Jauheliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥🥩 Jauheliha 💥

Meta description: Monipuolinen ja edullinen proteiinilähde arkeen: sopii paistoksiin, kastikkeisiin, burgereihin ja treenaajan makroystävällisiin aterioihin.


Mulle taas jauheliha maistuu vähän liiankin hyvin niin että pitää oikein tosissaan yrittää rajottaa sen syöntiä. Aiemmin meni suurinpiirtein yksi 400g jauhelihapaketti päivässä mutta nyt oon saanu venytettyä paketin kestää jo kaks päivää ja vielä pitäs vaan pystyy vähentää ja siksi suunnittelen jatkossa sotkevani sekaan soijaa mutta kun se paistettu jauheliha on niiiiin hyvää...

:nolo:
 
Mulle taas jauheliha maistuu vähän liiankin hyvin niin että pitää oikein tosissaan yrittää rajottaa sen syöntiä. Aiemmin meni suurinpiirtein yksi 400g jauhelihapaketti päivässä mutta nyt oon saanu venytettyä paketin kestää jo kaks päivää ja vielä pitäs vaan pystyy vähentää ja siksi suunnittelen jatkossa sotkevani sekaan soijaa mutta kun se paistettu jauheliha on niiiiin hyvää...

:nolo:

Minä olen jo vuoden päivät sotkenut noin desin soijaa sekaan per 400g jauhelihaa ja omasta mielestäni se on vain parantanut makuelämyksiä. Sen proteiinihyödyn lisäksi tietenkin.
Tosin desi / 400g taitaa olla aika maltillinen määrä vielä, kun usein puhutaan fiftisixti-sekoituksista...
 
Minä olen jo vuoden päivät sotkenut noin desin soijaa sekaan per 400g jauhelihaa ja omasta mielestäni se on vain parantanut makuelämyksiä. Sen proteiinihyödyn lisäksi tietenkin.
Tosin desi / 400g taitaa olla aika maltillinen määrä vielä, kun usein puhutaan fiftisixti-sekoituksista...

Eli 2 desiä soijaa per 400g jauheliaa vois olla hyvä suhde, täytyypä alotella sillä sitten jos vaikka noin korvikkeeella sotkemalla sais tota jauhelihan syöntiä vähennettyä. Tosiaan 50% protskua tossa soijarouheessa ja 4€ kilo löysin jonkun pikkupussin. Tota soijarouhetta voi vaikka ostaa kerralla isommankin pussin jos sais vielä halvemmalla kilohinnalla kun se säilyy kuivattuna hyvin.
 
Mulla taas on toisin päin kuin Hupella. Se kaupan itse jauhama ja pakkaama ei oikein meinaa upota.

Sama täällä. Olin aikanaan kaupan lihatiskillä töissä ja kyllä sinne myllyyn tosiaan tuli tungettua kaikki lihat missä päiväykset oli menneet. Tosin tämä oli yleisintä sika-nauta, nauta-sika ja varsinkin sian jauhelihassa. Naudan paistijauhelihaa tehdessä "yleensä" lihat oli tuoreita. :rolleyes:
 
Onneksi en ole siunattu herkällä makuaistilla joten kumpaakin jauhelihaa pystyy syömään irvistelemättä. Tiskiliha on monesti kuivempaa ja maistuu styroksille eikä se uppoa mun emännälle niin hyvin kuin kaasuliha. Itselle on ihan sama mitä lihaa syön, yleensä sitä halvinta paistijauhelihaa kaasulla. Kyllä siitäkin sen lihan maun nippanappa maistaa.
 
Itselläni on ollut aina herkkä makuaisti enkä voi syödä esim. vakuumipakattua jauhelihaa. Tarkoitan siis sitä mikä on "tehtaassa" pakattu muovirasiaan ja prässätty etiketit päälle.
Kyllä tää kuulostaa pahimman luokan neiteilyltä, anteeksi vaan. No jos oikeasti maistat siitä läpi sen kaasun niin eikai sille mitään voi, mutta kuulostaa kyllä uskomattomalle.
 
Kyllä tää kuulostaa pahimman luokan neiteilyltä, anteeksi vaan. No jos oikeasti maistat siitä läpi sen kaasun niin eikai sille mitään voi, mutta kuulostaa kyllä uskomattomalle.

Kyllähän sen kasun voi maistaa..
Ilma jota hengitämme sisältää typpeä 78,08%, happea 20,94%, argonia 0,93%, hiilidioksidia 0,038% ja hivenen muita kaasuja.
Suojakaasussa typen ja hiilidioksidin osuus on korkeampi ja hapen osuus matalampi, niin makuero on suht selvä.
Minun makuaistini kyllä kertoo onko esim. aga ottanut kyseiset kaasut etelä- vai pohjois-suomesta:rolleyes:
 
Jauhelihaa tulee kyllä syötyä paljon, ehkä nelisen kertaa viikossa. Puolet ja puolet sika-nautaa ja hirveä, toimii hyvin. Mausteeksi menee vähän vaikka mitä, mutta sipulia pitää olla paljon.
 
Teollisuuden pakkaamat jauhetut lihat jauhetaan ainoastaan kerran.
Kaupan kaksi kertaa. Tämänkin takia kaupan jauhiksella on lyhyempi myyntiaika.
Kukaan ole enää niin tyhmä, että jauhaisi vanhaa lihaa (paitsi ruotsissa).
Nestettä?
Annan jauhispaketin olla huoneenlämmössä tunnin ja paistan kolmasosan kerrallaan, nestettä (rasvaa)ei tule paljon. Mutta jos heitän koko paketin kylmää jauhelihaa kylmälle pannulle, nesteessä voisi pikkulinnut uida. Voin taas olla väärässäkin, mutta uskallan olla yksin oikeassa.
Kymmenisen vuotta sitten tein sinistä jauhelihaa...
Oli mennyt muutama kynä rintataskusta myllyyn.
 
en kyllä todellakaan huomaa eroa, aika kultakieli saa olla että huomaa. Koostumuksesta ehkä, mutta mausta ? nykyään tulee aika usein ostettua sikanautaa koska jauhelihan hinnat on noussut niin hervottomiksi. Ennen söin pelkkää naudan paistia, nykyään aika harvoin.
 
Kaasuun pakattu liha päästää paistettaessa nesteet pannulle, koska se pakataan suomessa yleensä lämpimänä, eli ruhoa riiputtamatta/jäähdyttämättä. Muutoin se menettäisi painoa muutaman prosentin päivässä veden haihtuessa pois ja firman voitto pienenisi.
 
Jauhelihaa ostettaessa on ihan hyvä miettia myös sitä lihan "hyötysuhdetta". Noita halvempiä nötköttejä kun pistää pannulle niin liiankin usein lopputuloksena on moninkerroin pienempi keko ihrassa uivaa jännemössöä. Kun taas käyttää pikkasen tyyriimpää kunnollista lihaa niin jäljelle jääkin huomattavasti enempi tavaraa. Eli sitä hintaa voisi ennemmin miettiä valmiissa paistetussa tuotteessa. Sillä tavalla fundeerattuna se halvin jauhis ei välttämättä enään olekaan se taloudellisin vaihtoehto.

Ja siitä ferskistä punaisesta väristä mitä joku palstalainen mainosti. Eikös noihin ole laitettu jossain vaiheessa ihan väriaineitakin tekemään tuotteista houkuttelevamman näköisiä? Ennemmin vetäisin itse vaikka harmaata jauhelihaa kuin lisäaineella kyllästettyä...

Ja sitä suolaliuostahan muuten joku vilunkikauppias muinoin pumppasi ainakin joulukinkkuihin saadakseen isoimmat rahat sesonkipotkastaan...:D

Kaasuun pakattu liha päästää paistettaessa nesteet pannulle, koska se pakataan suomessa yleensä lämpimänä, eli ruhoa riiputtamatta/jäähdyttämättä. Muutoin se menettäisi painoa muutaman prosentin päivässä veden haihtuessa pois ja firman voitto pienenisi.

Tota? Mitä tietoa tää on? Kaikkiahan niitä ruhoja roikotellaan jäähdyttämöissä hyvät tovit ennen kuin ne leikkaamoihin katoavat. Ja harvempi kauppias/jatkojalostaja omissa nurkissa niitä ilokseen roikottelee tilaa ja resursseja viemässä . Vai tajusko puusilmä nyt taas ihan väärin...?
 
en kyllä todellakaan huomaa eroa, aika kultakieli saa olla että huomaa. Koostumuksesta ehkä, mutta mausta ?
Samaahan voidaan sanoa esim. eri kaiuttimista hifipuolella, harva erottaa eroa vaikkapa Logitechin muovipurkkien ja Geneleccien välillä. Entäs telkkarit, harva erottaa eroja kuvanlaadussa vaikkapa 499e Mirain ja 2000e Sonyn telkkareiden välillä.
 
Joo kyllä niissä eroa varmasti on maussa ja ihan koostumuksessakin jos verrataan ihan tuoretta vasta jauhettua tavaraa ja 10 päivää pakattuna ollutta. Ainahan kaikki aivan tuore ruoka maistuu paremmalta :)
 
Molemmat menevät ihan ok. Yleensä ostan 750 gr paketin sika-nautaa joka maksaa 3,69e.
Itselleni tuo ruokailu ei niinkään ole ravitsemista kummempaa, eli ostan sitä minkä maku on miellyttävä ja hinta kohtuullinen. Jos joku ruoka ei maistu hyvälle niin se jää hyllyyn, on hinta mikä tahansa.
 
Harvemmin tulee enää lihaa ostettua kun on niin kallista, mutta eron pakatun ja tiskijauhelihan välillä huomaa selvästi. Tiedä sitten johtuuko se noista suojakaasuista vai mistä, mutta tiskijauheliha maistuu minusta huomattavasti paremmalta.
 
Laittakaa nyt joku jo niitä lihantiskin hintoja tähän niin ei tarvii lähtee iahn varta vasten kattoo tonne...Huppehan niitä saksan hintoja laittokin jo heti meidän muiden kiusaksi ;)
 
hakaniemen hallista saa hyvää paistijauhelihaa... reininlihan lihat tulee pihvikarjoista. muista (hallin lihoista)ei oo niin paljo kokemusta.
Itse kerran hakaniemen hallissa reinin lihassa asioineena voin sanoa, etten kovin mielelläni asioi enää. Myyjä käsitteli lihoja ja rahoja paljain käsin pesemättä käsiään välissä. Itse kaupassa työskennelleenä tiedän kuinka paskaisia rahat ovat ja mm. tästä syystä käytän ainoastaan korttirahaa. Noh, ei tässä mitään yliherkkiä olla mutta perusasiat pitäisi tuollaisessa myynnissä olla hallussa. Siis ei tosiaankaan käsitellä pakkaamatonta lihaa ja rahoja samoilla käsillä.:urjo:
 
..

Kaasuun pakattu liha päästää paistettaessa nesteet pannulle, koska se pakataan suomessa yleensä lämpimänä, eli ruhoa riiputtamatta/jäähdyttämättä. Muutoin se menettäisi painoa muutaman prosentin päivässä veden haihtuessa pois ja firman voitto pienenisi.

Eipä niitä kyllä lämpiminä jauheta. Eikä varsinkaan pakata. Liha jäähdytetään myllyssä ja pakataan aina tietyn asteisena. Nestettä tulee, koska osa lihasta on jäädytettyä. Jauheliha on niin perusruokaa, ettei valmistus onnistuisi pelkästään tuoreesta. Liha ei riitä.
 
Back
Ylös Bottom