Jauheliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥🥩 Jauheliha 💥

Meta description: Monipuolinen ja edullinen proteiinilähde arkeen: sopii paistoksiin, kastikkeisiin, burgereihin ja treenaajan makroystävällisiin aterioihin.


Se tekee sinusta pedon!:D , Ainakin muistaakseni T Halme veti jauhelihaa raakana enne nyrkkeily matseja että sais vähä semmosta pedon tatsia siihen hommaa.;)

Niin ja joskus muinoin syötiin vihollisen lihaa ja jopa jopa elimiä, jotta saatiin hänen voimansa...:jahas:



Luultavasti nykyihmisen elimistö on tottunut kypsennettyyn lihaan, ainakin minä mieluummin syön lihani kypsänä, kuin raakana.
Ei voi sietää veristä pihviä:urjo: kypsää sen olla pitää...
 
Varmaankin todella terveyttäedistävää raa'an jauhelihan syönti :D
Lentää laatta tommosist jutuist justiisa litran appelsiinimehuu palkkarinesteenä juotua.
 
Yksi tuttu väittää, että Halme söi 4 kiloa raakaa jauhelihaa päivässä "parhaimpina aikoina" :lol2:
 
Vetäsin tuossa toissa päivänä 400grammaa paistijauhelihaa raakana yhteenmenoon. Tuli semmoinen jännä olo, teki mieli painia:D En ole aikaisemmin noin isoa määrää kerralla vetänyt..
 
Joku tuolla jo aiemmin mainitsikin että valmista jauhelihaa ei kannata raakana vedellä. Vaikka se missä vakuumissa onkin niin ennen vakuumiin joutumistaan se on jauhettu teollisesti.

Jos tartar maistuu niin eikun filettä ostamaan ja jauhelihamylly. Sitten vaan puhdistaa huolellisesti myllyn ja jauhee sen verran kun tarttee raakaa lihaa.
 
Joku tuolla jo aiemmin mainitsikin että valmista jauhelihaa ei kannata raakana vedellä. Vaikka se missä vakuumissa onkin niin ennen vakuumiin joutumistaan se on jauhettu teollisesti.

Nimenomaan. Ja useimmiten paistijauhelihassakin on rasvaa jonkin verran eikä se ole kovin hääviä raakana.
 
Löysin kaapista parasta ennen 31.12.06 merkinnällä olevan fastin heraproteiinijauhepussin ja melkeen puolet jäljellä..meneekö kuivakaapissa aukinaisena miksikään ja onko jollain kokemuksia erääntyneiden protskujen käytöstä?? kiitos jo etukäteen..
 
joskus pikku-ukkona olin itse kaupan lihatiskillä hommissa. siellä ainakin jauheliha värjättiin verellä jotta siitä saatiin "herkullisemman" näköistä..
ollesani ahvenanmaalla silmiin pisti jauhelihan harmaus.kysyttäessä selvisi että siellä ei ole tapana lihoja "värjäillä".
 
jep ei enään ainakaan kannata jos on päivys mennyt umpeen niin laittaa pakkaseen että kyllä se säilyy pari päivää vielä siitä mutta jos on mahdollista niin voi sitten kyllä heittää sen menemään ei se ole se rahallinen menetys kauheasti koska heittääkö hukkaan 3€ vai sitten on yhden päivän pois tolaltaan?
 
Syksyllä laitoin pakastimiin n. 300kg lihaa, josta 100kg (itse)jauhettuna. Kokonaisena säilyy pitempään kuin jauhettuna. Mutta hyvin säilyvät seuraavaan syksyyn asti ja sitten taas täytetään pakastimet. Lihaa voi tehdä tai teettää myös säilykkeeksi ja sittenhän se säilyykin vaikka vuosia. Niin ja kuivaamalla saa myös säilymään pitkään.

Niin ja tuohon verellä värjäämiseen en oikein usko.
 
Suojakaasuun pakatut lihat yms. voi huoletta ostaa/pakastaa/käyttää JOS muovi ei ole ulospäin kupera, liha ei ole harmaata tai vihreää(pieni harmaus paloitellussa naudassa ei haittaa) ja liha ei haise vastenmieliselle. Bakteeritoiminnan edetessä pakkaukseen muodostuu hiilidioksiidia ja paketti pullistuu. Tuotetta sulattaessa se on normaalia, jos se on sulatettu huoneenlämmössä nopeasti.

Pakatut naudanpaistit ja fileet tuoksahtavat yleensä hieman. Jos tuoksahtaa paljon ja haju ei "hälvene" hetken kuluttua haistettaessa, kyse on pilaantuneesta "tervalihasta". Myös broilerieinekset haisevat avattaessa pahalle! A´lennus tuotteet voi palauttaa takaisin kauppaan jos sen tekee samana päivänä. Muutenkin jauhelihat yms. on hyvä pakastaa ilman omia pakkauksia. Eli avaa kotona paketit ja pakasta vaikka kelmukääreissä.

Mitään tuotetta ei tulisi sulattaa kuumassa vedessä!! Bakteerien määrä kasvaa tuotteen pinnalla valtavasti ennenkuin tuote on sisältä sula! aina sulatetaan kylmässä vedessä. lihapaloja mieluiten ensiksi päivä pari jääkaapissa sitten vasta huoneenlämmössä.

Suomessa ei lihoja värjätä, mutta osaan käsitellyistä lihoista lisätään nitriittiä/nitraattia lihan punaisuuden ylläpitämiseen. Tunnetusti liha muuttuu vihertäväksi ollessaan hapettomassa tilassa jos siihen ei olla lisätty mitään. Otetaan esimerkki lihatiskistä, pihvit vihertyvät ja harmaantuvat aina alapuoleltaan, kuivavat ja TUMMUVAT taas päältä ilman vaikutuksesta!

Jauhelihoja ei värjätä verellä tiettävästi enää missään, hyöty/haitta suhde on liian huono. Virallisesti paskanmyynti lopettiin Suomesta lama-ajan jälkeen. Irtotiskistä ostettut jauhikset tulisi valmistaa samana päivänä, mieluiten heti.

Parhaat alepäivät ovat Osuuskaupalla MA ja LA =) lauantaisin alennetaan tuotteet jotka menevät maanantaina vanhaksi JNE. Saman päivän tavaraa ei myydä kuin poikkeustapauksissa.

Siinä pikku postaus taustakyylältä, toivottavasti ei ollut sekava=)
 
Tämä nyt vähän liipaa threadin aihetta joten kysynpä jos joku tietäisi onko seuraava vielä syötävää;

Maanantaina otin töistä mukaan maukkaannäköisen kirjolohifileen. Se oli ollut esillä lounasajasta siihen asti kunnes sen siitä otin n. klo 1900 ajatellen että vedän sen samana iltana treenin jälkeen. No en mä jaksanut enää keitellä sen seuraksi ostamaani parsakaalia. Tiistai ei ollut myöskään hyvä päivä keitellä kaaleja. Mutta tänään illalla ehtisin ennen treeniä keitellä vaikka mitä vihannesta.
Kirjolohi on venannut jääkaapissa rasiassa.

Oiskohan tämä maanantaina työruokalasta otettu kirjolohi vielä ihan syömiskelpoinen? Vai heitetäänkö kaalit ja kalat roskiin.
 
Itselläni on ollut aina herkkä makuaisti enkä voi syödä esim. vakuumipakattua jauhelihaa. Tarkoitan siis sitä mikä on "tehtaassa" pakattu muovirasiaan ja prässätty etiketit päälle. Lihahan säilyy noissa lootissa hullun pitkään verrattuna tuoreeseen tavaraan, mutta koostumus on epämiellyttävän sitkeää ja maku aivan jumalattoman paha, jota ei voi peittää millään mausteilla, aivan sama miten paljon tunkee mausteita niin se suojakaasu maistuu läpi.

Jauheliha tuleekin ostettua aina ja poikkeuksetta tiskistä irtomyynnistä tai kaupassa juuri pakattuna kylmäaltaasta, kelmutetussa styroksiastiassa.

Tästä on keskusteltu kaveri/tuttavapiirissä lukemattomia kertoja ja olemme vaimoni kanssa käsittääkseni ainoita ketkä eivät voi käyttää vakuumijauhelihaa. Mitä tämä raati on mieltä?
 
tuttavien kautta hirvenlihaa, kaupasta en ole kuin pari kertaa ostanut enkä tykännyt. Minulla on omituinen fobia siitä mitä kaikkea paskaa sinne yrittäjät ahneuksissaan jauhavat.
 
En edes muista koska viimeksi olisin ostanut palvelulihatiskiltä jotain niin että kaikki menee ja hyvälle maistuu. Tarkka täytyy makuaistisi olla jos maistat jotain eroja noissa. No vaikka maistuskin niin en välittäis. Ostin 10 min sitten pakattua paistijauhelihaa 50% tarjouksesta 4€ kilo vaikka pakkanen on jo ennestäänkin täynnä sitä.

Edit: Mitä noi tiskin jauhelihat muuten maksaa? Ei oo lihatiskiä tossa lähimarketissa.

Edit2: Soijarouhetta ostin pussin 4€ kilo kanssa, taidan sotkea sitäkin tohon jauhelihan sekaan. Katotaan mitä tulee, en oo ennen kokeillu. Mistähän saa halvimmalla soijarouhetta...
 
Back
Ylös Bottom