Jauheliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥🥩 Jauheliha 💥

Meta description: Monipuolinen ja edullinen proteiinilähde arkeen: sopii paistoksiin, kastikkeisiin, burgereihin ja treenaajan makroystävällisiin aterioihin.


itse pitäisin jotain 800g / viikko normina määränä jauhelihaa per hlö
Tosta tulee ~23g proteiinia per päivä eli hiton vähän.

Jos ruokavalio on siisti ja proteiinit tulee pääosin ruuasta eikä jauhoista, lihaa (nauta,possu,kana,kala) menee oikeasti paljon. 500g/päivä melkein vähintään, riippuen hiilarilähteistä ja meneekö maitotuotteita/munia tms muita lähteitä miten paljon kuinka paljon tuon yli tarvitaan.
 
Tosta tulee ~23g proteiinia per päivä eli hiton vähän.

Jos ruokavalio on siisti ja proteiinit tulee pääosin ruuasta eikä jauhoista, lihaa (nauta,possu,kana,kala) menee oikeasti paljon. 500g/päivä melkein vähintään, riippuen hiilarilähteistä ja meneekö maitotuotteita/munia tms muita lähteitä miten paljon kuinka paljon tuon yli tarvitaan.


Wut, 23g, en tietenkää tarkottanu että syö pelkästään jauhelihaa: sanoin että mikä on NORMAALI määrä, eli siis mitä saattaisin itse ilman mitään jauhelihaan perustuvaa dieettiä syödä jauhelihaaa viikossa - lisäks siis just esim kanaa tms muuta lihaa/proteinia maitotuotteista kuten rahkasta ja juustosta.

Enkyl näe kannatavana et söis vaan jauhelihasta ne proteinit, mut toki jos ei jaksa tehä muuta tai ei pidä muusta ruuasta mistä saa proteinit, niin kai sen sit ymmärtää... Mut toistan vielä, en suosita että ainoat proteinit ottais viikossa 800g jauhelihasta, kunhan sanoin että minkä koen itse "tavanomaisena" eli normaalina määränä jauhelihaa per viikko. Toki ketjun aloittaja ei puhunut sellaisesta dietista mitä syö ympäri vuoden.
 
NORMAALI määrä, eli siis mitä saattaisin itse ilman mitään jauhelihaan perustuvaa dieettiä syödä jauhelihaaa viikossa - lisäks siis just esim kanaa tms muuta lihaa/proteinia maitotuotteista kuten rahkasta ja juustosta.
Samaa minäkin tarkoitin. Noin pienestä määrästä(800g/viikko) vaan tulee niin vähän proteiinia että melkein ihan sama syökö sitä vai ei kun pääosin muualta tarvii proteiinit kerätä kasaan.

Tässä topicissa kyllä sana jauheliha on vähän outo, kun ei sillä ole mitään väliä mihin muotoon se liha on leikattu tai jauhettu vaan mistä eläimestä ja käytetyn osan laatu.
 
Samaa minäkin tarkoitin. Noin pienestä määrästä(800g/viikko) vaan tulee niin vähän proteiinia että melkein ihan sama syökö sitä vai ei kun pääosin muualta tarvii proteiinit kerätä kasaan.

Tässä topicissa kyllä sana jauheliha on vähän outo, kun ei sillä ole mitään väliä mihin muotoon se liha on leikattu tai jauhettu vaan mistä eläimestä ja käytetyn osan laatu.

Hmm, no meil varmaan vähän erilaiset visiot siltikin. Tarkotin että vaikka parina päivänä viikossa syö sen 400g jolloin siitä saa sen päivän osalta ihan hyvät proteiinit, minusta ainakin ihan kiva ettei tarvii syödä joka pv putkeen samaa. vaan esim maanantaina syöt jauhelihaa, tiistaina kanaa/kalkkunaa, keskiviikkona vaikka jotain vegaani-safkaa mitä niitä nyt onkaan, jne - sit taas torstaina jauhelihaa.

Tietty tohon lisäks esim joka pv voi vetää: juustoo/leipäjuustoo/rahkaa jne lisäproteiniks.
 
Saahan sitä nyt vaikka kuin gourmeeta härkiksestä, seitanista, mifusta, raejuustosta, kikherneistä, soijasta, linsseistä, pavuista tms. Ja vaikka sit hernekeittopäivä torstaisin :D En oo kyllä vegaani, mutta kuiteski pystyis helposti syömään maultaan hyvää ravinteikasta vegeruokaa vaikks pelkästään. Tee siitä kanasta vaikka joka päivä 3 kertaa ruoka mutta erilaista. Vai vedätkö nyt jotain blankoa keitettyä kanaa riisillä / makatooni+jauheliha yms. peruskarua aina vaan ts. miten on sen ruuanlaittotaidon kans?
 
Joo ei ole kyllä mitenkään verrattavissa härkikset ym mössöt eläinperäisiin proteiinin lähteisiin. Ja se keskustelu on moneen kertaa käyty, että "kyllä vegaanit saa kaiken tarvitsemansa ravinnosta" ja paskat, mm. omega-3 rasvat mahdoton saada ilman meren eläviä. ALA pohjaisesta omega-3 rasvasta muodostuu noin 10% EPAksi ja DHAksi...
 
Saahan sitä nyt vaikka kuin gourmeeta härkiksestä, seitanista, mifusta, raejuustosta, kikherneistä, soijasta, linsseistä, pavuista tms. Ja vaikka sit hernekeittopäivä torstaisin :D En oo kyllä vegaani, mutta kuiteski pystyis helposti syömään maultaan hyvää ravinteikasta vegeruokaa vaikks pelkästään. Tee siitä kanasta vaikka joka päivä 3 kertaa ruoka mutta erilaista. Vai vedätkö nyt jotain blankoa keitettyä kanaa riisillä / makatooni+jauheliha yms. peruskarua aina vaan ts. miten on sen ruuanlaittotaidon kans?
Monessa noista on hiilaria. Eli kanaa, lihaa, possua, kananmunaa ja kalaa vastaavat ravinteet vegepuolelta. Eli ei hiilaria kiitos.
 
Ei vegaanit mifua syö, se on maidosta tehty.
Mutta jos ruokavalio perustuu eläineettiseen moraalivalintaan, niin tuskin huolenaiheeksi muodostuu "perseelle maistuvat vitun linssit". Leikitään arvohierarkisesti vähän eri hiekkalaatikoilla...
 
Joo ei ole kyllä mitenkään verrattavissa härkikset ym mössöt eläinperäisiin proteiinin lähteisiin. Ja se keskustelu on moneen kertaa käyty, että "kyllä vegaanit saa kaiken tarvitsemansa ravinnosta" ja paskat, mm. omega-3 rasvat mahdoton saada ilman meren eläviä. ALA pohjaisesta omega-3 rasvasta muodostuu noin 10% EPAksi ja DHAksi...
Levät tuottavat epan ja dhan, joita kalassa on. Meren elävä se leväkin toki on, hehheh..
 
Samaa minäkin tarkoitin. Noin pienestä määrästä(800g/viikko) vaan tulee niin vähän proteiinia että melkein ihan sama syökö sitä vai ei kun pääosin muualta tarvii proteiinit kerätä kasaan.

Tässä topicissa kyllä sana jauheliha on vähän outo, kun ei sillä ole mitään väliä mihin muotoon se liha on leikattu tai jauhettu vaan mistä eläimestä ja käytetyn osan laatu.
Samaa minäkin ihmetellyt että onko tässä nyt aiheena nimenomaan missä muodossa se liha on?
Siksi toisekseen ei ole mitenkään ihmeellinen määrä 300g/vrk lihaa eli 2.1kg/viikko, tosin itse pyrkinyt siihen että vain osa olisi punaista lihaa eli samat määrät mutta kanaa ja kalaa jne.
 
Jaahas täällä kun puhuttiin tuosta OMEGA-3:sta niin mites kun itse olen ainakin allerginen lohelle, ja varmaan muillekin vastaaville, niin levästäkö sen sitten tosiaan voisi ottaa? joskus kokeilin jotain spiruliinaa vai mitä se oli, se oli kyllä aivan kamalan makuista.
 
Jaahas täällä kun puhuttiin tuosta OMEGA-3:sta niin mites kun itse olen ainakin allerginen lohelle, ja varmaan muillekin vastaaville, niin levästäkö sen sitten tosiaan voisi ottaa? joskus kokeilin jotain spiruliinaa vai mitä se oli, se oli kyllä aivan kamalan makuista.
Itse olen kans allerginen kaikelle merenelävälle, mutta omega-3 kapseleita pystyn silti syömään kunhan ne on tarpeeksi laadukkaita. Joskus (muistaakseni) Pirkan omega3:sista alkoi allerginen kutina suussa joten annoin ne vaimolle ja vaihdoin merkkiä. Niissä kun ei pitäisi olla kalan proteiinia mukana joten ilmeisesti siksi noita pystyn popsimaan.
 
Itse olen kans allerginen kaikelle merenelävälle, mutta omega-3 kapseleita pystyn silti syömään kunhan ne on tarpeeksi laadukkaita. Joskus (muistaakseni) Pirkan omega3:sista alkoi allerginen kutina suussa joten annoin ne vaimolle ja vaihdoin merkkiä. Niissä kun ei pitäisi olla kalan proteiinia mukana joten ilmeisesti siksi noita pystyn popsimaan.

Okei juu, en minäkään oo huomannu oireita Omega-3 kapseleista, Dr Tolonen tms merkkiä - mutta en ole uskaltanu sen jälkeen syödä kun lukenut että jos on allergiaa, niin voi tulla joku analyfaktinen shokki ja kuolla 3:ssa minuutissa :D
 
Pellavansiemen taitaa olla kasviperäisistä tuotteista paras omega-3 lähde. Vaikka onkin ALA muodossa niin ei auta kun syödä sitten joka päivä kourallinen. Kannattaa katsoa myös omega-3 kananmunat, niissä on DHAta 750mg/100g. EPA määrästä en tiedä, mutta saapa ainakin toista kunnolla. 😄
 
Pellavansiemen taitaa olla kasviperäisistä tuotteista paras omega-3 lähde. Vaikka onkin ALA muodossa niin ei auta kun syödä sitten joka päivä kourallinen. Kannattaa katsoa myös omega-3 kananmunat, niissä on DHAta 750mg/100g. EPA määrästä en tiedä, mutta saapa ainakin toista kunnolla. 😄


Mulle on väitetty että rypsiöljystäkin sais jotain hyödyllistä, mutta kyllä mä paistamiseen mieluiten käytän oliiviöljyä - koitin paistaa voilla välillä kun sitäkin on kehuttu, mutta kyl jotenkin jättää parhaan tuntuman ruokailun terveellisyydestä toi oliiviöljy.

Tää oli nyt vähän hätäseen muotoiltu viesti, mutta ehkä ymmärrät. Pitää tutkia finelin tai jonkun avulla mistä noita rasvoja sais hyvin.

Eikös pähkinöissäkin ole? syön cashewpähkinöitä sillon tällön.
 
Back
Ylös Bottom