- Liittynyt
- 10.8.2005
- Viestejä
- 649
- Ikä
- 43
Kurinalaista joukkuepeliä.. Saksa ja Italia kyllä, Brasilia ja Hollanti ehkä, Argentiina ei tänä päivänä tuohon kategoriaan oikein osu. Italian kohdalla kurinalaisuus toteutuu täysin Lippin toteuttaman ehdottoman puolustuspelin sekä De Rossin ja Pirlon keskikenttäpelin kautta. Italia on vain melko mielenkiinnoton joukkue tänä päivänä hyökkäyssuuntaan, ja veikkaan että tehottomuus tulee olemaan se kompastuskivi, minkä vuoksi Italia ei tule uusimaan mestaruuttaan. Saksa tekee konemaisesti sen mitä se on tehnyt aina arvokisoissa, eli tarvittavan. Saksan peli ei ole kaunista, mutta sitäkin tehokkaampaa. Saksa on mielestäni oikeastaan ainoa sellainen joukkue joka on pystynyt tuomaan "oman pelinsä" aina uudelle vuosikymmenelle yhtä tehokkaana.Kisojen voittaja löytynee ryhmästä Saksa, Hollanti, Italia, Brasilia ja Argentiina. Nämä ovat rutinoituja joukkueita, jotka pelaavat kurinalaista joukkuepeliä, vaikka kaikki pelaajat ovatkin huippuyksilöitä. Se on hyvä yhdistelmä.
Brasilian samba-futis on vaihtunut Dungan myötä enemmän puolustavampaan pelaamiseen, vaikka taitotaso hyökkäyssuuntaan yltää näissäkin kisoissa melkein vertaansa vailla olevalle tasolle. Hollanti on mielettömän taitava joukkue hyökkäyssuuntaan, mutta sitä se ei ole puolustussuuntaan. Hollantimaisen hyökkäävän "Total Football"- pelityylin täytyy näkyä myös puolustuspäähän ulottuvana nöyränä työskentelynä, jos Hollanti meinaa mestaruuden viedä. Mielestäni karsintojen 17-2 maalisuhde vähän mairittelee Hollannin puolustusta. Hollannin pelaaminen on välillä todella nautinnollista katseltavaa hyökkäävän pelityylin ansiosta, mutta pahoin pelkään ettei tällä kertaa eväitä aivan loppuun asti riitä koska puolustus ei ole aivan vertailukelpoinen muiden kärkijoukkueiden vastaaviin verrattuna.
Argentiina tarvitsisi oikeasti kokeeneen valmentajan, jotta voitaisiin puhua kurinalaisuudesta ja siitä että joukkueeseen tulisi järjestelmällinen pelisysteeemi jolla saataisiin valjastettua se mielettömän kova hyökkäyspään taitotaso. Jo Argentiinan karsinnatkin osoitti, ettei Maradona oikein keksi mitä kaikilla "legopalikoillaan" tekisi. Karsinnat osoitti Messinkin kuuluvan meidän muiden kuolevaisten joukkioon, kun ei ollutkaan aivan yhtä dominoiva kentällä kuin mitä on Barcelonassa. Argentiinan joukkueessa ja pelisysteemissä on mielestäni tällä hetkellä mestaruutta ajatellen Cambiasson ja Riquelmen kokoiset aukot.
Se mikä erottaa Espanjan edellisistä MM-kisoista on juuri tuo Euroopan Mestaruus 2008. Joukkue ns. uskaltaa voittaa nyt, kun aikaisemmin Espanja oli ainainen alisuorittaja. Tärkeää myös huomata, että ainakin 10 joukkueen runkopelaajaa pelaa jo 3. arvokisoissaan Espanjan joukkueessa, ja joukkue pysyi hyvin samanlaisena koko karsintojen ajan. Vertailukohtana esimerkiksi Maradona taisi kierrättää yli 80 pelaajaa harjoitus- ja karsintapeleissä ennen näitä kisoja. Tähän liittyen voidaankin todeta, että nykyään Espanja on myös enemmän yhtenäisempi joukkue kuin ikinä; baski-, katalaani- ja espanja-mielisyydet eivät ole niin vahvasti rikkomassa joukkueen kemiaa kuin aikaisemmin. Tosin Espanjalta ei muuta voida odottaa kuin mestaruutta ja paineet ovat sen mukaiset, joten epäonnistumisen pelko on aivan mieletön. Ja jos jokin niin espanjalaislehdistö osaa lietsoa tuota epäonnistumisen pelkoa. Espanjan pelissä ei ole tällä hetkellä yhtään heikkoa lenkkiä. Jos homma johonkin kaatuu, niin siihen ettei Del Bosque vastustajan vaikeutuessa osaa olla tarpeeksi luova pelisysteemin muovaamiseen. Ja tuohon kommenttiin, että nämä ovat aivan eri kisat kun pelataan MM-tasolla: Voipi olla että sohaisen nyt ampiaispesää kun sanon tämän, mutta jos todellisia mestarisuosikkeja lähdetään hakemaan niin EM-kisoihin verrattuna pakkaan lisätään vain Brasilia ja Argentiina, joten eipä ne niin eri kisat olekaan.Espanja on EM-voittaja, mutta nämä ovat aivan eri kisat. Espanjan peliä on hieno katsoa, mutta veikkaan, että maan suhteellisen pienet pelaajat jyrätään pois pelistä tavalla tai toisella. Espanjan menestyspaineet ovat lisäksi valtavat, ja kovat ennakkopaineet ovat yleensä huono lähtökohta pitkälle MM-turnaukselle. Espanjalla on ollut monesti aiemminkin kisoissa huippujoukkue, mutta menestys on jäänyt laihaksi.