Insuliini laskee testoja?

Liittynyt
22.9.2011
Viestejä
224
http://www.katsomo.fi/?progId=84598

alkaa 16.00 jälkee jos joku ei jaksa kaikkee kattoa.

A. Heikkilä näin toteaa ja on sen verran uus juttu, että aattelin kysästä viisaammilta ?

Sinänsä järkeen käypää ainakin jos hh korvataan rasvaslla, koska elimistö muodostaa testosteronia kolesterolista?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No testosteroni ainakin vaikuttaa insuliiniin.
 
Hohhoijaa, laukoo kyllä taas aikamoista shaissea. En nyt jaksa alkaa lainaamaan hänen väitteitään, mutta ei niissä kyllä mitään järkeä ole.

Tohtorilta näyttää olevan unohtunut semmonen fakta että proteiinikin nostaa insuliititasoja, joissain muodoissa todella paljonkin.

Jos jotain kiinnostaa tässä todella kattava katsaus insuliiniin.
 
Pikainen silmäys uudempaan tutkimukseen relevanteilla hakusanoilla tekee lähinnä tiettäväksi seuraavaa.,

1) Lihominen johtaa insuliinin lisääntyneeseen eritykseen johtuen solujen insuliiniherkkyyden katoamisesta.

Normaalisti insuliinia erittyy kun suolesta imeytyy ravintoa vereen ja solut alkavat insuliinin käskystä ottaa sisään ravintoaineita. Tämä toimii signaalina haimalle lakata erittämästä insuliinia. Kun syö liikaa ja jatkuvasti on veressä koko ajan runsaasti ravintoaineita. Ja siten runsaasti insuliinia. Solut ovat kuitenkin jo "ähkyssä", eivätkä insuliinista huolimatta ota ravintoa sisäänsä. Tätä kutsutaan insuliiniresistenssiksi ja periaatteessa se on sama kuin kakkostyypin diabetes.

2) Keskivartalolihavuus korreloipositiivisesti alhaisten testosteronitasojen kanssa, eli enemmän läskiä, vähemmän testoa. Joissain tutkimuksissa testosteronin antaminen on johtanut rsvakudoksen vähenemiseen, mutta miksi, siitä ei tietoa. Rasva on erittäin aktiivinen kudos ja erittää vaikka mitä signaaliaineita vereen, joista joku/moni voi johtaa testosteronittasojen alenemiseen.

Eli siis:

Lihominen on todennäköisesti syy sekä insuliinitasojen laskuun että varmasti syy insuliiniresistenssiin (eli korkeaan insuliiniin). El Heikkilä on sen perusteella väärässä, jos väittää, että insuliini laskee testotasoja.
 
Kaiken tämän turhan paskanjauhamisen jälkeen voiko joku JOLLA ON OIKEASTI tietoa aiheesta vastata... :rolleyes:

Jhulmi ?

jhulmi
Ruokavalio vaikuttaa siis aika paljon. Tyydyttyneet rasvat siis lisää ja korkea prot/HH -suhde vähentää. Myöhemmin on tulossa suomessa tehty tutkimus jossa saatiin samansuuntaisia tuloksia. Lisäksi vanhemmista tutkimuksista tiedetään että HH:n korvaaminen protskuilla laskee testotasoja ja 40 % rasvoilla olevilla henkilöillä testot selvästi korkeammat kuin 20 %.
Vegaanidieetillä testotasot (levossa ja liikunnan aiheuttamat) näyttävät myös laskevan vaikka makroravinteiden koostumus pysyikin ennallaan (!) (Raben ym. 1992).


5. Eat Enough Cholesterol

Testosterone is derived from cholesterol. There's no other way for your body to produce it naturally. So if you're skimping on cholesterol you can be certain you're short-changing one of your body's most powerful muscle-building hormones. Egg whites, petrified chicken breasts, and other foods that are basically void of any cholesterol should be avoided. A carnivorous diet is key to getting enough cholesterol.

I often have lunch with Pavel Tsatsouline in Los Angeles. I'll never forget the first time I dined with him. I ordered chicken tacos. When I ordered he shot me a menacing glare and said, "Eating chicken makes you weak." Then he went on to tell me that whole eggs are good for two reasons. First, they're excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born. (Yes, Pavel has a way with words.)
Tsatsouline

You must eat beef tacos, Comrade.

He's right. Whole eggs, beef, shrimp, cheese, and other cholesterol-rich foods are essential to maximizing Testosterone.

What about the potential health ramifications of cholesterol-rich foods? The latest research is demonstrating that we may have been dead wrong with cholesterol. There appears to be very little correlation between cholesterol intake and bad cholesterol in your blood. This is especially true when carbs are minimized (as they should be). Also, it's currently being demonstrated that people with higher cholesterol levels tend to live longer.

But don't misconstrue what I'm saying: you should not purposely seek high serum cholesterol. On the same token, you shouldn't worry about it provided you: consume organic foods, minimize starchy carbs, eat plenty of vegetables, take Flameout, and exercise on a regular basis.

http://www.t-nation.com/article/bodybuilding/5_ways_to_boost_testosterone&cr=
 
Kyllä tuo setä tuolla puhuu hulluja... Insuliini on anabolinen hormooni joka kasvattaa läskikudosta. Voi herrajumala. Eihän se nyt ihan näin suoraa mennyt taas tämäkään.
 
Tälläseenkin törmäsin,
Jos iltapalaksi nautitaan pelkästään hiilihydraatteja ennen nukkumaanmenoa, kasvuhormoneja ei yön aikana mahdollisesti vapaudu, sillä insuliiniarvot kohoavat ja insuliini hidastaa kasvuhormonin vapautumista aivolisäkkeestä. Yksi seuraus ihannetilan ulkopuolella olosta onkin ns. "uniparadoksi". Tällöin ihminen nukkuu pitempään, mutta on kuitenkin väsynyt herätessään.
 
Rasvojen kokonaissaannin lisäksi myös nautittujen rasvojen tyypillä on vaikutusta elimistön testosteronipitoisuuksiin. Tyydyttyneiden ja kertatyydyttymättömien rasvahappojen (mm. oliiviöljy) runsas saanti on tutkimuksissa yhdistetty koehenkilöiden korkeampiin testosteronitasoihin.

Monityydyttymättömien rasvahappojen runsaalla saannilla suhteessa tyydyttyneisiin rasvoihin on taas havaittu olevan yhteys alhaisempiin testosteronitasoihin. Kasvissyöjillä, joilla tyydyttyneen rasvan saanti on vähäistä sekä monityydyttymättömien rasvojen saanti runsasta, onkin havaittu olevan sekaruokaa nauttivia alhaisemmat testosteronitasot. Myös erittäin runsas kuidun saanti (yli 40 g/pv) näyttäisi alentavan testosteronipitoisuuksia.

http://www.fastnews.fi/2011/syokaa-rasvaa-18-rasva-ruokkii-testosteronia/


Ei vieläkää vastausta vaa alkuperäseen kysymykseen... :(
 
http://www.katsomo.fi/?progId=84598 Sinänsä järkeen käypää ainakin jos hh korvataan rasvaslla, koska elimistö muodostaa testosteronia kolesterolista?

Miks pitää olla joko tai?! Päivään mahtuu mainiosti tarpeellinen määrä proteiinia, rasvaa ja hiilihydraatteja(jotka ei toki ole välttämättömiä).

Esimerkkinä 80kg mies henkilö joka käy salilla aktiivisesti ja jonka päivittäinen energian tarve on 3000kcal jolla paino pysyy samassa.
Hänen tulisi saada minimissään 160g proteiinia, 80g rasvaa. Näistä tulee 1360kcal, eli käytettäväksi jää 1640kcal otettavaksi mistä makroravinteesta tahansa.
Esimerkiksi 200g hiilihydraatteja ja siihen vielä noin 93g rasvaa. Eli yhteensä tulisi 173g rasvaa ja hiilihydraattejakin saisi glykogeeni varastoihin.

EDIT: Lisäykseksi vielä ettei hiilihydraattien saantia ole mitään järkeä rajoittaa insuliinitason takia, koska myös proteiini nostaa sitä.
 
Niin ja muistetaan myös että paljon proteiinia syövät ihmiset ( bodaajat, anyone?) "käyttävät" testosteronia tehokkaammin hyödykseen vaikka veren testosteronin pitoisuus olisi alhainen. Heikkilä voisi minun mielestä kertoa paljonko kolesterolia pitää saada että "testot eivät ala laskemaan"
 
Mitäs väliä sillä on jos insuliintasojen nousu laskee testosteronitasoa, kun on kuitenkin pakko syödä että lihaskasvua voi tapahtua.
Ehkä sittenkin olisi parempi jos söisi vain kerran tai korkeintaan kaksi kertaa päivässä isoja annoksia.

Se nyt alkaa olla muutenkin kuin testosteronitasojen vuoksi selvää, että varsinkin miehet tarvitsevat eläinrasvoja noin 1/3 osan rasvojen saannistaan ja pitäisikin mielummin laittaa voita tai rasvaista juustoa leivän päälle, kuin tunkea joka helkutin paikkaan sitä rypsiöljyä, joka on pakkikksen foorumilla jonkin näköinen ihmeaine kun tarvitaan lisää kaloreita.

Kokeilin pariin otteeseen VHH-diettiä ja ihmettelin kun täällä sanottiin että jopa dietillä voi voimatasoja kasvattaa.
Itsellä kun paino tippui nopeasti mutta niin myös lihas ja voimatasot.
Nyt kun olen vain miinus kaloripohjaisella dietillä jossa proteiineja ja hillihydraatteja syödään suurinpiirtein yhtä paljon, voimatasot ovat pysyneet.
 
Kokeilin pariin otteeseen VHH-diettiä ja ihmettelin kun täällä sanottiin että jopa dietillä voi voimatasoja kasvattaa.
Itsellä kun paino tippui nopeasti mutta niin myös lihas ja voimatasot.
Nyt kun olen vain miinus kaloripohjaisella dietillä jossa proteiineja ja hillihydraatteja syödään suurinpiirtein yhtä paljon, voimatasot ovat pysyneet.

Mutta entäs se painon putoaminen? Onko vauhti ollut sama? Itsellänikin oli tuo ongelma VHH-dieetillä että voimat lähti, varsinkin pidemmissä sarjoissa, hämmästyttävällä vauhdilla. Painohan tuolla putoaa väkisin, kun hiilihydraatit on se ensisijainen energianlähde...
 
J Endocrinol. 1995 Jul;146(1):63-9.
Acute hyperinsulinemia, androgen homeostasis and insulin sensitivity in healthy man.
Ebeling P, Stenman UH, Seppälä M, Koivisto VA.
SourceSecond Department of Medicine, Helsinki University Hospital, Finland.

Abstract
The acute effects of hyperinsulinemia on androgen homeostasis and a possible association of androgens to insulin sensitivity, serum lipids and lipoproteins and to lipid oxidation were examined in 19 healthy males (27 +/- 1 yrs, body mass index 24 +/- 1 kg/m2). In each subject, a 240 min euglycemic hyperinsulinemic clamp was performed and glucose and lipid oxidation were determined by indirect calorimetry. During hyperinsulinemia serum sex hormone-binding globulin (SHBG) concentration decreased by 5% (P < 0.01), insulin-like growth factor binding protein (IGFBP-1) by 88% (P < 0.001) and dehydroepiandrosterone sulphate (DHEAS) by 12% (P < 0.001), with no change in total or free testosterone concentrations. In the basal state, IGFBP-1 and C-peptide were inversely related (r = -0.54, P < 0.05). Fasting concentrations of serum free testosterone (r = 0.59, P < 0.01) and DHEAS (r = 0.47, P < 0.05) correlated positively with serum free fatty acid (FFA) concentrations during hyperinsulinemia, but not with fasting FFA level. Lipid oxidation rate in the basal state correlated positively to the decline in SHBG (r = 0.61, P < 0.01) and DHEAS concentrations (r = 0.62, P < 0.01) during hyperinsulinemia. While the fasting serum high density lipoprotein cholesterol level correlated positively with the insulin-induced decline in DHEAS level (r = 0.58, P < 0.01), no associations were found between serum androgens and total cholesterol, low density lipoprotein cholesterol or triglyceride concentrations. Insulin sensitivity was not related to SHBG, IGFBP-1, DHEAS or testosterone concentrations.

J Clin Endocrinol Metab. 1995 Feb;80(2):654-8.
Insulin regulates testosterone and sex hormone-binding globulin concentrations in adult normal weight and obese men.
Pasquali R, Casimirri F, De Iasio R, Mesini P, Boschi S, Chierici R, Flamia R, Biscotti M, Vicennati V.
SourceInstitute of Clinical Medicine 1, Endocrine Unit, Bologna, Italy.

Abstract
There are no studies in vivo on the effects of insulin on androgens and sex hormone-binding globulin (SHBG) in men. We, therefore, investigated the effects of insulin suppression on testosterone and SHBG in two groups of eight nondiabetic adult obese men and six healthy normal weight men who underwent diazoxide treatment (100 mg, three times daily) for 7 days. Blood samples for hormone determination were obtained before the subjects had been selected for the study, immediately before diazoxide administration, and on the last day of treatment. A 24-h oral glucose tolerance test was also performed for glucose, insulin, and C-peptide determinations before and on the last day of treatment. Only one subject experienced significant side-effects, and no significant changes in mean body weight were found during the treatment. Diazoxide administration worsened glucose tolerance in several subjects and reduced fasting and glucose-stimulated insulin levels by approximately 50% in both control and obese subjects. No significant difference was present between historical and pretreatment hormone values in either group. Moreover, there were no differences in pretreatment gonadotropin and SHBG concentrations between the two groups, whereas testosterone (free and total) levels were lower in the obese than in the control subjects. After diazoxide administration, testosterone (free and total) decreased slightly, but significantly, whereas LH and SHBG significantly increased in both groups. Diazoxide treatment increased estradiol levels in controls, but not in obese men. In conclusion, these results indicate that in vivo, insulin is capable of stimulating testosterone production and, simultaneously, of inhibiting SHBG concentrations in both normal weight and obese men.
PMID: 7852532

Metabolism. 1997 May;46(5):526-9.
Effects of acute hyperinsulinemia on testosterone serum concentrations in adult obese and normal-weight men.
Pasquali R, Macor C, Vicennati V, Novo F, De lasio R, Mesini P, Boschi S, Casimirri F, Vettor R.
SourceDipartimento di Medicina Interna e Gastroenterologia, and Istituto di Farmacologia Clinica, University Alma Mater, Bologna, Italy.

Abstract
In a previous study performed in adult obese and normal-weight male subjects, we found that suppression of insulin levels by diazoxide reduced testosterone and increased sex hormone-binding globulin (SHBG) blood concentrations. These and other data suggested that insulin may have a regulatory capacity in testosterone secretion and/or metabolism in men, similar to what has already been demonstrated in women. In this study, we investigated the effects of acute hyperinsulinemia on major androgen levels, including testosterone, in two groups of normal-weight in = 11) and obese (n = 9) men. Acute hyperinsulinemia was obtained by the euglycemic-hyperinsulinemic clamp technique. Relationships between the degree of insulin resistance (ie, total glucose disposal [M value]) and testosterone levels were also evaluated. Basal testosterone levels in obese subjects (10.40 +/- 3.02 nmol/L) were significantly lower than in normal-weight controls (15.50 +/- 4.65 nmol/L, P < .01), whereas no difference was present in androstenedione and dehydroepiandrosterone sulfate (DHEA-S) concentrations. During the clamp study, testosterone was significantly increased in the obese group (11.79 +/- 3.64 nmol/L, P < .05) but not in the control group (15.81 +/- 4.54 nmol/L, P = NS). The other two androgens did not significantly change in either the obese or control group. There was a highly significant correlation between baseline testosterone concentrations, with M values suggesting a relationship between impaired peripheral insulin sensitivity and reduced plasma testosterone concentrations. It should be pointed out that there was a certain discrepancy in the testosterone variations, particularly in the control group, in which two thirds of the subjects had no change or some decrease in testosterone levels, whereas in the remainder testosterone increased over the values of the assay variation coefficient. These findings are consistent with the hypothesis that insulin may regulate testosterone blood levels also in male subjects. Whether these effects are primarily due to increased hormone secretion or reduced clearance needs to be investigated.

PMID: 9160819

Tuollaista löytyi pikaisella haulla.

Nuohan ovat sitten vain akuutteja vaikutuksia. Mitkä eivät välttämättä kerro sitä mitä tapahtuu pidemmällä aikavälillä ja onko tuolla mitään merkitystä kehonkoostumuksen kannalta.

Alhainen rasvamäärä laskee testotasoja, etenkin tyydyttyneiden. Korkea tyydyttömien rasvojen määrä voi laskea testotasoja. Samoin korkea kuidun määrä. Ja korkea proteiinin saanti. Sekä alhainen hiilihydraattien saanti.

Eli maksimoidakseen testosteronitasot, pitäisi syödä paljon rasvaa ja hiilihydraatteja sekä vähän kuitua ja proteiinia. Ehkä kuitenkin on niitä parempia tapoja.


edit. Archeylta hyvä postaus.
 
EDIT: Lisäykseksi vielä ettei hiilihydraattien saantia ole mitään järkeä rajoittaa insuliinitason takia, koska myös proteiini nostaa sitä.

Nostaako saman verran? Yhtä pitkäksi aikaa? Eli sama vetääkö tuon jäljelle jäävän osuuden irtokarkkia tai jauhelihaa?
 
Mutta entäs se painon putoaminen? Onko vauhti ollut sama? Itsellänikin oli tuo ongelma VHH-dieetillä että voimat lähti, varsinkin pidemmissä sarjoissa, hämmästyttävällä vauhdilla. Painohan tuolla putoaa väkisin, kun hiilihydraatit on se ensisijainen energianlähde...

Ensin tuntui että paino putosi hitaammin kuin VHH:lla kun nesteenpoisto ei ole läheskään yhtä voimakasta.
Mutta kun katsoin kalenterista että dietti oli aloitettu 23.9. ja nyt on 30.10 ja painoa on lähtenyt 6,6kg (lähtö 106,8kg->nyt 100,2kg), joka kuukauden ja viikon saldona on turhankin nopeaa.
Nesteiden hitaampi heittely miinuskaloreihin ja proteiinien ja hilihydraattien tasapainoon perustuvassa dietissä on kuitenkin hyödyllinen asia, tuntuu että lihassolujen glykogeenivarastot pysyvät paljon korkeammalla tasolla, joten myös voimatasot ovat korkeammat.

Penkki tulokset ovat olleet dieteilläni ne jotka ovat eniten laskeneet, hackiin tai maveen ei ole niinkään vaikuttanut.
VHH-dietillä penkin ja kapean penkin sarjapainot putosivat molemmat 30kg neljässä kuukaudessa.

Nyt miinuskaloridietillä noin viiden viikon aikana hiilihydraattien avulla on mennyt paremmin, ensin sarjat putosivat kaksi toistoa, joista olen aivan viime aikoina saanut toisen takaisin, joten viimeinkin uskon että dietillä voi tapahtua jotain positiivistakin sarjapainojen kohdalla.
Peili kertoo myös että lihasta ei ole menetetty juurikaan, kun VHH:lla alkoi jo näyttää vinkuheinältä, ainoastaan hiukan lihaspyöreyttä on hävinnyt, mutta dietin jälkeen se palaa muutamassa päivässä, kuitenkaan ei tarvitse varautua monen kilon painon nousuun, kuten VHH:lla nesteiden palatessa.

Lisäksi voi kriittisten treeni päivien kuten päivää ennen rinta ja ojentaja päivien treeniä tehdä hiilihydraatti latauksen, eli muuttaa vuorokauden ajaksi aterioiden koostumusta niin että hiilihydraatteja tuleekin reilusti enemmän. kokonaiskalorimäärää ei tarvitse juurikaan muttaa korkeammaksi koska proteiinien ja rasvan osuutta voidaan hetkeksi pienentää.
Muista kuitenkin tehdä tämä hiilihydraatti tankkaus päivää ennen kriittistä penkki/ojentaja treeniä sillä hiilihydraatien sitoutuminen lihassolujen glykogeeniksi ei voi tapahtua nopeammin kuin 24-48 tunnin sisällä. Siksi myöskin hilihydtaattien lataaminen buustattavan treenipäivän aikana on hyödytöntä.

Tämän krittisen treenipäinvän ja treenien jälkeen voi halutessaan tehdä päinvastaisen proteiini tankkauksen jolloin esimerkiksi sen penkkipäivän treenien jälkeen hiilihydraateista hieman pudotetaan ja tankataankin eilummin proteiineja ja rinta ja ojentaja lihakset saavat lihaskasvuun tarvittavaan rakennusainetta juuri oikeaan aikaan.
Näin saadaan kaikki lihasryhmät pysymään vahvoina viikon kokonaiskalorien olessa noin 500kcal tai enemmän miinuksella.

Leuanvedot, maastavedot, kyykky hack yms. pitävät voimatasonsa paremmin dietillä vain ojentajia ja ehkä rintaa ja olkapäitä tarvitsee auttaa pienillä hiilihydraati tankkauksilla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom