Imeytymätön proteiini ja hiilihydraatti vaikuttavat päinvastoin terveyteen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sladdi
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
1.8.2005
Viestejä
1 694
Imeytymätön proteiini ja hiilihydraatti vaikuttavat päinvastoin terveyteen | PRONUTRITIONIST

Ravitsemusterapeutin mielenkiintoinen blogikirjoitus jossa käsitellään imeytymättömän proteiinin ja hiilihydraatin vaikutuksia suolen terveyteen sekä syödyn ruoan vaikutuksia suoliston mikrobiomiin. Kirjoituksessa käytetyt tutkimukset viittaavat että suoliston bakteereilla ja syödyllä ravinnolla on suuri merkitys suoliston sekä koko elimistön terveyteen. Lyhyesti suoliston bakteeristolle tekee huonoa vähäinen kasvisten, marjojen, hedelmien, palkokasvien, siemenien, pähkinöiden ja täysjyväviljan saanti sekä runsas lihan käyttö. Suoliston kannalta parempi vaihtoehto punaiselle lihalle olisi valkoinen liha ja kala. Hyvää suolistolle tekee viljaperäinen kuitu, marjat, hedelmät sekä kasvikset.

Ei siis sinänsä mitään uutta tietoa, mutta vaikutusmekanismit tulevat tutkimuksissa paremmin esille.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No joo, toisaalta voihan noita hiuksia lähteä halkomaan joka asian suhteen. Onhan täysjyväviljakin periaatteessa haitallista sen sisältämien lektiinien ja fytaattien takia joita kasvi tuottaa "suojellakseen" itseään. Gluteiinikin saattaa aiheuttaa auto-immuunisairauksia ja olla huonoksi suolistolle.
Kohtuus kaikessa varmaan fiksuin veto tähänkin kohtaan, voi sitä jauhelihaa tai pihviä syödä iha hyväl omatunnolla kunhan vastapainoksi taas nieleskelee kalaa ja broileria.
 
No joo, toisaalta voihan noita hiuksia lähteä halkomaan joka asian suhteen. Onhan täysjyväviljakin periaatteessa haitallista sen sisältämien lektiinien ja fytaattien takia joita kasvi tuottaa "suojellakseen" itseään. Gluteiinikin saattaa aiheuttaa auto-immuunisairauksia ja olla huonoksi suolistolle.
Kohtuus kaikessa varmaan fiksuin veto tähänkin kohtaan, voi sitä jauhelihaa tai pihviä syödä iha hyväl omatunnolla kunhan vastapainoksi taas nieleskelee kalaa ja broileria.

Kerrotko mitä auto-immuunisairauksia gluteeni aiheuttaa? Kiinnostaa. (Oletan että tarkoitit gluteenia)
 
Kerrotko mitä auto-immuunisairauksia gluteeni aiheuttaa? Kiinnostaa. (Oletan että tarkoitit gluteenia)
No eiköhän kyse ole näistä Olli Sovijärven yms. lääkäreiden ja "asiantuntijoiden" jutuista:Lääkäri: Autoimmuunisairauksien kasvu osin suomalaisen teollisuuden tukemisen ja aivopesun seurausta - Studio55.fi.
Tieteellistä pohjaa noille höpinöille ei oikein löydy. Ihmetyttää kuitenkin se, että ihmiset paranevat autoimmuunisairauksista kyseisillä ruokavaliomuutoksilla? Tuskin Olli Sovijärvi valehtelee haastattelussa, kun kertoo hoitaneensa useita potilaita kuntoon ruokavaliomuutoksilla.
 
Kerrotko mitä auto-immuunisairauksia gluteeni aiheuttaa? Kiinnostaa. (Oletan että tarkoitit gluteenia)

Keliakia, psoriasis, kilpirauhashäiriöt. Nämä siis jos on geneettinen alttius antigeeneissä, muut voivat vedellä ruisleipää ihan entiseen malliin. Lähipiirissä pari kilpirauhasen vajaatoimintaa korjattiin gluteenittomalla ruokavaliolla, ja ihan labroissa todennettu :)
 
Ton heitin lähinnä läppänä, koska melkein kaikki tuntuu nykypäivänä aiheuttavan vähintää syöpää ja kuolemaa. Ja kaikenlaiset "asiantuntijat" kertoilee millon mitäkin. Nyt hampaisiin otettu tuo punainen liha.
Lekurit ja tutkijat tuntuu lässyttävän millon mitäkin riippuen siitä kenen intressien pohjalta asiaa tarkastellaan, jokainen teollisuuden ala kumminkin itteensä haluaa lobata ja rahoittajia miellyttäviä tutkimus tuloksia satelee :)

Niin ja jos gluteenista haluaa lukea niin googlella gluten autoimmune disease hakusanoilla löytyy iha mielenkiintoista settiä.
Ite oon lakannu jo kauan sitten miettimästä mikä aiheutta mitäkin sairautta, marjoissa on teollisuuden päästöjä ja sienissä tshernobylin säteilyä. Pohjavesissä kipu/verenpaine/masennus-lääke jäämiä ja tehotuotetussa lihassa ties mitä hormoneja ja GMO rehun jäänteitä. Eihä tääl uskalla enää laittaa suuhun yhtään mitään.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom