Hyviä olutmerkkejä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja tabe
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Itsehän tykkään Sandelssista hulluna. Toinen mistä kovasti pidän on A. Le Coq, juuri saapui kolme lavaa virosta.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Suositelkaapa jotain aloitusolutta tällaiselle, joka ei juuri oluesta pidä. Haluaisin opetella pitämään.
 
Suositelkaapa jotain aloitusolutta tällaiselle, joka ei juuri oluesta pidä. Haluaisin opetella pitämään.

Ehkä tuo Newcastle Brownie olis aika helppo olut, josta aloittaa. Kannattaa myös muistaa, että kun olutta juo niin se juodaan kylmänä. Huoneenlämpöisenä hyväkin olut maistuu litkulta.
Myös Leffe Blond on aika hyvä.
 
Ehkä tuo Newcastle Brownie olis aika helppo olut, josta aloittaa. Kannattaa myös muistaa, että kun olutta juo niin se juodaan kylmänä. Huoneenlämpöisenä hyväkin olut maistuu litkulta.
Myös Leffe Blond on aika hyvä.

No sen tiesinkin että kylmänä pitää juoda, en sentäs niin hölmö ole oluiden kanssa :) .
 
Heh ei se taida noin yksinkertaista kuitenkaan olla. Mun mielestä esim mainittu New castle pitää juoda lämpimänä.

Kylmällä meinaan jääkaapin lämpötilaa (+5c?) ja lämpimällä 10-15c.

Jos multa kysytään niin vaaleat laagerit kylmänä ja tummat lämpimänä.
 
Heh ei se taida noin yksinkertaista kuitenkaan olla. Mun mielestä esim mainittu New castle pitää juoda lämpimänä.

Kylmällä meinaan jääkaapin lämpötilaa (+5c?) ja lämpimällä 10-15c.

Jos multa kysytään niin vaaleat laagerit kylmänä ja tummat lämpimänä.

Jahas. Itse asiassa en ole ikinä edes maistanut tummaa olutta.
 
pitipä kaivaa oikein linkki väitteen tueksi:

http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;55792

"Tarjoilulämpötila on tärkeä

Oluiden nauttimislämpötila vaihtelee olutlaatujen mukaan. Ale-oluet ovat parhaimmillaan n. 10-16 asteen lämmössä, kun taas tummat tai vahvat oluet, kuten Guinnessin tapaiset stoutit, pitävät korkeammasta lämmöstä. Lagerit tulisi tarjota hieman kylmempinä, n. 7-12 asteisina ja kevyimmät ja miedoimmat oluet, kuten vehnäoluet ja kölsch tätäkin kylmempinä. On syytä kuitenkin muistaa, että mitä kylmempi oluen lämpötila on, sitä todennäköisemmin se myös heikentää oluen makua ja täyteläisyyttä.

"On myös hyvä ottaa huomioon, että oluen lämpötila kohoaa tuopillisen aikana. Jotta päästäisiin sopivaan keskilämpötilaan, on olut hyvä tarjoilla hieman viileämpänä, jolloin myös viimeiset tipat ovat lähellä haluttua lämpötilaa", muistuttaa Hartwallin panimomestari Ilkka Hyttinen."
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Sabine tossa kyseli noista oluista joista ois hyvä lähtee liikenteeseen. Olutoppaan sivuilta löytyy taulukko mistä kannattaa lähteä liikenteeseen ja mihin edetä että maku tottuu.

http://olutopas.info/
 
Nyrkkisääntönähän on, että olut tulisi nauttia samassa lämpötilassa, kuin sitä on säilytetty? (e. lämpötilassa, jossa sitä suositellaan säylyttämään)
 
Zone-sarja -42%
Ensi kertaa kun maistelin tuota koffin portteria palaneen maku tuli suuhuni, helvetin pahaa. Nytten kun join yhden tuollaisen, ei voi muuta sanoa kuin helvetin hyvää:kuola: Enään ei peruskeppanat maistu miltään niinkuin jussina tuli todettua jo.

Mitä oluita kannattais seuraavaksi kokeilla?
 
Tuollaista tulee aina silloin tällöin nautittua. Vielä kun natsisiwasta hakee kaveriksi paketin bratwurstia..:kuola: (Joo, kaverin resepti alunperin:D)
 
Mitä oluita kannattais seuraavaksi kokeilla?

Käy ny äkkiä hakemassa pari leiliä Nögnen Porteria, ennen kuin se poistuu hyllyistä - myös Nörrebron Porter on maistuvaa, hitunen hunajaa tekee aika muikean säväyksen siihen :)

Nögnen #100 on sitten jo todella loistavaa olutta, mutta tällä hetkellä myynnissä oleva erä (3/2008) on vielä hieman tujua/raakaa! Muutaman kuukauden kypsyttämisellä saat siitä oivan juoman vaikkapa joulupöytään...itsellä noita kahdeksan, kuin myös 11/2007 erää. Pari pulloa lisää kumpaakin odottelemassa 40v synttäreitä, saas nähdä miten noi kehittyy?!?

Heh, katsoin nyt vasta ikäs - JOS 17v tykkää koffin portterista, niin hattua nostan :eek:
 
Nojoo, oon vaan wannabe snobi jolta on mennyt maku-aisti;)
 
Tässä kuvassa oikeastaan kaikkia voi suositella:

bisset2.jpg
 
Viimeksi join Hen's Tooth. Yllättävän hyvää nimestä huolimata. On alkon valikoimassa.

En ole tähän tainnut kommentoida joten itse sanoisin että parasta olut mitä maan päältä löytyy tekee ayinger. Paulanerin tuotteet kanssa huippua. Ongelma noissa on se että molemmat taitaa tehdä ainaki kymmeniä erilaisia tuotteita (en oo tosin varma).
 

Liitteet

  • 2358.webp
    2358.webp
    4 KB · Katsottu: 512

Latest posts

Back
Ylös Bottom