Hyviä ja huonoja kokemuksia Linuxista?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja protsku
  • Aloitettu Aloitettu

protsku

Banned
Liittynyt
13.3.2003
Viestejä
4 178
Osaatteko sanoa mikä olisi tällä hetkellä paras Linux tietokoneeseen asennettavaksi? Minulla on tietsikassa xp ja mandrake. Mandraken asennus oli helppo ja nopea. Ohjelmia tulee mm. OpenOffice, Mozilla, DVD- ja MP3-soitin. Käytän enimmäkseen windowsia mutta linuxin puolella ainakin java-pelit toimivat paremmin, en tiedä miksi java ja xp on jotenkin epävakaa. Linuxin hyviä puolia on ainakin se että romput saa imuroitua netistä ilmaiseksi ja ohjelmapäivityksiä saa todella usein jos vain viitsii asentaa. Myös on huomattu se että linux ei kaadu kovin helposti, windowsin kanssa kone menee juntturaan aina toisinaan.

Jokaisessa distrossa varmaan riittää hyviä ominaisuuksia eri käyttötarpeisiin ja olisi kiinnostavaa kuulla muitten kokemuksia. Mandrake on hyvä valinta aloittelijan tarpeisiin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mandraken 10 version virallinen julkasu tuli pihalle just, jakeluun varmaan tässä lähiaikoina. Fedora Core on kanssa todella helppo asentaa, ja omasta mielestäni parempi kuin Mandrake. Susea on kanssa kehuttu helpoksi asennettavaksi.
 
Itse olen käytellyt Knoppixia. http://www.knoppix.net/
Toimii suoraan buutista CD:ltä ja asentaa ei tarvitse kovalevylle. Netti toimii suoraan. Pari selainta löytyy, kuten Konqueror, Mozilla. OpenOffice löytyy jne. jne... Mp3:set toistaa ja taisi mukana olla DVD-playerikin "en kuitenkaan satavarma en ole katsellut DVD-leffoja linukalla". :)
 
onion sanoi:
Itse olen käytellyt Knoppixia. http://www.knoppix.net/
Toimii suoraan buutista CD:ltä ja asentaa ei tarvitse kovalevylle. Netti toimii suoraan. Pari selainta löytyy, kuten Konqueror, Mozilla. OpenOffice löytyy jne. jne... Mp3:set toistaa ja taisi mukana olla DVD-playerikin "en kuitenkaan satavarma en ole katsellut DVD-leffoja linukalla". :)

Juu, Knoppix on varsin hyvä tapa tutustua Linuxiin, ja Onionin mainitsema DVD/VCD/CD-soitin löytyypi, soitin on nimeltään XiNE. http://xinehq.de/

Toinen vastaava on Mandraken MandrakeMove, joka toimii samalla tavoin: -CD sisään ja menoksi.

Laitevaatimukset sanoi:
Hardware requirements:

# x86 processor (Intel Pentium II/III/IV, AMD K6/K6-II/K6-III, AMD Duron, AMD Athlon/XP/MP and all compatible processors)
# Memory: 128 MB SDRAM (256 recommended)
# CD-ROM drive (32x recommended)
# A free USB port if used with a USB Key.
# Note: a hard drive is not required for MandrakeMove.

Availability:

# The MandrakeMove Download Edition is already available for Club Members!
# The MandrakeMove Boxed Edition is available for immediate order at MandrakeStore.com. The Boxed Edition provides the complete MandrakeMove system, plus a mechanism which automatically saves configuration and personal data to a USB key, plus additional commercial software such as NVidia® drivers, Acrobat® ReaderTM, RealPlayerTM, FlashPlayerTM, and MandrakeMove documentation.

Info:

With MandrakeMove, there's no need to install a Linux system to have a full-featured desktop: just place MandrakeMove live CD into a CD-ROM drive, boot from the disc, then watch an entire Mandrake system run "on the fly" from the CD-ROM. As a unique added feature, the MandrakeMove CD-ROM may be ejected to access content from another CD.

Additionally, MandrakeMove provides the ability to store configuration files and personal data on a USB key; this data can be encrypted for the highest level of security and privacy!

MandrakeMove features an impressive selection of first-class applications. In addition to multimedia and graphics software, MandrakeMove also includes a complete office suite for creating, editing and sharing Microsoft® Office compatible files (xls, doc, ppt). You'll enjoy hours of fun with highly addictive games (such as the famous 'Frozen Bubble'), 3D programs, educational applications for children, and much more.

MandrakeMove currently supports five languages: English, French, German, Italian, and Spanish.

Shots:

mdkmove1-en-s.png
mdkmove2-en-s.png

Ja sen saapi: http://www.mandrakelinux.com/en/ftp.php3
 
Mandrakeja ja muita Red Hateja on tullut joskus kokeiltua, en suosittelisi.

Jos oikeasti vakaan systeemin haluaa, niin mun kokemukseni perusteella Debian (tai joku Debian-pohjainen distro) on hyvä valinta.

Itselläni on ollut nyt pari vuotta kotona käytössä Debianiin perustuva Libranet, jossa kaikki vaan yksinkertaisesti toimii ja se on äärettömän vakaa. Debianistahan on kolme jakelua aina: stable, testing ja unstable, ja se stable on tosiaan oikeasti vakaa. Haittapuolena on että ohjelmat on siinä vähän vanhanpuoleisia.

Libranetin asennusohjelma on ilmeisesti vähän helpompi kuin itse Debianissa, asennus sujuu erittäin ongelmattomasti.

http://www.libranet.com
 
1. Debian 2. Suse 3. Redhat.

1. Debian on "HC" sovelluskehittäjien työasema poikkeuksetta. >> http://www.debian.org

2. Suse on ominaisuuksiltaan ja päivityksiltään toiselle sijalle. Monet suuret firmat esim. IBM tukee ohjelmistotuotteiden osalta. >> http://www.novell.com

3. Redhat voi hyvin ja päivittyy mutta ongelmia on luvassa jos palvelimeksi ton haluaa sillä monet ohjelmistotalot tulevat redhattia mutta hiemat hitaan puoleisesti (vain vanhat versiot käyvät). >> http://www.redhat.com

Linuxsiahan käytetään aina konsolista... et vaan osaa :david: ... :D

Tossa järjestyksessä oon huomannut et meidän firmassa linuxsien suosi on. Tulee kyl säädeltyä IBM tuotteiden, Open Source softien ja java systeimeiden kanssa päivittäin ja erityisesti Linux palvelimien kans ja tossa järjestytksessä myös palvelin puolella mennään. Linuksin saa myös nykyään johonkin puhelin malleihin käyttikseksi Japanissa.

Asenna Linux heti ja jätä virukset mikki softin huoleksi ;)
http://tapsa.terae.net/linux
 
Mikähän mahtaisi olla sopiva linukka versio täydelle n00bielle? Kaveri on tossa suositellut Mandrake- tai Suse-distroja. Vaatimuksena on ehdottomasti graafinen käyttis, konsolin kanssa en tahdo ainakaan vielä hommailla.

Debiania ei taida ketään aloittelija saada edes asennettua, entä tuo Libranetin asennus?
 
Sanokaapas onko kukaan saanut Abitin emolevylle integroitua äänikorttia toimimaan missään linux-jakelussa? Itse en ole vielä tällaista distroa löytänyt.

Wanhassa koneessa kun oli joka palikka erikseen rautapuolella niin linux löysi ne ilman suurempia säätöjä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom