Hyvät sikarit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja kekexx
  • Aloitettu Aloitettu
Nicaragualainen Oliwa Serie G maistuu itselleni, kun haluan pidemmät tupruttelut. Meester Hans sopii mielestäni "kioski"-puolelta arkisempaan käyttöön. Ehkä paras marketeista ja kioskeista löytyvä sikari... vai löytyykö eriäviä näkemyksiä?
Nuo Oliwat ovat peltirasiansa vuoksi helppo kuskata illanistujaisiin, mutta Meester Hansit myydään pehmeissä askeissa. Onko kukaan löytänyt mitään fiksua taskuun mahtuvaa rasiaa tuon kokoluokan sikareille?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Olisiko hyviä suosituksia Brasilialaisista sikarimerkeistä? Täytyisi ostaa sikariharrastajalle tuliaisia. Omaan käyttöön on helppo ostaa, kun valitsee summassa jotain sieltä hintaluokan keskivaiheilta, mutta sikariharrastajalle olisi kiva viedä jotain laadukasta tuliaisiksi. Plussaa siitä jos merkkiä on esim. Suomesta vaikea saada.
 
Alkoi itseäkin hieman kiinnostamaan, jos vaikka tilaisi vähän sikaria ja kenties humidoria saksasta.
Miten tuo verotushomma on tänäpäivänä, joutuuko siitä nyt maksamaan vielä jonkun valmisteveron ja toimittamaan tulliin lappusia?
 
Alkoi itseäkin hieman kiinnostamaan, jos vaikka tilaisi vähän sikaria ja kenties humidoria saksasta.
Miten tuo verotushomma on tänäpäivänä, joutuuko siitä nyt maksamaan vielä jonkun valmisteveron ja toimittamaan tulliin lappusia?

En tiedä pykäliä tarkalleen mutta hyvin o tullu itselle ja kaverille Saksasta ilman ylimääräisiä maksuja.
 
Aika huonoa säkää on, että EU:n sisäiset jää tulliin? Katso käytettyjä humeja sikari-foorumilta. Voit saada todella hyvän edullisesti. Halvalla saa uutena paskaa.
 
Humidoriksi käy myös tiivis tupperware-boksi. Eihän sillä muuta virkaa ole kuin pitää ilmankosteus hyvänä eli olla tiivis. Jos ostaa oikean humidorin ni kannattaa ostaa ikkunalla varustettu, voi sitten ihailla kokoelmaansa ilman että tarvii jatkuvasti aukoa lootaa :D

Pari fiksua halvempaa sikaria mitä tuli hommattua ja testattua asiallisiksi ni Chinchalero Perlas ja Ashton no. 15 Petit Corona - molemmat suht pieniä ja aloittelijaystävällisiä. Ei mitään tajunnanräjäyttäjiä mutta hyviä perussiggejä. Perlas varsinkin oli tosi mieto vaalealla kuorella.
 
Hofnarin vanilla (Aroma) riittää vallan hyvin.

Niin sanotuista "kioski/market"-kuivasikareista kannattaa myös pienemmistä testata Meester Hans ja Henri Wintermanin Half Corona. Sitten hiukan isompia Willem II Corona sekä Henri Wintermanin Corona De Luxe, jotka ovat ihan hyviä omassa genressään. Tosin edellämainittujen kioskimyyntiä on mielestäni jonkin verran vähennetty ja tosta Willem II:sesta en ole edes varma, onko koskaan myyty Suomessa... mutta ainakin Tallinnasta lähtee edullisesti.

Jos sitten puhutaan nicaragualaisista, joita itse eniten harrastan, niin tuli pe-la yönä polteltua Quorum SHADE Churchill.. 2 h vierähti parvekkeella. Itse sikari oli oikein hyvä, mutta ei nuo noin isot oikeen sovi tähän Suomen talveen. Pe-la yönäkin oli kuitenkin lähemmäs 10 astetta pakkasta. Toki bourbon lämmitti, mutta silti...
 
Peruskuubalaisia saa nykyään jo niin halvalla ettei markettipilleissä ole juuri järkeä, esim: JL Piedrat alkaen 2.90 euroa...
 
Peruskuubalaisia saa nykyään jo niin halvalla ettei markettipilleissä ole juuri järkeä, esim: JL Piedrat alkaen 2.90 euroa...

No siis hyviä nicaragualaisia käsintehtyjä saa vielä halvemmallakin... ja juuri siksi olen eniten alkanut nicaragualaisia harrastamaankin.
 
Peruskuubalaisia saa nykyään jo niin halvalla ettei markettipilleissä ole juuri järkeä, esim: JL Piedrat alkaen 2.90 euroa...

Ei oo niin erikoisia nuo halvimmat kuubalaiset, parempi hinta/laatusuhde o mun mielestä halvoissa löytyny dominikaaneista/nicaragualaisista.
 
Ei oo niin erikoisia nuo halvimmat kuubalaiset, parempi hinta/laatusuhde o mun mielestä halvoissa löytyny dominikaaneista/nicaragualaisista.

Jotkut aktiiviharrastajat polttelee vain kuubalaisia... tää kuubalaisten ylivertaisuus on mun mielestä tosi mielenkiintoinen juttu. Itse en oo isoja määriä kuubalaisia poltellu ja uskon hyvän nicaragualaisen/dominikaanisen yltävän todella korkealle tasolle. Ja esim. Honduras on varmasti tulevaisuuden juttu; ovat lisänneet suosiotaan pikkuhiljaa.

Uskon itse siihen teoriaan, että vähintääkin osa kuubalaisten sikareiden ylivertaisuudesta ihmisten mielissä johtuu siitä, että maa oli varsinkin muutama kymmenen vuotta sitten totaalisessa saarrossa eikä sikareita saanut sieltä helpolla USA:aan. Kuubalainen sikari oli vaikeasti saatavilla ja sitä kautta siis "tietenkin" kaikki halusivat sitä. Näin ollen on syntynyt suuri arvostus ja huomio sitä jenkkiä kohtaa, jolla moisia pöllejä on humidorissa ollut. Tätä on hypetetty myös jenkkileffoissa yms. Tämä hype on ymmärretty joissain Euroopan maissa siten, että kuubalainen sikari on siis mieletön luksustuote.
 
Uskon itse siihen teoriaan, että vähintääkin osa kuubalaisten sikareiden ylivertaisuudesta ihmisten mielissä johtuu siitä, että maa oli varsinkin muutama kymmenen vuotta sitten totaalisessa saarrossa eikä sikareita saanut sieltä helpolla USA:aan. Kuubalainen sikari oli vaikeasti saatavilla ja sitä kautta siis "tietenkin" kaikki halusivat sitä. Näin ollen on syntynyt suuri arvostus ja huomio sitä jenkkiä kohtaa, jolla moisia pöllejä on humidorissa ollut. Tätä on hypetetty myös jenkkileffoissa yms. Tämä hype on ymmärretty joissain Euroopan maissa siten, että kuubalainen sikari on siis mieletön luksustuote.
Kyllä Kuubassa on sikarin valmistusprosessien ja -reseptien osalta täysin eri käytänteet kuin muualla Etelä- ja Keski-Amerikassa. Toisin kuin muualla, Kuubassa kaikki mahdolliset rajoitukset ja säännökset ovat edelleen tiukkoja, eikä sinne päästetä ketä tahansa niitä laatusikareita käärimään (varsinkaan suurempia, joissakin tapauksissa kääriminen vaatii jopa 20 vuoden koulutuksen). Kuubassa se colorado robusto on mitoiltaan ja muodoiltaan juuri sitä, eikä vain sinnepäin.

Tietenkin muuallakin osataan hyvää tupakkaa kääriä, suuri osa nykyisistä muun Keski- ja Etelä-Amerikan tupakkavalmistajistahan pakeni nimenomaan Kuubasta kauppasaartoa, ja perusti oman yrityksensä muualle. Silti keskimäärin kuubalainen tupakka on muuta laadukkampaa, jo pelkästään siitä syystä, että Länsi-Kuubassa kasvatettu tupakka on saanut nauttia parhaista mahdollisista olosuhteista (Ei tietenkään koske niitä sikareita, joissa tupakkaa useammasta maasta).

Loppujen lopuksi makuasioitahan nämä on, itsekin poltan eniten Brasilialaisia sikareita. Ei herneitä siis.
 
Kyllä Kuubassa on sikarin valmistusprosessien ja -reseptien osalta täysin eri käytänteet kuin muualla Etelä- ja Keski-Amerikassa. Toisin kuin muualla, Kuubassa kaikki mahdolliset rajoitukset ja säännökset ovat edelleen tiukkoja, eikä sinne päästetä ketä tahansa niitä laatusikareita käärimään (varsinkaan suurempia, joissakin tapauksissa kääriminen vaatii jopa 20 vuoden koulutuksen). Kuubassa se colorado robusto on mitoiltaan ja muodoiltaan juuri sitä, eikä vain sinnepäin.

Tietenkin muuallakin osataan hyvää tupakkaa kääriä, suuri osa nykyisistä muun Keski- ja Etelä-Amerikan tupakkavalmistajistahan pakeni nimenomaan Kuubasta kauppasaartoa, ja perusti oman yrityksensä muualle. Silti keskimäärin kuubalainen tupakka on muuta laadukkampaa, jo pelkästään siitä syystä, että Länsi-Kuubassa kasvatettu tupakka on saanut nauttia parhaista mahdollisista olosuhteista (Ei tietenkään koske niitä sikareita, joissa tupakkaa useammasta maasta).

Loppujen lopuksi makuasioitahan nämä on, itsekin poltan eniten Brasilialaisia sikareita. Ei herneitä siis.

Joo, ei näistä pidä naama punasena vääntää.. mitä suosittelet brasilialaisista?
 
CAO Braziliat o kans olleet hyviä, tosin taitavat sisältää lähinnä wrapperin Brasilian suunnalta. Niitä voinee kuitenki myös Brasiliassa bongata kun ovat näkyvästi brassiteemaisia.

Itselleni saa suositella sikareita mallia "suht mieto mutta aromikas", pitäisi tutkia enempi vaaleita sikareita ku tykkäsin noista Perlasista :)
 
Joo, ei näistä pidä naama punasena vääntää.. mitä suosittelet brasilialaisista?
Brasilialaisista henk. koht. suosikkejani ovat Terra de vera Cruz ja Brasil Autenticos. Nykyään tulee eniten poltettua ketjussa jo mainittuja Alonzo Menendezin parikymppisiä, niitä kun sattuu kätevästi Töölöstä saamaan. Aloittelijalle noista Brasilian antimista suosittelisin myös Aquarius -merkkisiä patukoita, mukavan miedon makuisia ja ns. "helppoja".

Itselleni saa suositella sikareita mallia "suht mieto mutta aromikas", pitäisi tutkia enempi vaaleita sikareita ku tykkäsin noista Perlasista
Pakko vielä tarttua tähän; sikarin käärelehden väri ei vastoin yleistä käsitystä juurikaan vaikuta maun voimakkuuteen.
 
Onko foorumin sikarimiehillä palanu robustot, churchillit, coronat ja cigarillot nyt kun säätkin on sen jo pari kuukautta sallinu hieman inhimillisemmissä olosuhteissa?
 
tuli tilattua kuukausi sitten Adorini Venezia Grande Delux humidori ja jokunen pölli siinä samalla. eipä siinä mennyt kuin viikonpäivät niin laitoin jo täydennystilauksen tulemaan.20 kpl boksi Cao brazil Golia ja loput sitten pienempinä määrinä pääosin kuubalaisia.ja nythän on se tilanne, että pitäis saada uutta humia, kun tää on täys. täytyy vissiin vuorata koko yksiö tuolla seetrillä, niin uskomattoman hyvä tuoksu siitä lähtee.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom