Hyvät sikarit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja kekexx
  • Aloitettu Aloitettu
70-75% aika ideaalinen. Kuivempana imu on parempi, mutta polttaessa sikari kuumuu liikaa ja menee kitkeräksi, liian kosteaa sikari saa taas imeä posket lommolla.

selvä homma, kiitos :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
PALL MALL - Chigago, 3.30€/10kpl. Saa hyvin varustetuista kaupoista. :) Pirun hyviä.
 
Juuri äsken poltin elämäni tähän asti parhaimman pikkusikarin ja nimi on Cafe Creme espresso rumtwist. Sikari tuoksuu makealle ja hiukan kahville. Savu on hyvin pehmeä ja maku pehmeän kahvimainen ja myös välillä makeahko. erittäin fantastinen sikari :) tätä ostan lisää :)
 
Muutama kysymys. Onko myöhäistä ostaa humidori kun sikarit ovat olleet hyllyssä huoneenlämmössä jo useamman viikon? Eli saako ne humidorin avulla elvytettyä polttokondikseen? Ja mitenkä nopeasti tuo elvytys mahtaa käydä, jos lopultakin saan sen ostettua? Ja miten kauan noita yleensä kannattaa säilyttää huoneenlämmössä ja -kosteudessa, jos meinaa vielä saada makoisat sauhut?

Elvytys tehdään vaiheittain, noin 5% nostoilla. Liian kova vauhti yleensä aiheuttaa wrapperin halkeilua. Aloita vaikka 50% ja nosta siitä 5% nykäyksillä päivän-parin välein sinne 65-70% paikkeille sikarin laadusta riippuen. Pitkäkään kuiva jakso ei ole fataalia, jos hyväksyy sen että osa aromeista menetetään.
 
Eihän noista sikareista tuu ku paha mieli ja jää paska maku suuhun :D Aina heti sikarin jälkee vedettävä kunnon körssi.

e. ja maalaisille tiedoksi että körssi on savuke.

Vedätkö konjakin päälle aina reilun huikan Sinolia?
 
Vedätkö konjakin päälle aina reilun huikan Sinolia?

Nyt repes. :hyper:
Se olis olis pihalle talsittava sen kunniaks että taisin saada jopin. Nyt vaa päätösten maailmaan ja mietittävä kiskasenko montecriston nro:4, blackwatchin vai humidorini synkän nurkan konekäärityn cristalesin.
 
Nyt repes. :hyper:
Se olis olis pihalle talsittava sen kunniaks että taisin saada jopin. Nyt vaa päätösten maailmaan ja mietittävä kiskasenko montecriston nro:4, blackwatchin vai humidorini synkän nurkan konekäärityn cristalesin.

Onks se joku guantanamera cristales?
 
Itse poltin pari kappaletta Guantanameran konekäärittyjä (en muista oliko just toi cristales) viime kesänä, enkä ole kyllä koskaan yhtä paskaa sikaria polttanut. Alusta loppuun ihan hirveetä paskaa, maistui lähinnä paskalle röökille, paloikin pirun huonosti.


Tosin ks. sikarit oli ostettu tallinnasta, joten voi olla että olivat feikkejäkin. Yhtäkaikki en toiste kokeile.
 
Itse poltin pari kappaletta Guantanameran konekäärittyjä (en muista oliko just toi cristales) viime kesänä, enkä ole kyllä koskaan yhtä paskaa sikaria polttanut. Alusta loppuun ihan hirveetä paskaa, maistui lähinnä paskalle röökille, paloikin pirun huonosti.


Tosin ks. sikarit oli ostettu tallinnasta, joten voi olla että olivat feikkejäkin. Yhtäkaikki en toiste kokeile.

Vähän epäilen, ettei täysin konekäärittyjä ala kukaan väärentämään edes läpällä saati bisnes mielessä
 
Guantanameran feikit kuulostaa kyllä aika epätodennäköisiltä, aivan hirveitä ne ovat joka tapauksessa.
 
Onks se joku guantanamera cristales?

kyll, kamala kääryle. Siksi viittasinkin "synkän nurkan konekääritty cristales".
Päädyin sitten tuttuun ja turvalliseen blackwatchiin.:kuola:
 
Elvytys tehdään vaiheittain, noin 5% nostoilla. Liian kova vauhti yleensä aiheuttaa wrapperin halkeilua. Aloita vaikka 50% ja nosta siitä 5% nykäyksillä päivän-parin välein sinne 65-70% paikkeille sikarin laadusta riippuen. Pitkäkään kuiva jakso ei ole fataalia, jos hyväksyy sen että osa aromeista menetetään.

Kiitti! Mun makunystyrät ei erota vaikka jotain puuttuisikin, joten enköhän saa noista vielä poltettavia.
 
Onks siinä valkonen tuubi jossa on joku hyypiö ja skottiruutua tms.?

On kyllä, ja tuubin sisällä on todella ohut kaistale seetripuuta.
 
Muuten, jos humidorissa on ihannekosteus ja säilytät sikaria useamman vuoden, niin muuttuuko maku paljonkin?
Tota blackwatchin makua on mielästäni vaikea kuvailla, hieman seetrinen. Muuta en osaa sanoa.:lol2:
 
Kosteuden lisäksi kunnossa pitää olla myös lämpötila sekä ilmanvaihto.
Kypsyttämisen onnistuminen riippu pitkälti sikarin laadusta. Vuodesta toiseen kypsytetyt kuubalaiset repivät huippupojoja arvosteluissa; mikä osa tästä on mielikuvaa on maistelijasta itsestä kiinni. Jotkut kuubalaiset kuten Ramon Allonesin Specially Selected (RASS) tulisi sikaritiedemiesten mielestä jättää vuodeksi humiin lepäämään, ja RASS tosiaan maistuukin aika "kapealle" tuoreella laatikkokoodilla. Sikaritalon foorumilla aiheesta löytyy juttua.
 
Kyllähän hofnarikin aina kaiken maailman körssit pesee mennen tullen. :rolleyes:

Täytyy kyllä kompata Teriä, on melko turhaa muodostaa mielipidettä sikareista ostamalla jotain koomarketin metallipurkissa säilytettävää roinaa. Hauduttamalla kuubalaista tai etelä-amerikkalaista n. 75% kosteudessa pari vuotta, voi jo saada kokemuksen nautittavasta sikarinpoltosta. Itse taas en tupakoi lainkaan, mutta noita laadukkaita sikareita on ilo kärytellä kerran pari vuodessa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom