Hyvän rasvan ruuat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja sporter
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
16.9.2002
Viestejä
456
Monesti tulee mietittyä ruokia mitkä on mahdollisimman vähärasvaisia, mutta löytyykö ruoka-aineita joissa on myös kohtuudella rasvaa? Tämän rasvan pitäisi olla suurelta osin hyvälaatuista. Ilmeisesti ainakin tonnikala öljyssä sisältää hyviä rasvoja samoin maapähkinät. Tuleeko muita tuotteita mieleen?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Lohi ja muut rasvaiset kalat, avokado, siemenet ja tietysti (kylmäpuristetut) öljyt.
 
Pellavasiemen rouhe on erinomainen lisä...siitä saa viellä reilusti kuituja. Itse varsinkin dietillä kiinnitän erityistä huomiota rasvansaantiin, tiputan rasvat leipien päältä ym ruoka-aineista ihan nollille, nautin aamulla kalanmaksaöljyä ja sen lisäksi pari ruokalusikallista pellavasiemenöljyä tai rouhetta, sekä ruokaan vaikka oliiviöljyä. Kalat ovat parasta rasvoille, siis rasvaiset kalat....tonnikalassahan on vaan joku 2% rasvaa...eli liian vähän ;) Huonoimpia mahdollisia rasvoja, transrasvoja, joita löytyy tuotteista joissa on kovetettuja kasvisrasvoja (esim kasvisrasvajäätelö) kannattaa välttää.
Öljyä siis vain vähä rasvainen ruokasi, niin pysyy kroppa toiminnassa tuhannelta osin.

http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/trans.html
 
Kiitoksia vastauksista. Mulla rasvalisänä toimii lähinnä rypsi-/oliiviöljy (sekä ruoanlaitossa että suoraan lusikalla). Leivän päällä käytän tuorejuustoa. Kalaa pitäisi syödä enemmän ja voisi ostaa kalanmaksaöljyä.

Vielä lisäkysymyksenä. Onko tullut vastaan valmisruoka-annoksia (näitä poronkäristys+muusi tms.) joissa olisi kuitenkin hyviä rasvoja mahdollisimman paljon?

Edit. Kaapissa näyttää olevan pari pakkausta pellavasiemenrouhetta. Pitääpä kokeilla sekoittaa samantien aamupuuroon.
 
JWO sanoi:
Pellavasiemen rouhe on erinomainen lisä...
Pellavansiemenrouhetta ei suositella syötäväksi päivittäin kahta ruokalusikallista enemmän sen sisältämän kadmiumin takia. Se sisältää myös syanidivetyä, jonka myrkyllisyyttä ei kunnolla tiedetä.

JWO sanoi:
Huonoimpia mahdollisia rasvoja, transrasvoja, joita löytyy tuotteista joissa on kovetettuja kasvisrasvoja (esim kasvisrasvajäätelö) kannattaa välttää.
Keskiverto suomalainen saa päivässä muutaman gramman transrasvoja, eikä tällä määrällä ole käytännössä mitään väliä. Esimerkiksi margariini, jossa on paljon kovetettuja kasvisrasvoja, sisältää vain 1-2% transrasvoja.
 
Pitikin kysymän, että kannattaako noudattaa tuon pellavasiemenrouheen kyljessä olevaa annosteluohjetta (1-4 korkillista/päivä eli max. 24g), mutta tuossa tulikin vastaus. Aamupuuron kanssa meni 2 korkillista mukavasti. Pitää laittaa sen verran jatkossakin siihen. Sitten vielä käyn ostamassa sitä kalaöljyä.
 
Avokaadot. Ja mantelit ovat pähkinöitäsikin parempia.

EDIT: Hups, tuo sanottiinkin jo yllä...
 
Monissa kaloissa kuten makrilleissa ja sardiineissa on hyviä rasvoja. Pitää vain katsoa miten ne on valmistettu ja purkitettu -joskus ne lilluvat purkeissa 'huonojen' rasvojen keskellä.
 
lesitiinirouhe, jota saa luontaistuotekaupoista on myöskin hyvä. Sitä voi laittaa mm. puuron sekaan. Kylmäpuristettu rypsiöljy ja kalaöljy myös hyviä. Kerran viikossa voi myös syödä rasvaisempaa kalaa, kuten lohta. Jos nyt välttämättä haluaa laittaa leivänpäälle rasvaa, niin silloin kannataa suosia margariinia, jossa on käytetty kasviöljyä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom