Hummus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DC8
  • Aloitettu Aloitettu

DC8

Liittynyt
14.1.2015
Viestejä
51
Tuota tuota, onko tehosekoittimella itse muussattu kikherne millään tavalla heikompilaatuista ravintoa kuin kokonaiset kikherneet?

Ei varmasti, mutta kaipaisin jonkinlaista vahvistusta tälle. Syön normaalisti kikherneitä tomaattikastikkeessa ja se on ihan hyvää, mutta hummuksena kikherneet olisivat monikäyttöisempiä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eipä laadullisesti ole juurikaan eroa. Hävikkiä syntyy lähinnä muussauksesta, eli siinä, mikä jää tehosekoittimeen/sekoitusastiaan ja menee pesuveden mukana alas. Kyse on siis todella pienistä määristä. Muuten samaa tavaraa ravinnollisesti. Tolleenhan ne kaikki falafelit, ym. kikhernekasvispihvit tehdään.
 
Kiitos vastauksista! Soseuttaminen onnistu helposti sauvasekoittimella kun laitto vettä sopivasti joukkoon. Falafeleja tehdessä vesi olisi varmaan ongelma. En laittanut tahinia joukkoon koska sitä ei ollut. Hyvä tietää että se ei ole välttämätöntä. Öljynä käytin jotain rypsiä tai rapsia.

Pari keitettyä perunaa kokeilin syödä äsken hummuksella. Erittäin tyytyväinen olen.
 
Hummus = vettä ja tehosekoittimella jauhettuja kikherneitä, ehkä tahinia? No, ehkä teille. Kukin tavallaan, mutta meillä se tarkoittaa vähän toista. Ensin otetaan 2 kiloa kikherneitä ja liotetaan yön yli. Aamulla huuhdellaan ne hyvin, keitetään ne keräten koko ajan vaahto pois. Kun herneet jäähtyy käsiteltävään lämpöön, jauhetaan ne yleiskoneen leikkurilla haluttuun karkeuteen, eli EI velliksi. Jauhaessa sekaan heitetään noin 250-300g valkosipulin kynsiä. Mätetään massa ämpäriin, lisätään noin 6-800g tahinia, 3dl sitruunamehua, 2.5 dl hyvää neitsytoliiviöljyä, hyvä kourallinen eli n.8g mustapippuria sekä maun mukaan suolaa. sekoitetaan huolella ts. läsi ämpäriin ja vaivataan tasaiseksi massaksi samalla tarkistaen maku ja lisäten mausteita jos mitä tarvii. Sitten se pakataan pakastepusseihin sopivina annoksina, ja heitellään pakastimeen. Säilyy pakkasessa oikein mainiosti vuodenkin, sulaa syöntikuntoon jääkaapissa tai pöydällä, voi huidella ääntä kohti dippinä, leivän päällysteenä, keittona, säätää vaan viskositeettia vedellä tai lisäämällä vähän oliiviöljyä.
 
Hummus = vettä ja tehosekoittimella jauhettuja kikherneitä, ehkä tahinia?

(y)

Joo ajattelin että mausteiden käsittely ei nyt oo tärkeetä ja että kukaan hummuksesta kiinnostunut ei sitä lähde pelkästään tämän ketjun perusteella tekemään.

Ehkä myös hieman toivoin että joku hummus-asiantuntija tulee ketjuun postaamaan. Kuten nyt sitten kävikin.

Reseptissäsi ei ollut ollenkaan juustokuminaa.
 
No, kun kokeilet niin saatat huomata ettei sitä tarvita. Resepti ei ole minun, sen juuret on Israelin/Palestiinan alueelta ja eri maissa on vähän eri mausteet ja tapa syödä tuota. Esim. meillä tuo syödään leivän kanssa, vedetään rouhepatonkia viipaleiksi, päälle hummus, raakaa sipulia, valkosipulia, oliivi tai pari ja pepperoni-chili säilykepurkista. Vaimo voitelee sillä ruisleipää ja rouhii menemään, kaveri lisää vettä syö keittona. Joku voisi pyöräyttää palloiksi, leivittää ja friteerata "falafeleiksi".
 

Suositut

Back
Ylös Bottom