Hot, Hot, Hot

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Iceman
  • Aloitettu Aloitettu
Originally posted by Iceman
Tulisin chilipaprika on ilmeisesti vielä Capsicum chinese- suvun Habanero ja sen minimalli Red Savina. En oo koskaan vielä näitä maistanut, mutta hattua nostan ukolle/akalle, joka vetää jommankumman näistä pureskelemalla.

Citarin maustehyllystä tarttui kerran mukaan lajitelma, jossa oli tuoreita vihreitä ja oransseja habaneroja joku about 8 kipaletta.

En tiennyt koko mausteesta mitään, joten suikaloin puukolla koko satsin meksikolaistyyliseen papupataan samaan tyyliin kuin normaalisti käytän Jalopenoja.

Tuli vähän ärjyä mättöä siitä kattilallisesta :itku: Silloisen emännän kanssa yritettiin sisulla muutama lusikallinen syödä, mutta sen jälkeen sitten istuttiinkin reilu puoli tuntia maitoa juoden ja paahtoleipäviipaleita suussa mässyttäen.

Toi on muuten hyvä vinkki jos suu palaa mausteiden kanssa pelleillessä: juomalla se polte ei mihinkään lähde, mutta leipapaloja hartaudella mässyttämällä tulee vähän helpotusta.
 
Re: Re: Hot, Hot, Hot

Originally posted by IronMind
Toi on muuten hyvä vinkki jos suu palaa mausteiden kanssa pelleillessä: juomalla se polte ei mihinkään lähde, mutta leipapaloja hartaudella mässyttämällä tulee vähän helpotusta.

Jossakin Suomen Tietoviisaassa tai vastaavassa valopäävisailussa oli kerran kysymys parhaimmasta tulisuuden taltuttajasta. Annettiin siinä jotain vaihtoehtojakin, mutta loppujen lopuksi se yksi paavi( joka voitti sen koko skaban neljään kertaan, vaikka kolmessa viimeisessä taistossa oli puoli Suomea ja studiojoukkue vastassa) mutisi vastaukseksi dzöygurtin elikä juggurtin. Maitotuotteet olivat muutenkin muistaakseni top4:ssa hyvin edustettuina. Niin, ja tietty sit rusakonkivekset ja laamanvisva on hyviä, mutta niitä suositellaan vain anaaliretentiivisille kaappihomoille. :88:
 
Noi vahvimmat ostettavissa/tilattavissa olevat chilitöhnät taitaa olla Scoville-yksiköissä n. 1/10 poliisisumutteiden voimakkuudesta, eli aivan helvetin vahvoja. Omasta jääpistä löytyy pullo Da Bombia, jota ei kauheen paljon ole kahdessa vuodessa kulunu. Sattuneesta syystä.
 
Tulisin kaupallisesti myytävä "chilikastike", jota nyt ei voi elintarvikkeeksi sanoa on "The Source", jonka tulisuus on 7.1 miljoonaa scovillen yksikköä. Puhdas kapsaisiini on 16 miljoonaa ja poliisiin pippurisuihke esim. n. 2 miljoonaa (http://www.crimedoctor.com/self_defense_1.htm)

Toki tuo liemi on valmistettu ihan kuriositeetiksi eikä sitä oikein voi ruokaan laittaa mikäli aikoo pöperöt syödä :)

http://hotsaucecatalog.com/1331-02.html

Poltteeseen auttaa pakkislaisillekin tuttu aines, eli kaseiini johon jogurtinkin helpotus pitkälti perustuu. Kaseiini neutraloi kapsaisiinin vaikutusta. Jogurtin rasvallakin lienee silti osansa.
 
Mä en tiedä luokitellaanko virolainen sinappi mausteeks, mutta joskus jotakin tuntematonta merkkiä maistaessani kävi nenän päästä putoaminen lähellä. :haart:
 
Originally posted by Korskea Koni
Mä en tiedä luokitellaanko virolainen sinappi mausteeks, mutta joskus jotakin tuntematonta merkkiä maistaessani kävi nenän päästä putoaminen lähellä. :haart:

Ostin ite tuubin tuollaista "tavallista" virolaista sinappia, kun huomasin että kaverilla rupes silmät vuotaa sitä maistaessa. Ja tuo normis sinappi on 10x tulisempaa kuin mitkään suomalaiset kauppa sinapit.
 
Jotain habanero-saucea oon joskus maistanu kun työkaveri toi töihin, pieni pullo jossa oli jotain varotustekstejä ympäriinsä. Maistoin varmaan nuppineulanpäätä vastaavan määrän niin suuta poltti puol tuntia ja maha meni sekasin, aika kauheeta myrkkyä.
 
En kyllä tiedä mikä prkl chili se oli, mutta kabukissa kerran kun otimme sukiyakin, niin piti maistaa sen mukana tulleita chilejä. Otin siis semmosen kärpäsenkakan kokoisen palasen siitä reunasta, ja siinä sitten istuin riisi suussa puoli tuntia. Poltti niin että huuletkin tuntui kuin olis tulessa...
 
habaneroa (red savina) olen maistanu ja kyllähän se tulista on :) scovillen asteikolla täysi 10. Tossa pöydällä "kasvaa" yksi puska juuri nimenomaista chiliä, mutta ei siitä marjoja vielä oo tullu :(

parhaita tulisuuden taltuttajia ovat jogurtti, maitotuotteet ja leipä, koska chileissä tulisuutta aiheuttava aine kapsaisiini, on öljyliukoista ja näin ollen esim. vesi vain levittää sen suuhun.

lainaus:
"Tulisuuden aiheuttavat kapsaisiineiksi kutsutut aineet, jotka hämäävät ihmisen tuntoaistin uskomaan että sitä vahingoitetaan. Tuntoaisti aiheuttaa kehossa hälytyksen, joka vapauttaa luonnon omia puudutusaineita, endorfiineja. Erittäin tulisen paprikan syöminen aiheuttaa siten pienen "pilven", eli hyvänolon tunteen."

lähde: http://www.saunalahti.fi/~thietavu/

jotta ei muuta kiliä naamariin ja nuppi sekaisin :kippis1: (mutta kaljan sijasta jogurttia päälle) :)
 
Originally posted by rattaat
Tossa pöydällä "kasvaa" yksi puska juuri nimenomaista chiliä, mutta ei siitä marjoja vielä oo tullu :(

Mistä saa siemenen tai kasvin josta sitä voi itse alkaa kasvattamaan?
 
Originally posted by Arvo Paperi
Mistä saa siemenen tai kasvin josta sitä voi itse alkaa kasvattamaan?

esim. tuorechileistä joita myydään ihan normi kaupoissa jonkinnäköisissä muovirasioissa. Sisältävät yleensä erilaisia chilejä. sen kun kaivaa siemenet paprikoista ja laittaa itämään (muista olla sörkkimättä silmiä operaation jälkeen, myös kusella käydessä kannattaa varoa :) )
käsittääkseni myös jostain hyvin varustelluista kukkakaupoista voi siemeniä löytyy.

aikaisemmin laittamastani linkeistä löytyy "keskustelu" osiosta aika hyvin tietoa liittyen chileihin ja siemeniin. sivuilta löytyy myös hyviä kasvatusohjeita.
 
Pari vuotta sitten tuli kavereiden kanssa ostettua habaneroa. Vuorotellen leikattiin jokaiselle sellanen arpakuution kokoinen pala ja eikun pureksimaan. Ehkä n. 5 sekunnin päästä olo oli :itku: ja kavereilla :lol2:. Siinä ei paljoo vesi tai vaalea leipä auttanut kun kieli oli ilmiliekeissä.

:offtopic: Seuraavana aamuna paskalla ollessa se tulisuus iski uudestaan, ehkä jopa pahemmin, mutta ei siitä sen enempää :jahas:
 
Joskus yläasteella kun piti todistaa miten kova jätkä sitä on, niin join mitä lie tabascoa olikaan suoraan pullosta. Oli varsin mielenkiintoinen olo pitkään sen jälkeen:kuola:
 
Laitoin aiemmin kasvamaan pussisiemenistä Capsicum annuum "Hungarian Hot Wax" ja Capsicum "Caribbean Antillais" lajikkeita. Kaikki tavalliseen kukkamultaan.
Tänään laitoin kaupan kahdesta chilistä siemenet itämään shottilaseihin, toiset itämään veteen ja toiset kaktusmultaan... saa nähdä mitä tulee.

Valona kirkas loisteputkilamppu yötäpäivää päällä ja lämpötila n.+24c. Itämisajat suunnilleen 1kk, eli jännityksellä odottelen. Parhaimmillaan noista pitäisi tulla parikymmentä taimenta.
 
Isä ujutti kerran maistamaan Nagamorichia. En ottanut kuin pienen purasun ja voi hyvä helvetti kuinka se poltteli. Maitopurkki kourassa ujelsin kuin pikkulapsi vielä 15 minuutin jälkeen.

Ja kerran söin jotain helvetin tulista makkaraa. Poltteli peräpäätä seuraavana päivänä, ja siihen vielä yhdistettiin krapulapaska niin avot.
 
Kurssikaveri anto aikoinaan pienen pienen hippusen Suomalaista Habanero-sinappia.
Ihan hirveetä, siis ihan pieni hippunen, ihmettelin miten se pysty vetää sitä makkaran päälle, joku terässuu ilmeisesti.
 
Back
Ylös Bottom