Hiilarien lähde?

Liittynyt
9.4.2014
Viestejä
57
Taas tuli mieltä askarruttava kysymys: hiilarien lähde?
Mikä näistä on paras vai onko onko isoa eroa: peruna, täysjyväpasta, täysjyvämuro, leipä t/v, hedelmämysli, hedelmät, maapähkinävoi?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Taas tuli mieltä askarruttava kysymys: hiilarien lähde?
Mikä näistä on paras vai onko onko isoa eroa: peruna, täysjyväpasta, täysjyvämuro, leipä t/v, hedelmämysli, hedelmät, maapähkinävoi?

Maapäkinävoissa hiilareita ei paljon ole lähinnä rasvaa ja murot ja myslit pitäisi olla ei lisättyä sokeria tyyppiä.

Suosittelen, riisiä, perunaa, papuja, Alpen sokeriton mysli, puurot ja leipä sekä hedelmiä vaikka treenien jälkeen ja aamulla.
 
Tumma pasta, tumma riisi, neljänviljan hiutaleet ja hedelmät. Näillä seteillä ite. Joskus tulee syötyä ruikkaria ja papuja kanssa.
 
porukka taas unohti kysymyksen ja alkoi kertomaan mitä itse söis/syö...

kysymyshän oli :Mikä näistä on paras vai onko onko isoa eroa: peruna, täysjyväpasta, täysjyvämuro, leipä t/v, hedelmämysli, hedelmät, maapähkinävoi?

paremmuus järjetys:

täysjyväpasta
hedelmämysli (sokeriton)
peruna
hedelmät
leipä (tumma,ei valkoinen sämpylä tms)
täysjyvämuro
 
porukka taas unohti kysymyksen ja alkoi kertomaan mitä itse söis/syö...

kysymyshän oli :Mikä näistä on paras vai onko onko isoa eroa: peruna, täysjyväpasta, täysjyvämuro, leipä t/v, hedelmämysli, hedelmät, maapähkinävoi?

paremmuus järjetys:

täysjyväpasta
hedelmämysli (sokeriton)
peruna
hedelmät
leipä (tumma,ei valkoinen sämpylä tms)
täysjyvämuro




Tumma riisi ja neljänviljan hiutale on IMO paras.
 
Michael_Jackson_popcorn.gif
 
Keitetty ja paistettu peruna ovat aika lailla toisistaan poikkeavia ruokia. Jälkimmäisestä ei ole juurikaan hyötyä ravintomielessä.

Yllä mainittua hedelmän syömistä aamulla ja treenin jälkeen voin hieman kompata. Yletön hedelmien järsiminen on vähän ajan päästä epäedullista. Hedelmissä on hedelmäsokeria, joka on huonointa -oosia ihmiselle. Läskin hankinnassa banzut, persikat ja appelsiinit ovat hyviä. Itse vedän joskus kiwiä ja harvoin avocadoa.

Kaurapuuro joka toinen aamu on paikallaan, etenkin kaurasta tai tattarista tehtynä. En näe järkeä sen päälle samalla aterialla vetää leipää, oli se mitä tahansa. Tai jos on vaikkapa kokojyvä- tai ruisleipää palanen-kaksi aamuaterialla, sitten ei puuroa.

Vedin mä äsken munkin, koska aamulla en ottanut hiilarin muruakaan. Ei siinä järkeä oo, mutta sielu on heikko.
 
Keitetty ja paistettu peruna ovat aika lailla toisistaan poikkeavia ruokia. Jälkimmäisestä ei ole juurikaan hyötyä ravintomielessä.

Yllä mainittua hedelmän syömistä aamulla ja treenin jälkeen voin hieman kompata. Yletön hedelmien järsiminen on vähän ajan päästä epäedullista. Hedelmissä on hedelmäsokeria, joka on huonointa -oosia ihmiselle. Läskin hankinnassa banzut, persikat ja appelsiinit ovat hyviä. Itse vedän joskus kiwiä ja harvoin avocadoa.

Kaurapuuro joka toinen aamu on paikallaan, etenkin kaurasta tai tattarista tehtynä. En näe järkeä sen päälle samalla aterialla vetää leipää, oli se mitä tahansa. Tai jos on vaikkapa kokojyvä- tai ruisleipää palanen-kaksi aamuaterialla, sitten ei puuroa.

Vedin mä äsken munkin, koska aamulla en ottanut hiilarin muruakaan. Ei siinä järkeä oo, mutta sielu on heikko.
Ei nuo kyseiset hedelmät kyllä hanki läskiä sen helpommin kuin mikään muukaan ruoka-aine. Voit toki pistää tutkimuksia pöytään.
 
Ja se hedelmäsokerin määräkin vaihtelee hedelmien osalta jonkin verran. Eikä ne hedelmät tosiaan pelkkää hedelmäsokeria ole.
 
Mikä näistä on paras vai onko onko isoa eroa

Ei ole isoa eroa. Halutessa voi tietenkin tehdä elämästä hankalaa ajoittamalla nopeat ja hitaat hihyt optimaalisiin aikoihin, syömällä vihaamaasi ruskeaa riisiä valkoisen sijaan, tai käyttämällä tunteja perunan ja bataatin optimaalisuuden miettimiseen.

Loppupeleissä ei mitään väliä eikä vaikuta kokonaisuuteen vaikka jotkut höyrypäät täällä huutaakin hoosiannaa millon ruususuolojen, millon hitaasti sulavien täysjyväkarbohydraattinelijyvätäysmustariisipastojen perään.
 
Kiitoksia vastauksista. Tällä hetkellä itsellä on suurkultuksen alla sokeriton täysjyvämuro (kuituu 34%) ja lidlin hedelmämysli, täysjyväpastaa vois varmaa käyttää enemmän. Murot ja mysli, koska helppoja ja suht runsasenergisiä, painoo pitäis lisää saada, joka taas omalla kulutuksella vaatii ~4000 päivässä ja ei houkuta vetää esim 2 kg perunoita :P
 
Ei ole isoa eroa. Halutessa voi tietenkin tehdä elämästä hankalaa ajoittamalla nopeat ja hitaat hihyt optimaalisiin aikoihin, syömällä vihaamaasi ruskeaa riisiä valkoisen sijaan, tai käyttämällä tunteja perunan ja bataatin optimaalisuuden miettimiseen.

Loppupeleissä ei mitään väliä eikä vaikuta kokonaisuuteen vaikka jotkut höyrypäät täällä huutaakin hoosiannaa millon ruususuolojen, millon hitaasti sulavien täysjyväkarbohydraattinelijyvätäysmustariisipastojen perään.
Säätää rasvoilla sen nopeuden. Vähän rasvaa jarruks sinne makaronin sekaan niin jo on hidasta, ilman rasvaa taas nopeeta.
 
Säätää rasvoilla sen nopeuden. Vähän rasvaa jarruks sinne makaronin sekaan niin jo on hidasta, ilman rasvaa taas nopeeta.

Sepä tuossa juuri on että vähän rasvaa ku sotkee sekaan niin problem solved. Omalla lyhyellä IF syömisikkunalla tulee muutenkin rasvaa joka kerta ja paljon niin ei tarvi huolehtia muusta kun että saa tarpeeks proteiinia ja kalorit pysyy hanskassa. Ei sillä, en kyllä alkais stressaamaan hihyjen lähteistä vaikka söis 2 tunnin välein.
 
Täh? Mihin tämä perustuu?

Eri asia on, jos sanot että paistaa perunan nyrkillisessä voita. Muuten en kyllä komppaa.

Perunan synteesisäikeet vahingoittuu lämmittämisen aikana. True bodari syö pottunsa raakana.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom