Nogood sanoi:
Jos se syömisestä on kiinni, niin huh huh
Tuntuu että ruoka tulee välillä jo korvista. Mutta olen mallia läpipasko, painon nostaminen on tosi hankalaa, ylipäätään.
Toisiaalta, en ole pitänyt mitään kirjaa syömisistäni vaan luottanut siihen että kun syön paljon niin se riittää.
No onhan se kiinni syömisestä. Usko jo. Tuo ruokailusi, minkä laitoit esille tossa tredin alussa, oli ihan päin helvettiä. Ja miten on mahdollista, että välipalaksi syöt "leivän tai banaanin" ja iltapalaksi leivän ja silti tuntuu että ruoka tulee jo korvista. Moni kuolisi suurinpiirtein nälkään tuolla ruokailulla ja sinun mahasti täyttyy yhdestä leivästä. WTF? Et siis ole mallia läpipasko. Sellaiset ihmiset, joilla ylivilkas aineenvaihdunta vaikeuttaa massansaantia ovat erittäin harvassa, vaikka sellaisiksi itseään luulevia tyyppejä kirjoittaa pakkikselle lähes päivittäin.
Testasin huvikseni yhtä pakkikselta löytämääni kalorilaskuria ja sain päivän saldoksi lähes 4000kcal (painan 74kg), eikä se tehnyt edes tiukkaa. Ja tällä kalorimäärällä pysyn suurin piirtein samoissa massoissa (syy näin suurelle kulutukselle on suuri määrä aerobista). Meikäläisen vinkit ovat seuraavat:
-Syö kunnon aamiainen (sitä ei sinun ruokailuissasi ollut mukana): mukaan ehdottomasti rahkaa tai raejuustoa. Lisäksi kauraleseitä tai mysliä. Koostumusta tai makua voit muuttaa mehukeitolla ym.
-Jokaisella lämpimällä aterialla syö vähintään parisataa grammaa lihaa. Mulla menee yleensä 250-350g. Se on aterian pääasia. Sen lisäksi sitten riisiä tai pastaa sen verran kuin jaksaa. Myös rehuja kannattaa syödä jonkin verran.
-Nämä välipalat sitten: ruisleipä on hyvää tavaraa hiilarien kannalta, mutta lisäksi pitää saada proteiinia jostakin. Helppo ratkaisu on tonnikalapurkki tai taas rahkaa/raejuustoa. Pelkällä leivän päällä olevalla leikkeleellä on hankala saada tarpeellista proteiinimäärää täyteen, tai sitten sitä pitää laittaa aika helvetisti.
-Suolapähkinät ovat hyvää naposteltavaa, mikäli massaa on saatava. Paljon proteiinia, vielä enemmän hyvää rasvaa, eikä suolaakaan ole enempää kuin normaalissa leivässä. Saat näistä paljon kaloreita.
Meikäläisen esimerkkiruokailutahti (olin töissä yleensä 5.30-12.30)
5.00 aamupala (ks.koostumus ylempää)
n.8.00 välipala (ruisleipää+helvetisti leikkelettä+juustoa tai tonnikalaa)
n.13.00 lämmin ateria (ks. ylempää)
Sen jälkeen ruokailu riippui illan treeniohjelmasta, mutta se sisälsi lähes aina yhden lämpimän aterian, välipalan ja iltapalan.
Päivän saldo oli 5-6 ruokailua. 2 lämmintä ateriaa, aamupala, iltapala ja 2 välipalaa. Näillä ruokailuilla saa kunnon kalorimäärät täyteen. Koita itsekin lisätä vain syömistä näiden ohjeiden mukaan. HTH