Hernekeitto

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Tical
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
13.11.2002
Viestejä
520
Vetääkös Jengi täällä hernekeittoa?

50cent maksaa 1 purkki ja proteinia on n 6-7grammaa/100gr
Eli 500gr purkissa minkä pystyy helposti vetään päivälliseksi on about 30-40grammaa proteinia.
Herneet ja palkokasvithan ovat - jossen väärin muista - hyvin terveellisiä.Toisille ne tosin saattavat aiheuttaa ilmavaivoja

Mites on?


:nolo:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Hmm paljos siinä on hiilareita/rasvaa?

Keittoihin saa hyvin extraa keittämällä pari kananmunaa ja viipaloimalla ne siine sopan sekaan..
 
Keittoihin laitan kanssa raejuustoa, menee hyvin siinä seassa :kuola:
 
Tein keväällä 2001 päätöksen, etten ikinä syö purkkihernaria enkä einesmaksalaatikkoa, jos ei ihan pakko ole. Itse tehtynä hernari on kumminkin tod. hyvän makuista ja hyvät ovat ravintoarvotkin. Laitan sakeasti sekä herneitä että palvikinkkua, jolloin prot/hh suhde menee aika tarkasti 50/50, rasvaa ei ole juurikaan. Itse tehtynä saa halpaa, hyvän makuista ja ravintoarvot kohdilleen. Isoon kattilaan tekee kerralla vaikka 4l kerralla, syö siitä parin päivän aikana esim. puolet, pakastaa loput. Toimii! :kuola: ja :) sekä:thumbs:
 
Originally posted by iivili
Tein keväällä 2001 päätöksen, etten ikinä syö purkkihernaria

Puhut asiaa. Hernekeitto on niin helppo tehdä itse ja tulos on varmuudella niin monta kertaluokkaa parempi kuin kaupallisissa, että purkkia ei kannata missään nimessä ostaa. Kaupasta kun löytyy iso köntti kalkkunaa, kanaa tai potsia (syökää sikaa...!) niin eikun keitoksi. Suurin vaiva on niitten herneksien liottaminen yön yli.
 
Joskus pentuna söin ja silloin tuli:urjo: ja sen jälkeen en ole syönnyt. Ja en tunne menettäneeni mitään tai olevani aliravittu:D
 
joo sit syö jos jälkkäriks saa lettuja!!!:D
yllättävää et noinkin paljon protskua pierukeitosta löytyy
 
Ihan asiallinen bodi ruoka on,kun laittaa pari purkkia hernekeittoa ja 400g paistijauhelihaa sekaan.
 
:kuola: valuu kun hernekeittoa tekee välillä niin mieli, varsinkin itse kuivatuista herneistä tehtynä siitä saa kunnon bodiruokaa, paistijauhelihaa, ja mauisteita sekaan...niin uuh kun on hyvää.

Kaupoista löytyy myös valmista kasvishernekeittoa, eli ilman sianlihakokkareita ja valtavaa suolamäärää, hintaa 400g purkilla on noin 1€ ja maku on todella :kuola:
 
Nyt alkaa jo pojat puhumaan asiaa.

Nipsun palautusjuoma:
500gr hernekeittoa
0.5 litraa maitoa
jukurttipurkki 200gr :)

Niin, ja noista normaaleista hernekeitoista ei löydy sianlihaa tai jäniksenruokaa..

Varmaan sellaisessa sianlihahernekeitossa on jonkiverran enemmän proteinia, täytyypä tutkailla.



:love:
 
Hernekeitto on aina ollut miun lemppareita. Viimeksi eilen mietin kaupassa, ostanko purkin. En kuitenkaan ostanut ja päädyin toiseen ratkaisuun, mutta varmana ostan joskus toiste, kun ite en ole koskaan keittänyt, pitäsköhän opetella. Kerros, iivili, miten laitat keiton. Lihaa kai siihen saa laittaa oman makunsa mukaan, mutta mites muut manööverit menevät? En oo mistään reseptiä löytänyt.
 
Kysyn mun mummolta jonkun maukkaan reseptin vuosisadan alusta milloin miehet oli rautaa eikä hösseliä :)

jaan sen sitten joskus tässä teille
 
Eräs opiskelija kerran rahapulassaan keksi omatekoisen hernekeiton autuuden. 2 päivää pelkkää hernekeittoa :evil:.
 
Hernekeittoa tulee syötyä lähes aina, kun käyn laskemassa. Helppo ja nopea valmistaa, nälkä lähtee, ainakin pienellä terästyksellä. Testatkaa tätä, copypastea keittokirja -threadista.


Nälkälakko
1 purkki (435 g) hernekeittoa, Kotikokki on parasta
1 makkara. Tais olla joku Atrian käristemakkara
1 jauhelihapihvi
10 siivua Kotivaran venäläistä meetvurstia
1 tomaatti

Valmista hernekeitto normaalisti. Lisää loput ainekset sopivan pieniksi kuutioiksi paloiteltuna. Sekoita. Hauduta sen aikaa, että makkara ynnä muut aineet lämpenevät.
 
Metri ja muut: ihan Papuska hernepussin kyljestä otin ohjeen hernarille. Muistaakseni viritin sitä laittamalla lihaksi palvikinkkua (saa vähän savulihan säväystä:kuola: ) ja hieman reilummin, mitä ohjeessa sanottiin. Muuten ohjeen mukaan. Että ei sen kummempi eikä salaisempi ohje ollut kyseessä. :)
 
Henekeitto on suhteellisen edullista ja nopeeta tehdä ja erityisen herkullista siitä saa, kun lisää purkin tonnikalaa purkkikeittoon ja pikkasen sinappia sekaan.
Arvot tällä sekotuksella on 100 grammassa: 111 kaloria, 12g proteiinia, 8g hiilareita ja 3g rasvaa.

Vieläkin paremmat arvot saisi jos itse tekisi.
 
Kai tiedätte miten hernaripurkin saa parhaiten tyhjennettyä kattilaan? Puukolla reikä pohjaan ja puhalletaan siihen reikään, jolloin sisältö valuu nätisti ulos. Toimii. Tosin ensimmäisellä kerralla kun näin tein ja lisäsin sitten vanhasta muistista vettä siihen hernekeittopurkkiin, jotka oli tarkoitus myös kattilaan kaataa, niin puolet vedestä oli lattialla. :D
 
En oo kai IKINÄ syöny ite tehtyä hernekeittoa :o
Vois olla kokeilemisen arvoista. Hmm. hiukan askarruttaa, onko raejuusto ja tonnikala oikeasti hyvää hernekeitossa :D ?
 
Hetkinen, Hetkinen.
On taas oikaisun aika!
Ensinnäkin lähetään siitä että kaikki tollaset proteiinit joita saa esim.
Leivästä,pavuista,herneistä,hedelmistä yms. Eivät todellakaan ole niitä samoja proteiinejä kuin ne joita saamme eläinkunnan ravinteista!
Siis jos lasket päivän proteiiniannoksesi niin, että syöt vaikka 5prk rokkaa saadaksesi 30-40g proteiinejä sen lopullinen hyöty jää todella vähäiseksi, kuin että mielummin vetäisit vaikka niitä valkuaisia sen edestä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom