Maitoon tai mantelimaitoon tehty lämmin kaakao tummasta suklaajauheesta karppisokerilla (erytritolia).
Perinteiset banaaniletut tummalla kaakaojauheella suklaiseksi maustettuna
Kookosmaito-chiansiemenpuuro pilkotulla banaanilla, maustettuna lakritsijuurijauheella reilulla kädellä annosteltuna (menee ilman banaaniakin...)
Tuoreet taatelit cashewpähkinöillä tai kuorituilla manteleilla täytettynä
Siemennäkkileipä (useinmiten auringonkukan-, kurpitsan-, pellavan- ja seesaminsiemenistä munaversiona tehtynä), päällä kasvismargariinia ja ääntä kohti.

Tuli sitten ohimennen mieleen, että paljonko hedelmiä (fruktoosia) voi mielestänne syödä jotta voidaan vielä puhua "harmittomasta herkusta"? Tietenkin suoraan verrannollisia ruokamäärään, mutta mitä te pidätte nyrkkisääntönä vielä hyvään ja terveelliseen määrään? Monessa paikassa on sanottu, että hedelmiä ei voi koskaan syödä liikaa, mutta uskokaa mua - kyllä voi. Kilo mandariineja ja pari-kolme banaania sekä viinirypäleterttu menisi ihan ohimennen päivän mittaan jos antaisi mennä. Puolesta paketillisesta tuoreita taateleita puhumattakaan. (Kyllä, olen sokeriholisti) Yritän pitää annostukseni parissa hedelmässä (esim. appelsiini + banaani tai vastaava kombo) per päivä maksimissaan, ettei ihan lähde lapasesta...