Harmittomat herkut?

3 kpl Basic Nutrition EAA -25%
Jos teillä on mannisen puddingia niin siitä pystyy tekemään pannareita pelkkää vettä ja maitoa lisäämällä :-) itse teen usein 40g puddingjauhetta, 1,5dl maitoa, vähän vettä ja leivinjauhetta. Lisäksi kanelia tms sekaan ja heitän uuniin. Oon laiska paistamaan lettuja, mutta siis toimii pannullakin :D
 
^^ Sadassa grammassa Ben&Jerrys-jätskiä näyttäisi olevan keskimäärin noin 250 kcal. Yhden jätskiannoksen siis kuluttaa helposti vaikka perus punttitreenillä tai spinningissä. Mun logiikalla johtopäätös: sitä voi halutessaan syödä joka päivä lihomatta. ;)
 
Kohtuullisen kiva jätskinkorvike: jäisiä mansikoita ja banaaninsiivuja rasvattoman ja maustamattoman jogurtin kanssa blenderissä sekaisin, makeutukseksi muutama tippa vaniljasteviaa. Oli hyvää ja varmasti on helteellä vielä parempaa.
 
^^ Sadassa grammassa Ben&Jerrys-jätskiä näyttäisi olevan keskimäärin noin 250 kcal. Yhden jätskiannoksen siis kuluttaa helposti vaikka perus punttitreenillä tai spinningissä. Mun logiikalla johtopäätös: sitä voi halutessaan syödä joka päivä lihomatta. ;)

mut... eihän toi 100g riitä mihinkään.... :nolo:
 
Testasin tänään tällaista tapaa tehdä itse perunalastuja: itsetehdyt perunalastut mikrossa - Still Leben | Lily.fi. Noissa on helpompi säädellä esmes rasvan määrää ja tuleehan sitä melkein pakostakin vähemmän tällä metodilla kuin uppopaistamalla. Aika riippuu vissiin aika paljon mikrosta. Mulla on vanhempi mikro, joten jouduin pitää pikkasen reilu 3 mintsaa molemmin puolin. Suolan kanssa kannattaa kans olla tarkkana, jos käyttää suolamyllyä. Mulla on matala verenpaine, joten oon tottunut käyttään suolaa reilummalla kädellä, mut tästä mun satsista tuli kyl pikkasen liian suolaista jopa mun makuuni.

Hiilareitahan täs toki on, kun perunaa käytetään, mut satunnaisena herkkuna ei paha. Mietin myös, et onnistuiskohan tää jostain toisesta vihanneksesta. Esmes kesäkurpitsa tai muut juurekset (porkkana, punajuuri ainakin) vois toimia.

E. Sellainen viel, et mä käytin Rosamundan sijaan ihan vaan uusia pottuja ja nekin toimi hyvin.
 
En oo hirveesti herkkujen perään, mut kokeilin tänään jälleen klassista banaanijäätelöä pähkinäisenä. Varioin netissä näkemästäni reseptistä, mun mielestä oli ihan taivaallisen hyvää!

Pakastettu viipaloitu bansku, tilkka makeuttamatonta soijamaitoa, ruokalusikallinen maapähkinävoita ja samanmoinen setti kookoskermaa, jotka surrautin sauvasekoittimella ja heitin lopuksi pähkinöitä sekaan.

Mikään missä on maapähkinävoita, ei voi olla muuta ku hyvää! Mies tosin sanoi, että mitä myrkkyä tää on. Teen huomennakin, mutta tuplana, viimeisen kesälomapäivän kunniaksi :) Yleensä tuo miehenturjake tykkää mun kaikista kokeiluista (paitsi vihersmoothieista), joten saattaapi tuo resepti aiheuttaa risteäviä mielipiteitä.
 
Kun nyt kuitenkin elämässä tulee tilanteita joissa syödään kaikenlaista makeaa, mikä teidän mielestä on "pienin paha" perinteisistä herkuista (jätski, leivonnaiset, suklaa jne)? :)
 
No niinpä, mikä on pienin paha? Olis kiva jos tää ketju olis vaikka "terveelliset herkut"; miksi pitää tyytyä siihen, että joku on harmitonta (tai vähemmän huonoa), kun oikeasti maailma on pullollaan terveellisiä herkkuja. Toki joskus sillon tällön voi jotain mättää, joillekin se on psykologisesti tärkeää. Mutta jokainen loppukädessä itse päättää mitä sinne nassuun tunkee, joten tilanteita ei voi syyttää siitä, että tulee syötyä huonosti (näin karrikoidusti ilmaisten).

Itse olen sitä mieltä, että ihminen ei ole mikään paskakaivo, mihin tungetaan shaibaa ja sitten lasketaan, että kun teen sitä ja tätä ne kalorit on poltettu. Se skeida on kuitenkin jo elimistössä ja sen vaikutukset ulottuvat paljon syvemmälle kuin kalorit. Itse olen oppinut arvostamaan kehoani niin paljon, etten halua sisäisesti pahoinpidellä sitä. Mulla on tää yksi keho ja toivon, että huoltamalla sitä hyvin saan mittariin mahdollisimman paljon hyviä, terveitä ja onnellisia kilsoja. Elämykset ja tyydytykset haen pääasiassa muualta kuin ruoasta, joskin kyllä minäkin ruoasta nautin, mutta teen sen kehoani kunnioittaen.
 

M-Nutrition juomat hurjassa alessa, jopa puoleen hintaan

BCAA / EAA / PWO

TILAA TÄSTÄ
Entä jos käyttäisi soijajogurttia?
Vois sitä joskus kokeilla. Soijaproteiinijauheellekin (ja herneproteiinille ja BCAA:lle) yliherkistyin viimeksi, ja silloin sain kahvisoijamaidostakin vähän oireita. Nyt juon soijamaitoa kuitenkin kahvissa kerran päivässä. Ne soijajogurtit vaan kanssa on sellaisia luonnottomia mössöjä, kun lukee tuoteselosteita, ja oliko niissäkin nykyään glukoosi-fruktoosisiirappia ym. luonnotonta jaskaa, joka ei ole terveellistä eikä sovi mulle... Ruokavammaisen on vaikea syödä ;). Onneksi sentään vielä kana ja riisi käy! Maitotuotteista kaipaan eniten juuri maustamattomia hapanmaitotuotteita (ja juustoja, noo ja jäätelöä...).
 
Banaanijäätelö
3 kpl banaaneja pakastetaan ilman kuoria, 3h -> blenderiin -> tuloksena samettinen tahna

Nana-icecream.jpg


Värit syntyvät esim. Acai-marjasta, kookoksesta jne
 
Mun uusin lähes terveellinen herkku: uunivuokaan pakastemansikoita, kaurahiutaleita mössöksi pienen voimäärän ja tarvittaessa sokerin kanssa, mössö mansikoiden päälle ja uuniin 200C about 20 min. :)
 
Viikonloppuna koetin tehdä itse juuressipsejä bataatista. Muuten hyvä, mutta kärsivällisyys ei riittänyt pitämään niitä uunissa tarpeeksi kauan ja söin ne vähän lötköinä.

Bataatteja juustohöylällä siivuttaessani siivutin sitten myös oman keskisormeni sillä seurauksella että sunnuntain sali jäi välistä kun aina jos tuolla kädellä puristaa tms. niin veri roiskuu :curs:
 
Banaanijäätelö
3 kpl banaaneja pakastetaan ilman kuoria, 3h -> blenderiin -> tuloksena samettinen tahna

Nana-icecream.jpg


Värit syntyvät esim. Acai-marjasta, kookoksesta jne

Tuo on kyll herkullista! Itse tein noin puolikkaasta banskusta, mansikoista ja vähän lorautin kaurajuomaa sekaan. Ihanan sorbettimainen herkku! Oma blenderi vaan on pyllystä niin häätyy sijoittaa kunnolliseen.
 
Täälläkin on varmasti ollut ohje banaaniletuille. Tänään tein pienen muunnoksen siitä. Eli ihan tavallisesti muusasin puolikkaan banaanin ja yhden kananmunan. Kaadoin seoksen kahteen pieneen annosuunivuokaan ja päälle mansikoita ja mustikoita niin että taikina juuri peittyy. Sit 20 min 200 asteessa ja voila! Taikinaa voi halutessa makeuttaa vaikka stevialla:)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom