- Liittynyt
- 1.6.2004
- Viestejä
- 16 113
Tuommoisethan on perinteisesti pidetty kun talo saavuttaa harjakorkeuden, usein kuitenkin niin että vesikatto on päällä. Nykyään perinne on muotoutunut vähän lipsummaksi ja monet korvaavat tuon esim. viinapullolla työntekijöille.
Perinteen mukaan jos rakennuttaja ei pidä harjakaisia, laittavat työmiehet harjan katolle väärinpäin merkiksi ohikulkijoille asiasta. Usein katolle on myös ripustettu havuja, riippuen hieman paikkakunnasta ja perinteistä.
Itse mietiskelen että ketäs kaikkia tuonne pitäisi kutsua? Toki kirvesmiehet, kaivinkonekuski ja talokauppias + ehkä materiaalitoimittaja tai toimittavan liikkeen edustaja/myyjä. Luonnollisesti esim. maansiirtourakoitsijan koko henkilökuntaa ei käsittääkseni kutsuta vaan vain itse urakoitsija?
Tietenkin tuonne saa kutsua ketä itse tahtoo. Tarjoiltavanahan on perinteisesti ollut tulee aina olemaan hernekeitto. Juomaksi olutta. Mitenkäs muun tarjoilun laita, onko mahdollista tarjota lisäksi pikkupurtavaa jne?
Monesti "juhlat" paisuvat suuremmiksikin ja varataan joku illanistujaispaikka tai jopa kokonainen ravintola ja mukaan kutsutaan yhteistyökumppaneita myöten kaikki mahdolliset tutut ja tuntemattomat ja järjestetään jotain ohjelmaa. Itse olin aikoinaan taloyhtiömme harjakaisissa Helsingin viilatehtaalla jossa oli ohjelmassa mm. melontaa jne. Tuolla sain yhden elämäni parhaista aterioista, savustettua härän sisäfilettä, om nom nom!
Pienempimuotoinen ja käsittääkseni perinteisempi tapa on viettää harjakaiset tontilla, rakennustyömaalla ja siellä sitten se hernerokkaa ja bisseä, tällaiset ajattelin itse järjestää.
Aiheesta on toki myös wiki olemassa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Harjannostajaiset
Sana on vapaa.
Perinteen mukaan jos rakennuttaja ei pidä harjakaisia, laittavat työmiehet harjan katolle väärinpäin merkiksi ohikulkijoille asiasta. Usein katolle on myös ripustettu havuja, riippuen hieman paikkakunnasta ja perinteistä.
Itse mietiskelen että ketäs kaikkia tuonne pitäisi kutsua? Toki kirvesmiehet, kaivinkonekuski ja talokauppias + ehkä materiaalitoimittaja tai toimittavan liikkeen edustaja/myyjä. Luonnollisesti esim. maansiirtourakoitsijan koko henkilökuntaa ei käsittääkseni kutsuta vaan vain itse urakoitsija?
Tietenkin tuonne saa kutsua ketä itse tahtoo. Tarjoiltavanahan on perinteisesti ollut tulee aina olemaan hernekeitto. Juomaksi olutta. Mitenkäs muun tarjoilun laita, onko mahdollista tarjota lisäksi pikkupurtavaa jne?
Monesti "juhlat" paisuvat suuremmiksikin ja varataan joku illanistujaispaikka tai jopa kokonainen ravintola ja mukaan kutsutaan yhteistyökumppaneita myöten kaikki mahdolliset tutut ja tuntemattomat ja järjestetään jotain ohjelmaa. Itse olin aikoinaan taloyhtiömme harjakaisissa Helsingin viilatehtaalla jossa oli ohjelmassa mm. melontaa jne. Tuolla sain yhden elämäni parhaista aterioista, savustettua härän sisäfilettä, om nom nom!
Pienempimuotoinen ja käsittääkseni perinteisempi tapa on viettää harjakaiset tontilla, rakennustyömaalla ja siellä sitten se hernerokkaa ja bisseä, tällaiset ajattelin itse järjestää.
Aiheesta on toki myös wiki olemassa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Harjannostajaiset
Sana on vapaa.
.