Halpa ruokavalio vielä kerran!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja protsku
  • Aloitettu Aloitettu
Tomi sanoi:
200 g seitiä (400 g paketti n. 1,5 eur)
100-150 riisiä (laskee hinnan jos jaksaa)
mausteeksi ketsuppia loraus.
:urjo:

Tuota "reseptiä" kokeilin viikon putkeen. Joka päivä 400g seitiä ja 2dl riisiä (kuivana). Söin tuon annoksen ainajokapäivä 0800-1200 aikavälillä. Sitten 1600 jotain muuta... Mutta kyllä rupes tulee seiti ulos korvista. :(

Mutta kerran viikossa menee kyllä "välipalana" vieläkin!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
taicaviitta sanoi:
...että onkohan se nykyään jotenkin ´siistiä´, ´coolia´, ´viileetä´, ´upeeta´ - ´joku muu vastaava nykysuosittusana´, että aina tällaisissa tai tämäntyylisissä threadeissa tuodaan esille, että rahka paljaaltaan/joku muu vastaava proteiinipitoinen sapuska (tonnari, raejuusto, mikä vaan vastaava paljaaltaan-ei-varmasti-makuhermoja-kutitteleva) maistuu niin helvetin :kuola: paljaaltaan, tai korkeintaan öljyllä maustettuna? vai onko se nyt sitten niin hc:tä ilmoittaa muille, miten herkullista se rahka on pelkällä lusikalla maustettuna?

Ei ole mitenkään ´siistiä´, ´coolia´, ´viileetä´, ´upeeta´ tai muuta vitun typerää mun mielestä jos vaan yksinkertaisesti tykkää välillä syödä jotain hieman neutraalimman/happamamman makuista safkaa kuin yleensä. En tiedä onko sitten koko lapsuuden ajan vanhemmat syöttänyt liikaa toinen toistaan maistuvampia kotiruokia, mutta tuollainen rahka (siis nyt tarkoitan vain ja ainoastaan ehrmannia) on vaan sopivan happaman makuinen ihan vaikka vaihteluksi kaikesta maustetusta tavarasta. Jos ei rahka/tonnari/raejuusto/mikä-tahansa-muu juuri sinun makuhermojasi kutittele, niin älä nyt itsestään selvyytenä pidä että kaikki ovat samaa mieltä. Se nyt vaan on että toiset tykkää äidistä ja toiset tyttärestä.
 
Tuosta seitisetistä saa maukkaampaa kun heittää pannulle vielä tomaattimurskaa kyytiin + mausteita. Eli kun seiti on melkein valmista niin ei murskat kyytiin ja hauduttaa vedet pois -> naamariin:kuola:
 
Kiitos hyvistä vastauksista, on tullut paljon hyviä vinkkejä ruuanlaittoon! Eikun vaan jatketaan trediä. Tässä on aterioita ryhmiteltynä hintojen mukaan:


1e per ateria

Tonnikalakiusaus

1 purkki tonnikalaa vedessä
1 keitetty kananmuna
1 pakastepussi herne-paprika-maissi sekoitusta
1 dl valmiiksi keitettyä riisiä
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 tl mineraalisuolaa

Sekoita kaikki ainekset pieneen kattilaan. Lisää tilkka vettä. Lämmitä ja nauti. Ravintoarvot lonkalta heitettynä, hinta noin 1 euro:

rasvaa 15g
proteiinia 40g
hiilareita 50g



Tomaattinen tonnikalapannu

2 punasipulia
tonnikalapurkki
75g pastaa
tomaattipyreepurkki
öljy vajaa rkl
mustapippuri
sitruunapippuri
punakaali 200g

Öljyä pannulle. Sipulit pannulle. Mustapippuria. Kuullota hetki. Tonnikala ja sitruunapippuri sekaan. Sekoita hetki. Pyree sekaan. Sekoita.

Samaan aikaan pasta kattilassa valmiiksi.
Samaan aikaan punakaali silputaan raikkaaksi pelkistetyksi salaatiksi.
Sekoita pasta ja tonnikalasoosi.

Syö.

Aika tasan 600kcal/50+ g prot.



Simppeli kalakeitto
Seitistä kalasopan. Vähän perunoita, purjoa jne sekaan.



HC sheikkeripaukku
Halpa, hyvä, nopea välipala: Heraa ja kaurahiutaleita sheikkeriin, määrät miehestä riippuen. ~0,5-1 euroa



HC rahkatankkaus
2 purkkia ehrmania + 2 rkl rypsäriä = ~550kcal / 1e
Tosi nopea tehdä



Old School
rahka/puuro/mehukeitto kombo



Munakkaat eri muodoissaan




2e per ateria

Kehonrakentajan seitiunelma

200 g seitiä (400 g paketti n. 1,5 eur)
100-150 riisiä (laskee hinnan jos jaksaa)
mausteeksi ketsuppia loraus.

Kypsennys 1: mikrossa 6-8 min maxilla - riippuu tehoista. Helppoa ja karua, voi sen laittaa uunissakin, jos jaksaa odotella.

Kypsennys 2: Lämmitä paistinpannulla. Mukaan loraus soijakastiketta, jos haluaa siihen vielä maunkin mukaan.



Kana-riisiateria
Lidlistä kanaa ja siihen riisiä ja herne-maissi-paprikaa. Alle 1.5e kyllä kasaa jo mukavan paketin ~prot. 40g, hiilari 60-100g



Kaalikeitto

1,5l vettä
400g naudan paistijauheliha
700g kaali
1 iso sipuli
1 paprika

Tee etukäteen isompi satsi jos ei ehdi odotella.
Täyttävää, hyvää, edullista.

Protskut finelin mukaan 61 % (riippuu jauhelihan laadusta)




3e per ateria


Hunajamarinoitu kana-ateria

- basmati riisiä maun mukaan (itse käytän n. 60-100 g)
- hunajamarinoitua kananfilettä 200 g (ei tarvitse ottaa hunajakastiketta paistamiseen mukaan, se riittää mikä on fileen pinnalla, makua tuomaan)
- kurkkua
- tomaattia
- punasipulia
- salaatinlehtiä
- 3 &:sta fetajuustoa hyppysellinen (ehkä joku 30-50 g)
- öljyä (rypsi-, tai oliiviöljyä) 1-2 rkl riisin ja salaatin päälle
- sitruunapippuria öljyn jälkeen salaatin päälle
- currymaustetta kanojen päälle

koko setille ei pitäisi tulla paljoakaan hintaa, kun 900 g filettä maksaa jonkun 7.5 €, riisi maksaa mitä maksaa, fetaa riittää yhdestä purkista (joku 3€) usealle aterialle, eikä noi kurkut, tomaatit sun muut salaattihärpäkkeet paljoa kustanna. öljyistä puhumattakaan. eli olisiko joku 2-3€. ei toki mahdu siihen 7€:n budjettiin, jos useamman päivässä syö muiden ruokien päälle, mutta ei kuitenkaan älykallis. ja maistuu hyvältä.
 
Tässä on sitten ensimmäinen yritys koko päivän aterioiksi edellä mainituista ruuista, budjetin puitteissa:

ateria 1 - HC sheikkeripaukku

ateria 2 - Old School

ateria 3 - Kehonrakentajan seitiunelma

ateria 4 - HC rahkatankkaus

ateria 5 - Kana-riisiateria

ateria 6 - Munakas


Päivän ravintoarvot lonkalta heitettynä: r-70 p-220 h-200 yht. noin 2.200 kcal

Koettakaas saada edellisen postauksen ruuista sellainen setti yhdelle päivälle että kaloreita tulee noin 3.000 kcal ja pysytään budjetin puitteissa. :)
 
Keila sanoi:
Se nyt vaan on että toiset tykkää äidistä ja toiset tyttärestä.

ja jotkut lampaista. kaipa se sitten vaan on niin, että ne jotka sanovat rahkan (mm.) olevan paljaaltaan niin :kuola:, niin syövät sitä pelkästään sen happamuuden/neutraalin maun takia.
 
taicaviitta sanoi:
kaipa se sitten vaan on niin, että ne jotka sanovat rahkan olevan paljaaltaan niin :kuola:, niin syövät sitä pelkästään sen happamuuden/neutraalin maun takia.

Juu, minä ainakin syön mielellään sellaisia ruokia jotka eivät maistu millekään: lautasellinen kaurapuuroa tai purkki rahkaa tai litran tölkki rasvatonta maitoa. Kunhan saa mahan täyteen niin se riittää. :)
 
Ite tykkään silputa tomaatit jauhelihan sekaan ja hauduttaa siinä, lisäks vielä valkosipulia ja sipulia. Kalaan, kuten seitiin sopii mielestäni parhaiten sitruunapippuri tai suola. Ei peitä mietoa makua yhtä pahasti. Tonne jauheliha+tomaatit komboon voi tunkea myös reilusti vaikkapa pirkan mexican mixiä, tai muuta maustetta. Tuore chilikin on hyvää, mutta se on myös aika kovissa hinnoissa. Etikkachilit on kakkaa. Samoin cayennella, sun muilla valmiilla purkkimausteilla harvemmin saa mitään varsinaista makua aikaan, pelkkää poltetta, mutta toi mexican mix on ihan hyvää.
 
Perinteinen eli 200g sika-nautaa (tai mitä jaukkaria käyttääkin), 1 sipuli, raejuustoo ja knorrin yms tomato-chili-onion sauce.

Ruskista liha ja lisää sipuli sekä mausta oman maun mukaan. Kaada liha ja raejuustot lautaselle (50g), sekoittele ja kaada päälle 50-100g saucee.

~p50/hh10/r40

edit: hinta siinä 7e mutta riittää ainakin kahteen annokseen joten 3,5e/setti
 
protsku sanoi:
K

Kehonrakentajan seitiunelma

200 g seitiä (400 g paketti n. 1,5 eur)
100-150 riisiä (laskee hinnan jos jaksaa)
mausteeksi ketsuppia loraus.

Kypsennys 1: mikrossa 6-8 min maxilla - riippuu tehoista. Helppoa ja karua, voi sen laittaa uunissakin, jos jaksaa odotella.

Kypsennys 2: Lämmitä paistinpannulla. Mukaan loraus soijakastiketta, jos haluaa siihen vielä maunkin mukaan.

:rock: :evil:
 
taicaviitta sanoi:
ja jotkut lampaista. kaipa se sitten vaan on niin, että ne jotka sanovat rahkan (mm.) olevan paljaaltaan niin :kuola:, niin syövät sitä pelkästään sen happamuuden/neutraalin maun takia.

Tuskin se kenenkään mielestä mitään kulinaristinautintoa vastaa, mutta itselläni kun se alas paljaaltaan menee, niin laiskuuttani en siihen mitään kyytipojaksi laita. Ymmärrän kyllä hyvin, että kaikille ei uppoa. Yleensäkin arkena kiskon vain sen mahan täyteen ilman sen suurempia nautintoja ihan vain käytännön syistä. Tavoitteena on minimaalisen ajan käyttäminen ton ruuan valmistukseen kun tuppaa olemaan aika täyteen buukattuja nuo arkipäivät. Sitten kun on oikeasti aikaa, niin voi paistaa pihviä, kokeilla eri mausteista ja tehdä oikeasti hyvää ruokaa.
 
2dl kaurahiutaleita, 7dl maitoa, 2dl protskua, 2 rkl rypsiöljyä, 1 banaani -> tehosekoittimeen.

700kcal
58 g prot.
115 g hiil.
 
laitetaanpas vielä yksi ressu, ettei viestit mene kokonaan pelkästään miettimiseksi kulinaristisista eroavaisuuksista. eli :

- 2 prk ehrmann rahkaa
- purkki ananasviipaleita mehuineen leikeltyinä paloiksi toki (tai paloina purkissa valmiiksi)
- 40 g puurohiutaleita (kauraa, 4 viljan...)
- 30 g mysliä (perhemysli hyvää)
(- kanelia + hermesetas jauhetta + muita mausteita maun mukaan)

tuliskohan joku 2 - 2,5 € laaki. mysli sen takia mukana, että tulisi jotain raksuvaakin hampaille pureskeltavaksi - ja hyvää toki. jos oikein haluaa herkutella, voi myslin joukkoon/sijasta laittaa vaikkapa 20 g start naturell -muromysliä. ei pakollista tosin, hyvää se on noinkin.

kcal : ~ 650, prot : ~ 58 g, hh : ~ 90 g, rasvaa ei juurikaan. <- siis ilman start mysliä arvioituna.
 
Tuossa laitan juuri kalakeittoa ruuaksi ja ainakin tuoksu on tässä vaiheessa herkullinen. Laittakaas lisää reseptejä! :)
 
Bulkkisafkajälkkäriä:

Protskuletut:
3 kananmunaa
5dl maitoa
1dl vehnäjauhoja
1,5dl pieruheraa
0,5tl suolaa
ruokalusikallinen rypsäriä

vatkaa munat, sitten loput, ja anna taikinan seistä hetki.
mausta jos haluat vaikka kanelilla ja eiku pannulle tirisemään.

~60g prodea, ~50g hiilaria, ~20g rasvaa

hinta ~1,5 euroa

Hinnat ja arvot heitetty hatusta :D
 
Oma suosikki. Keskityn itse vain kaloreihin ja prodeen, nihilistit älkää vaivautuko..

Rainbow lasagneainekset 2e
7oogr kananrintapalaa (70% lihapitoisuus = 500g kanasuikaleita) 4,49e/kg = 3e
3dl maitoa
10 siivua juustoa (100g) (nämä yhteensä noin 1e)

Kanarinnoista silppuan kanapalat ja ruskistan pannulla. 6dl vettä, 3dl maitoa ja lasagneainekset kiehautetaan, kypsät kanapalat lisätään sinne, sitten vaan levyjen kanssa vuokaan ja 10 siivua juustoa päälle ja eikun uuniin.

prodea kanasta 125g, maito 10g, juusto 30g ja vaikka lasagneaineksien 30g hifistelisi vain puolet, saldo on silti 180g, kaloreita noin 2000kcal, jos vuoan voitelee rypsärillä niin siitä tulee vähän lisää...

Vuokasta syö noin 3 kertaa joten 2e per annos, noin 700kcal/60g prodea.. :kuola: :kuola:
 
Weeboom sanoi:
Bulkkisafkajälkkäriä:

Protskuletut:
3 kananmunaa
5dl maitoa
1dl vehnäjauhoja
1,5dl pieruheraa
0,5tl suolaa
ruokalusikallinen rypsäriä

vatkaa munat, sitten loput, ja anna taikinan seistä hetki.
mausta jos haluat vaikka kanelilla ja eiku pannulle tirisemään.

~60g prodea, ~50g hiilaria, ~20g rasvaa

hinta ~1,5 euroa

Hinnat ja arvot heitetty hatusta :D

Hmm, tätä pitää kokeilla.. Ostin taas koemielessä pussin kaakaomakuista prodea, ja ei se vain mene millään kurkusta alas. Tarvii vääntää pannareiksi jotta ei mene koko pussi roskiin.. ja ei kun patukoista ostaan, rahalla niitä onneksi saa vaikka lompakko itkee verta..
 
Kohtuuhintaiseksi hiilarilisäksi suosittelen rikottuja ohraryynejä. Voi käyttää riisin tai makaronin sijasta, keittoaika kohtuullinen 20min (täysjyväriisillä noin 40min), on kotimaista, ravintoarvot kohdillaan (paremmat, kuin täysjyväriisillä), kilohinta noin 1€ (ainakin mun lähikaupoissa) ja vieläpä kotimaista kamaa sekä ainakin mun suuhun paremman makuista, kuin ainainen riisi tai makaroni. Kokeilkaa! :thumbs: Toinen ympärivuoden halpa hiilarilisä on keitetty peruna. Aina alle 1€/kg, paremmat ravintoarvot, kuin valkoisella halpisriisillä tai makaronilla ja on kotimaista.

Protut pitäisi suurimmaksi osaksi ottaa halpisprotujauhosta (halpishera, riisiprotu tai soijaisolaatti, kilohinta saisi olla maks. 10€) ja/tai kananmunista, rasva halvimmasta rypsäristä, mitä kaupasta löytyy ja vitskuksi 1kpl Multitabsia tms. (halvinta, mitä löytää, iso purkki) RDA kamaa. Toki voisi olla hyväksi syödä myös kasviksia, esim. kaalia (kilohinta halvimmasta päästä, mitä vihannes- ja hedelmätiskeillä näkee) ja alennushedelmiä (niitä pikkusen kolhuisia erilleen otettuja omenoita ja banaaneja).
 
Menee ehkä vähän ohi aiheen mutta miltä seuraavat ruokailut näyttäis?

08.00 Aamupala.

American Pro Slow 50g, 3 ruisleipää, kinkku, juusto, maitorahka 250g, kahvia, maitoa reilu lasi.


12.10 Ruokailu

Kouluruoka, 2 lasia maitoa / 5 valkuaista, 2 ruisleipää.


15.30 Kotiruoka

Perusruokaa, raejuustoa.


17.00 Välipala

Maitorahkaa 250g, ½ kurkku


19.00 Välipala

American Pro Slow 50g, öljyä sekaan 2 rkl



22.00 Iltapala

Seitiä / Kanaa ja maitoa reilusti.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom