Halpa kala, liha ja kana (köyhille)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Deleted member 128474
  • Aloitettu Aloitettu
Noita koipia voisi ostaa useamminkin, mutta siinä on aina vaan oma homma laskea noiden painoja ja kaloreita :LOL:
Tuohonhan oli jotkut pakkiksen kemistit laatineet kaavan jossain siipiketjussa. Eli akateeminen työ ja tutkimus ollaan siltä osin tehty. Sen kun käyttää tätä kaavaa vaan, niin hyvä tulee.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO

View: https://m.youtube.com/watch?v=PwIWs-g7KiI


Mitäs muuten mieltä tästä? Itsehän syön nautaa lähes päivittäin koska pidän siitä paljon enemmän kuin kanasta.


Aivan sairastahan tuo lihateollisuus on nykyisellään, ollut jo pitkään, mutta ei tainnut olla ketjun pointti. Onneksi nykyään alkaa löytyä jo ihan hyviä kasviproteiinivaihtoehtoja niin voi ton saastan tukemista ainakin vähentää. Sori pikku offtopicista.
 
Olihan toi dokkari aika tunteisiin vetoamisen kautta äärimmäisiin johtopäätöksiin menemistä. Eli sanoisin että toi dokkari oli enempi "worthless, bad & toxic" kuin kanan proteiini.
On sillä kanalla varmasti monet bodarit turvonneet vaikka kuinka ja paljon, eikä mitään todisteita mistään toksiineista ollut, suu vaan kävi ja mikä sitten on "bad protein", ei sitä sen perusteella voi sanoa, kuinka nopeasti se kasvaa.
Yhtä hyvin bodarin lihakset ovat "worthless, bad and toxic", aiheesta varmaan saisi ihan tunteisiin vetoavan dokkarin, jonka nähtyään kaikki voisivat todeta että "näin on".
Mun mielestä ylipäätänsä hönöä dissata jotain yhtä ja nostaa joku yksi jalustalle. Onhan punaisessa lihassa enempi ravintoaineita, mutta ei nyt kannata ihan överisti vedellä, vaihtelu virkistää. Ja kuka käskee vetää kanaa ilman mitään muuta, mun suosikki on pari rasiaa kanaa, pussi pinaattia, purkki tomaatimurskaa, valkkarit, inkiväärit sun muut vielä sekaan ja yrtit, niin vertaa sit sen jälkeen ravintoarvoja....

Mut noin alkuperäiseen kysymykseen, niin onhan noi -30% ja -60% jutut ihan ylivoimainen tapa saada edukasta hyvää proteiinia. Erilaisilla lihoilla on tuotantohintansa ja tossa kohden pääsee kyllä huomattaviin säästöihin.
 
Onhan se broileri ravintoköyhää verrattuna esim. naudanlihaan. Eihän siinä ole juuri muuta kuin proteiinia.

Jos oikeesti haluaa todella ravintorikasta ja halpaa safkaa, niin naudan maksaa ei taida voittaa mikään hinta-laatu suhteessa. Hintaa alle 6e/kg ja todella kova ravintosisältö.

III - Maksan sisältämät ravintoaineet

A-vitamiinia 2 kuukauden suositusmäärän
B1-vitamiinia ½ päivän suositusmäärän
B2-vitamiinia 4 päivän suositusmäärän
B6-vitamiinia 1,5 päivän suositusmäärän
B12-vitamiinia 3 kuukauden suositusmäärän
C-vitamiinia 1 päivän suositusmäärän
Folaattia 1 viikon suositusmäärän
Niasiinia 2 päivän suositusmäärän
Rautaa 2 päivän suositusmäärän
Sinkkiä 1 päivän suositusmäärän
Seleeniä 2 päivän suositusmäärän
+ Koliinia 2 päivän riittävän saannin (Wikipedia)
+ Kuparia 2 viikon suositusmäärän (NutritionData/SCDA)
+ B5-vitamiinia 2 päivän suositusmäärän (NutritionData)
+ Karnitiinia, karnosiinia, K2-vitamiinia, biotiinia, tauriinia ym. (Purchas et al. 2004, Staggs et al. 2004)

Maksaruoat kunniaan!
http://valtsuhealth.blogspot.com/2013/05/maksaruoat-kunniaan.html
 
Kalaa söisin enemmän, merilohta jos ois halvempaa.

Merilohta en kyllä söisi usein dioksiini pitoisuuksien takia.

Suomella ja Ruotsilla on EU:n poikkeuslupa myydä Itämeren lohta ja meritaimenta ihmisravinnoksi. Muualla EU:ssa lohta ei saa syöttää ihmisille saati sitten elintarviketuotannossa oleville eläimille. Suomessakaan lohta ei saa syöttää sioille sen sisältämien ympäristömyrkkyjen vuoksi, mutta ihmisille lohi kyllä kelpaa ravinnoksi.

Mitä lohen sisältämät ympäristömyrkyt voivat aiheuttaa?

Lastenlääkäri Pekka Jurvelin kertoo dioksiineista seuraavaa:
”Dioksiinit ovat supermyrkkyjä, jotka kertyvät ihmiselimistöön ja sitoutuvat rasvakudokseen. Ne vaikuttavat erityisesti hormonitoimintaan, ja häiritsevät etenkin sukuhormonien toimintaa ja näin ihmisen lisääntymisjärjestelmää. Dioksiinit aiheuttavat myös sikiölle kehityshäiriöriskin.”
Jurvelin myös muistuttaa Ruotsissa tehdystä dioksiinitutkimuksessa, jossa vertailtiin itä- ja länsirannikon kalastajaväestöä:

”Länsirannikolla Pohjanmeren kalojen dioksiinipitoisuus on paljon vähäisempi kuin Itämeressä. Tutkimuksessa todettiin ryhmissä merkittäviä eroja: Itärannikon kalastajamiesten siittiöiden liikkuvuus oli heikentynyt ja siittiösoluissa oli rakenteellisia muutoksia. Lapset syntyivät Itämeren rannikolla pienipainoisempina – ja pienipäisempinä.”

Dioksiini on siitä katala ympäristömyrkky, että se periytyy sukupolvelta toiselle. Yleisin Itämeren lohen syömistä puoltava argumentti on se, että lohen terveysvaikutteet ovat suuremmat kuin myrkkyjen aiheuttaman riskit. Mutta kuinka moni on halukas riskeeraamaan jälkikasvunsa terveyden?

Hulluksi perusteen terveysvaikutteisuudesta tekee se, että samat terveyshyödyt saa kaloista, jotka eivät sisällä dioksiinia ja muita ympäristömyrkkyjä. Miksi kukaan valitsisi lautaselleen lohta tai meritaimenta, jos kalatiski on täynnä riskittömiä vaihtoehtoja?
https://safkanet.fi/2014/07/16/itameren_lohi/
 
Onhan se broileri ravintoköyhää verrattuna esim. naudanlihaan. Eihän siinä ole juuri muuta kuin proteiinia.

Jos oikeesti haluaa todella ravintorikasta ja halpaa safkaa, niin naudan maksaa ei taida voittaa mikään hinta-laatu suhteessa. Hintaa alle 6e/kg ja todella kova ravintosisältö.
Ihmettelin mistä määrästä maksaa nuo vitamiinit sun muut on laskettu, mutta tuolta sivuiltahan se löytyy, 250 grammasta. Aika perseestähän tuo maksa periaatteessa on, kun ei se sovellu kuin satunnaiseen käyttöön, ellei sitten nauti joka vitamiinin ja hivenaineen yliannostuksesta.
 
Ihmettelin mistä määrästä maksaa nuo vitamiinit sun muut on laskettu, mutta tuolta sivuiltahan se löytyy, 250 grammasta. Aika perseestähän tuo maksa periaatteessa on, kun ei se sovellu kuin satunnaiseen käyttöön, ellei sitten nauti joka vitamiinin ja hivenaineen yliannostuksesta.

Itse olen pitkään syönyt maksaa 1-2 kertaa viikossa. Ole myös lukenut, että jotkut syövät sitä vielä useammin ilman onglemia.
 
Kannattaa laskea EUR/proteiinigramma ja sen perusteella etsiskellä halvimpia ratkaisuja.
Tämä on varmaan ketjun paras vastaus.
Ja tähän löytyy vastaus livestä tai muista mainosmateriaaleista.
Itse joskus mutustelin jotain kanaa jossa oli
Proteiinia 15-17g/100g,sitä mitä lie paistia tai kananpakaraankun pidin sitä halvimpana hintalapun mukaan per kilo.
myöhemmin kehitin itseäni ja totesin että jos haluan halvinta proteiinia niin parempi ostaa sitä ”kallimpaa ”ja rasvatonta jossa on 23g/100g proteiinia.
Se maksaa kerralla enemmän mutta sitä ei tarvi syödä niin paljoa kun siinä on proteiinia jopa 8g/100g enemmän.
Olin säästänyt väärässä kohtaa ja syönyt loppujen lopuksi kalleinta joka oli vielä pahemman makuistakin ollut.
 

View: https://m.youtube.com/watch?v=PwIWs-g7KiI


Mitäs muuten mieltä tästä? Itsehän syön nautaa lähes päivittäin koska pidän siitä paljon enemmän kuin kanasta.


Lainaus tolta videolta:
SECONDLY ,THE CHIKENS GET BREAST AUGMENTION DONE BY GOING TO CHINA GETTING PUMPED WHIT LIQUID,ENGORGING THE BREAST FOR AN EVEN LARGER SIZE AND THEN SHIPPED BACK TO THE US FOR US TO EAT.

Jos Jenkkien rintafileet tosiaan käy Kiinassa pumpattavana ni en kyllä ihmettele jos niissä ei ole ravintoaineita,mutta toisaalthan silloin pitäisi myös proteiiniprossan tippua merkittävästi.Taidan syödä suomalista broiskua ihan huoleti.
 
Suomalaisiin lisätään vettä ja jopa suolaa..
Lukekaa pakkauksia ja ostakaa sitä missä lukee isolla kannessa ”ei lisättyä vettä” .
Ja miksi lisätään vettä ja jopa suolaa?
Paino nousee ja teitä kusetetaan rehellisesti kun se on mainittu siellä pienellä.
Testasin nuo ja kun tuollaista suomalaista vesikanaa paistat 450g niin pannulta tullessa on jäljellä enää 200g kun vesi ja suola höyryää pois.
Sitä toista,johon ei ole lisätty vettä,paistettuna samanlailla ja samaan aikaan siitä jäi 330g..
Vesikanapaketin hinta oli noin 3.80€ ja ”ei vettä” maksoi vähän alle 5€.proteiinit oli aika samoissa per 100g
Kaikki hamstras sitä huomattavasti halvempaa kilohintasta ”nyt on halpaa kanafileetä”..
Tyhmiä vedätettiin ja myytiin vettä konjakin hinnalla,suurinosa ei tajua tätä koskaan,ihmetellään vaan kun perheessä menee nykyään kanaa kilo per ruokailu (vesikanaa eli puolet pois on todellinen lihamäärä”
 
Ei nyt kannata dramatisoida tuota veden määrää. Itseäkin toki ärsyttää tuotteet, joihin vettä on lisätty. Nämä kuitenkin välttää helposti, kunhan katsoo että (file/filesuikale) paketissa proteiinia on yli 20g proteiinia.

Mitä tulee koipien halpuuteen, on selvää, että 1e/kg koivissa proteiinigramma on halvempi kuin fileessä. Jos file maksaa 8e/kilo, riittää, että koivissa on lihaa 13g/100g, jotta proteiinin hinta tulisi halvemmaksi.
 
Itse olen pitkään syönyt maksaa 1-2 kertaa viikossa. Ole myös lukenut, että jotkut syövät sitä vielä useammin ilman onglemia.

Ite opiskeluaikoina söin maksalaatikkoa 1-2 vuotta putkeen, tilipäivänä toki kalapuikkoa ja sämpylää. Sen jälkeen musta tuli tällainen.
Ei ole itelle ongelma, kunhan hyväksyy. Köyhän ei auttanu nurista.
 
Ei nyt kannata dramatisoida tuota veden määrää. Itseäkin toki ärsyttää tuotteet, joihin vettä on lisätty. Nämä kuitenkin välttää helposti, kunhan katsoo että (file/filesuikale) paketissa proteiinia on yli 20g proteiinia.

Mitä tulee koipien halpuuteen, on selvää, että 1e/kg koivissa proteiinigramma on halvempi kuin fileessä. Jos file maksaa 8e/kilo, riittää, että koivissa on lihaa 13g/100g, jotta proteiinin hinta tulisi halvemmaksi.
Onko muka niin että luutkin lasketaan mukaan? Voi olla että onkin näin mutta tuntuu pöhköltä kun se luu ei ole syötävä osa.
Pitää katsoa jostan ribsi paketista, siellä ei prodea pitäisi olla kuin 5% silloin?
 
En nyt ihan ymmärrä kysymystä. Pointti oli, että 1e/kg koivet ovat halvempia kuin file vaikka olis paljon luita ym. painossa. Tuo 13g lihaa on täysin alakanttiin, lähinnä alleviivamassa asiaa.
 
En tiedä mistä saa edes koipia euron kilo mutta jos painosta vähintään puolet on kaikkea muuta kuin lihaa niin se kilohinta pitää tuplata joilloin saadaan se itse lihan hinta kuten vaikka fileissä tai suikaleissa joissa on kilohinta käytännössä sama kuin lihan kilohinta kunhan ei ota niitä marinoituja.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom