Rinkku
epäihminen, antihomo
- Liittynyt
- 17.5.2003
- Viestejä
- 1 331
- Ikä
- 52
Tuli mieleen, kun tossa Hesarin mielipidesivulla taas vaahdottiin korkean GI:n perunan lihottavuudesta. Ärsyttää, kun nyt ihmisille annetaan sellainen kuva, että pelkkä GI:n tuijottaminen riittää. Tossa on alhanen GI, sitä saat vetää niin että napa ruskaa. Jos olen tajunnut oikein, niin Glykeeminen kuorma tarkoittaa GI:n kertomista ruuan hiiliksillä. Vesimelonin GI on korkea, mutta sen GK on matala, koska se ei sisällä juurikaan kaloreita. Ehkä paskin GK on sipseillä, koska ne sisältää 50 prossaa hiilareita ja GI on 80. 2,5 desiä pastaa antaa GI:ksi 59 ja GK:ksi 30, kun sama 2,5 desiä parsakaalia GI:ksi 50 (eli suht korkean), mutta GK:ksi vain 1,5.
Tämän postin ajatuksena oli lähinnä se, että nyt näyttäisi olevan trendi, jossa hukutetaan vanha fakta siitä, että vuorokauden kokonais input/output on kuitenkin se mikä merkitsee. Esim. ranskalainen ruokakulttuuri sisältää vitun paljon sairaampia GI-satseja kuin tämä suomalainen perunakulttuuri. Suomalaiset näyttäisi silti olevan hyvää vauhtia siirtymässä ulkonäön ja 2-tyypin diabeteksen suhteen kohti jokinorsujenkkejä. Syy on varmaankin ylikaloreiden ja GK:n symbioosista - ei siitä, että täällä vedettäisiin GI-moskaa. Vedetäänhän ranskassa ja kiinassakin korkean GI:n tuotteita. GI:n hehkuttaminen myöskin helposti sivuuttaa sen, että ihminen on kuitenkin ensisijaisesti luotu KULUTTAMAAN hiiliksiä - ei saamaan maksimaalisen alhaisia GI-tuotteita. Eikä edes saamaan maksimaalisen alhaista Glykeemistä kuormitusta maksimaalisen suuresta grammamäärästä.
2 kiloa salaattia ja 700 grammaa perunoita tuottaa saman glykeemisen kuorman. Kyllä mä aion jatkossakin vetää perunoita.
Sama GK kuin 2 kilolla salaattia ja 700 grammalla perunoita on muuten 200 grammalla sipsejä. Ei ihme, että nuorten naisten napapaidat on alkanut pistämään silmään. Sama se on toki jätkilläkin siellä paidan alla piilossa.
Tämän postin ajatuksena oli lähinnä se, että nyt näyttäisi olevan trendi, jossa hukutetaan vanha fakta siitä, että vuorokauden kokonais input/output on kuitenkin se mikä merkitsee. Esim. ranskalainen ruokakulttuuri sisältää vitun paljon sairaampia GI-satseja kuin tämä suomalainen perunakulttuuri. Suomalaiset näyttäisi silti olevan hyvää vauhtia siirtymässä ulkonäön ja 2-tyypin diabeteksen suhteen kohti jokinorsujenkkejä. Syy on varmaankin ylikaloreiden ja GK:n symbioosista - ei siitä, että täällä vedettäisiin GI-moskaa. Vedetäänhän ranskassa ja kiinassakin korkean GI:n tuotteita. GI:n hehkuttaminen myöskin helposti sivuuttaa sen, että ihminen on kuitenkin ensisijaisesti luotu KULUTTAMAAN hiiliksiä - ei saamaan maksimaalisen alhaisia GI-tuotteita. Eikä edes saamaan maksimaalisen alhaista Glykeemistä kuormitusta maksimaalisen suuresta grammamäärästä.
2 kiloa salaattia ja 700 grammaa perunoita tuottaa saman glykeemisen kuorman. Kyllä mä aion jatkossakin vetää perunoita.
Sama GK kuin 2 kilolla salaattia ja 700 grammalla perunoita on muuten 200 grammalla sipsejä. Ei ihme, että nuorten naisten napapaidat on alkanut pistämään silmään. Sama se on toki jätkilläkin siellä paidan alla piilossa.