Fysioterapeutiksi?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Uniquet
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
17.4.2006
Viestejä
95
Ikä
45
Kaupunki
Helsinki
en tiedä tuliko tämä oikeaan paikkaan laitettua :O.
mutta mitenköhän pääsisi opiskelemaan Fyssariksi?
Minullakin on vain tuo peruskoulu suoritettuna vain.
ja ikää 20vuotta kertynyt. pitääköhän olla lukio/ amis suoritettuna?
Ala Kiinostaa Todella paljon. ja siitä on hyötyä myös salilla ;)

Kiitos etukäteen.:puntti:
 
ja siitä on hyötyä myös salilla ;)
Niin muille, koska jokainen, joka tietää sun olevan fyssari, tulee vinkumaan jotain kipeää paikkaansa. Fyssari kun menee duunin jälkeen salille, niin se duuni jatkuu siellä jos ei ole tiukkana.
 
taitaa vaatia amiksen tai lukion, yksityinen jos järjestää niin ei taida olla vaatimuksena muutakun raha,en tiiä et kouluttaakko jossain ykstityiset fys.terapeuttei,turussa ainakin koulutetaan personal trainerei ja erinäkösii hierojii yksityisel,et lähelt liippaa mut ei kuitenkaa
http://www.tya.fi/index.php
 
Ei. Vaatii toisen asteen koulutuksen pohjille, kuten kaikki muutkin AMK-koulutusohjelmat.

"mut tiiätkö pääseekö peruskoulu pohjalla opiskeleen fyssariks?"
 
Yksi toimiva vaihtoehto peruskoulupohjalta fyssariksi on tietysti käydä suorittamassa Koulutetun Hierojan tutkinto. n. vuoden kestävä toisen asteen koulutus, jonka jälkeen voit sitten hakea fysioterapiaa lukemaan.
 
Yksi toimiva vaihtoehto peruskoulupohjalta fyssariksi on tietysti käydä suorittamassa Koulutetun Hierojan tutkinto. n. vuoden kestävä toisen asteen koulutus, jonka jälkeen voit sitten hakea fysioterapiaa lukemaan.
Koulutetun hierojan tutkinto ei kestä välttämättä vuotta, eikä sitä luokitella toisen asteen koulutksesksi, vaan se luokitellaan alle kolmivuotisiin(alle 120 ov) ammatillisiin perustutkintoihin.

Koulutetun hierojan tutkinto on näyttötutkinto. Näyttötutkinto kestoineen ja vaatimuksineen on ennalta määrätty ja valvottu tutkinto. Siihen johtava tai valmistava koulutus taas vaihtelee kestoiltaan hyvinkin paljon, kuten myös hinnatkin.

Tuolta voi lukea lisää ja ainakaan tuon perusteella hierojan näyttötutkinnolla ei voi hakea AMK:un ilman lukiota/amista/kauppista.

https://www.amkhaku.fi/nettihaku/hakemus

Tosin erään AMK-opettajan mukaan on olemassa normaalista poikkeava erityishaku, josta ko. opettaja ei osannut tarkkaan sanoa mitään.. Mutta heidän koulussa ei ole yhtään kyseisellä tavalla valittua opiskelijaa, eli kai sekin jotain kertoo...

P.s. Ja ennekuin kukaan ehtii... Fysioterapia ei ole hierojan lisäkoulutus, eikä jatkumo, vaan on ihan eri koulutuskokonaisuus, jossa klassinen hieronta on yksi tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitomuoto muiden joukossa. Aikanaan itsellä oli hierontaa peräti 1 ov, 130 ov:n kokonaisuudesta.

Lisätietoja kannattaa kysellä alan oppilaitoksista.
 
Ja lisäys edelliseen..
Hesote on ilmeisesti ainoa julkisen puolen koulutus, josta valmistuu hierojaksi. Mutta noillakin sivuilla määriteltiin opintojen laajuus huomattavasti alle vaaditun 130 vko. Eli käytännössä joutunee suorittelemaan yleissivistäviä opintoja lisää, jos on pelkällä pk-pohjalla.

"Tutkinto antaa kelpoisuuden vastaavan alan ammattikorkeakouluopintoihin."
http://www.hesote.edu.hel.fi/koulutus/ammatti/hieroja.html
Ongelmana tosiaan on vain se, että hierojan koulutusta ei ole AMK-ssa, eikä fysioterapiaa luokitella vastaavaksi alaksi, ainakaan yleisesti, en tiedä jos Helsingissä on esimerkiksi koulujen välillä jotain yhteistyötä tjsp.

Eli aika sekavia ohjeita/säännöksiä tuntuu olevan. Olisi kiva kuulla käytännön kokemuksia, miten tuon pohjalta onnistuu haku AMK-opintoihin?!
 
elikkäs ite hierojaksi opiskelevana voin antaa infoa asiasta...
Laillistetun hierojan tittelinhän saa käymällä jonkun hierontakurssin ja käymällä laillistetun hierojan näytössä, mutta tällä paperilla ei ole vielä asiaa ammatikorkeaan fysioterapeutiksi ellei ole amis tai lukio käytynä. Suomessa toimii muutamia kouluja (Turussa mm jo mainittua TYA, jossa itsekin opiskelen) jotka ovat ammattiin valmistavia koulutuksia (kesto 1v, 120 ov).
Näissä laitoksissa siis suoritetaan samat asiat kuin muillakin hierontakursseilla, näytöt normaalisti ja tähän päälle vielä työharjoittelua vähintään 20 opintoviikkoa (800 tuntia). Tälläisen koulun papereilla voidaan hakea fysioterapeutin koulutukseen ilma yo- tai amispapereita.
 
Itse hain opiskelemaan fysioterapiaa ammattikorkeakouluun ja jäi muutamasta pisteestä kiinni. Aikaisempi koulutus ei ole terveydenhuoltoalalta. Eli kannattaa luultavamminkin käydä vaikka lähihoitajankoulutus pohjaksi ja kannattaa myös käydä se hyvin arvosanoin, koska näin "laman" alla hakijoita riittää ja niistä todellakin poistetaan jyvät akanoista. Jos olisin kokeisiin asti päässyt, niin olisi luultavamminkin ollut aika helppoa kauraa tuo pääseminen, kun vuosien varrella näitä tietoja ja kyseisen alan oppi ja tietokirjallisuutta tullut luettua jo pelkästään huvin vuoksi läjäpäin..mutta minkäs teet kun on suhteellisen naurattava hakujärjestelmä. Menneisyyden virheet toisaalta pännii, mutta kouluttaudun pohjille nyt sellaisen ammatin, jolla pääsen varmasti fysioterapiaa opiskelemaan muutaman vuoden päästä. :)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Suomessa toimii muutamia kouluja (Turussa mm jo mainittua TYA, jossa itsekin opiskelen) jotka ovat ammattiin valmistavia koulutuksia (kesto 1v, 120 ov).
Nyt on varmaan pieni lasku virhe tai jotain... 120 ov tarkoittaa siis edellä mainitsemaani kolmen vuoden mittaista opiskelua. Yhdessä vuodessa ei mitenkään voi suorittaa 120 ov, tai sitten tosiaan niitä opintoviikkoja saa lahjaksi.

TYA:n sivuilta laskettuna näyttäisi kertyvän 48ov kokonaisuudessaan, eli ei täytä sen perusteella lain vaatimuksia AMK:un hakeutumiseen.

Näissä laitoksissa siis suoritetaan samat asiat kuin muillakin hierontakursseilla, näytöt normaalisti ja tähän päälle vielä työharjoittelua vähintään 20 opintoviikkoa (800 tuntia). Tälläisen koulun papereilla voidaan hakea fysioterapeutin koulutukseen ilma yo- tai amispapereita.
AMK:ssa väitttävät ettei voi. Yritin selvittää asiaa AMK:n koulutuspäälliköltä asiaa, en saanut kiinni, muut opettajat eivät tienneet varmuudella asiasta, mutta sanoivat että noilla perusteilla ei tosiaan ole ollut, eikä ole nytkään yhtään opiskelijaa. Eli ei se ihan kirkossa kuulutettua liene.. Hmm, kuten sanoin, mielenkiintoinen sekasotku, josta kellään ei tunnu olevan 100% tietoa. Odotetaan siis ja katsotaan.
 
No niin. Nyt sain lopultakin Turun AMK:n opinto-ohjaajan kiinni ja sieltä vastauksenkin asiaan.

AMK:n hakumenyttely on muuttunut vuosien varrella.
Eli vaatimuksena tosiaan on toisen asteen opinnot TAI NYKYÄÄN AMMATTITUTKINTO SAMALTA ALALTA ns. erikoishakumenyttelyn mukaisesti.

Fysioterapian koulutusohjelmassa samaksi alaksi lasketaan kaikki ammattitutkinnot, jotka ovat sosiaali-, liikunta- tai terveysalalta (tässä tapauksessa hieroja). Eli tarvitaan suoritettu ammattiin johtava näyttötutkinto. Sillä ei ole väliä missä tai miten tai millä tavoin tuohon näyttöön on valmistauduttu. Eli pääasia on Koulutetun hierojan näyttötutkinto.

No tulihan tämäkin nyt sitten selväksi. :hyvä:
 
perskules kävi tosiaan sellainen moka tuossa että heitin ulkomuistista tuon tunti määrän ja muistin tietty ihan persilleen.. mutta pääosuushan meni oikein eli ko koulutuksella saa ja voi hakea fyssariksi.
 
Vuosi sitten kovasti mietin fysioterapiakoulutukseen hakemista, mutta panostin kuitenkin täysillä kauppiksen pääsykokeisiin ja pääsin sisään. Nyt alkaa kuitenkin taas se fyssari kiinnostaa... Ajattelin kuitenkin lukea ekonomiksi ekana, jos en pääse sisään opiskelemaan niin ekonomitutkinnolla pitäisi kuitenkin töitä irrota... Olisikohan mahdollista suorittaa näitä tutkintoja yhtäaikaisesti esim. kauppatieteiden maisterivaiheessa? En kyllä usko että pääsen pääsykokeista läpi millään ensiyrittämällä :P
 
Olisikohan mahdollista suorittaa näitä tutkintoja yhtäaikaisesti esim. kauppatieteiden maisterivaiheessa? En kyllä usko että pääsen pääsykokeista läpi millään ensiyrittämällä :P
Aika vaikeaa on..
Fysioterapiassa on paljon kenttäjaksoja pääosin klo 8-16, eli niinä aikoina kaikki muu päivätoiminta on poissuljettu. Toiseksi aika kokopäiväistä hommaa tuo alan opiskelu on, ainakin alkuvaiheessa. Melko paljon käytännön tunteja, eli vaatii 100% läsnäoloa.
 
Huomenna se olis sitten itsellä edellä valintakokeet. Vuonna 2008 oli päässyt sisään 78 pisteellä sadasta. Aika hurja?
Löytääkös joku jostain vielä tietoa, paljonko voi saada pisteitä valintakokeen eri osioista, esim. opettajan haastattelusta?
Ja semmonen kymysys kanssa, että mimmonen mahtaa olla se kirjallinen tehtävä?
 
DaddaRaa: -Sen verta kova vaihtelu tuntuu nuissa valintakokeissa olevan, sekä paikkakuntien että vuosien välillä, että aikasta turhaa edes arvailla mitä siellä eteen tulee. Kirjallinen osiokin voi sisältää esseen kirjailua, monivalinta juttuja tyyliin rastia ruutuun ja kaiken moisia piirtelyjuttuja tai jotain ihan muuta :)

Eli avoimin mielin ja pilke silmäkulmassa hoitunee homma parhaiten kotiin.
 
Näinhän se varmasti menee. Monta säkkiä huumoria ja rennosti niin tulee paras tulos. Hävitä ei voi, koska intti edessä ja opiskelun voin aloittaa vasta vuoden päästä. Kerkeen siis tarpeen vaatiessä käymään valintakokeessa kahdesti vielä tuota ajankohtaa.
 
Olisikohan mahdollista suorittaa näitä tutkintoja yhtäaikaisesti esim. kauppatieteiden maisterivaiheessa? En kyllä usko että pääsen pääsykokeista läpi millään ensiyrittämällä :P

Kyllä tuollainen yhtälö on melko mahdoton jo siksi, että fysioterapeutiksi opiskeleminen on tiukkaa koko opiskelujen ajan :D Monet kurssit ovat sellaisia, että ei saa olla yhtään tuntia pois, mikä on ymmärrettävää, jos opiskellaan ainetta mikä ei ole "teoriaa", eli ei istuta penkissä, vaan oikeasti tehdään. Meillä ainakin täällä Oulussa (Oamk) tuollaisten aineiden (esim. manuaalinen terapia) tentitkin ovat sitten yksin/pareittain tehtäviä...eli täytyy näyttää opettajalle, että osaa tuoda teorian käytäntöön. Esimerkkinä vaikka lihastestauksen tentti: Nostat lapun, lapussa lukee lihaksen nimi, ensin kerrot insertion, origon ja hermotuksen, jonka jälkeen näytät lihaksen testaamisen 0-5.

Itse harrastin kilpaurheilua opiskelujeni alussa ja sekin oli jo rankkaa, eikä aika meinannut riittää.

Paljon on kritisoitu sitä, että lukion päättötodistus/ yo-kirjoitukset vaikuttavat liikaa ft- opiskelijavalintoihin. Kun itse hain, hakijoita taisi olla vajaa 1000, joista valittiin 40 parasta pääsykokeisiin lukion päättötodistuksen/ yo-arvosanojen mukaan. Näistä 40:stä valittiin sitten 21 pääsykokeiden ja todistusten perusteella opiskelemaan fysioterapiaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että varsinkin ensimmäisenä vuotena joutuu lukemaan sitä teoriaa todella paljon, ja niitä asioita saa sitten kerrata koko kouluajan aina eläkkeelle asti ;D Tottakai mukana oli myös muutama aikuisopiskelija, mutta esim. ammattikoulupohjaista opiskelijaa ei meidän luokallamme ollut yhtään ainutta...Itse taisin saada 87p/100p pääsykokeista ja pääsin sillä juuri ja juuri sisään.. Ottakaa huomioon, että paikkakunnittain on suuria eroja sisäänpääsypisteiden suhteen.
 
Semmosta faktaa tuon itse tähän keskusteluun, että:
Tänään olin valintakokeessa. Kirjallinen koe 20p, liikunnallinen ryhmäkoe 25p ja haastattelu 20p. Aika peruskauraa noi oli. Eilen oli ollut 27 henkeä, tänään 33 henkeä ja n. 20 valitaan eli 1/3. Pisterajat liikkunut siinä 80 kieppeillä. Ensisijaisia hakijoita oli ollut lähemmäs 140, valintakokeeseen kutsuttu n. 80.

Oli muuten haastattelussa pari jännää asiaa; sain itse valita kummalle tuolille istun. Toinen oli vihreä ja toinen keltainen... Jos ton mukaan miinustellaan pisteitä niin jo on..
Toinen oli se, kun lähdin pois, haastattelijat istuivat vain tuoleissaan ja sanoivat kiitokset. Olisko mun pitänyt niitä siinä vielä kätellä?

Liikunnallinen hommeli oli kyllä aika lepposaa. Rytmijuttuja, parin kanssa tehtäviä juttuja, jotka vaati kai vähän luovuutta. "Temppurata", ryhmän ohjaamista ja semmosta.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom