Fazer Real Proteiini Max ja Vaasan Minihiilari

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kemmy
  • Aloitettu Aloitettu
Sicceli, no maun puolesta voi todeta, että makuasioita, ei voi tietää kenestäkään muusta, kuin itestään ja maistamalla selviää. Terveellisyyden puolesta 100% kauraleipä on hyvästä, päihittää ruisleivän niukasti.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Saako nyt kysyä tyhmiä? Ei se mitään, kysyn silti. Onko siis niin, että tuo gluteeni on sellasta kuraa että vaikka se on "proteiinia" niin sitä ei kannata proteiiniksi laskea? Olen nimittäin tehnyt juuri tuota mitä täällä taivasteltiin eli mainonnan urhina syönyt Protsku Realia proteiininlähteenä. Saako proteiininsaannin näkökulmasta siis täysin saman hyödyn esim. Vaasan Ruispaloista? Hiilareita en mitenkään halua vältellä.
 
Muistetaan nyt kuitenkin se että tuotteet ovat oikeasti aika ala-arvoisia. Katsokaa ainesosalistaa, vehnäproteiini, eli gluteeni, kärkisijoilla.

Ja suurin osa tietää kuinka loistavaa kamaa gluteeni on.
Voitko kertoa gluteenin vaikutuksista lisääkin, suomenkielistä tietoa on hyvin vähän ja tämän hetken mielentilani ei riitä vieraskielisen tiedon etsimiseen.
 
Saako nyt kysyä tyhmiä? Ei se mitään, kysyn silti. Onko siis niin, että tuo gluteeni on sellasta kuraa että vaikka se on "proteiinia" niin sitä ei kannata proteiiniksi laskea? Olen nimittäin tehnyt juuri tuota mitä täällä taivasteltiin eli mainonnan urhina syönyt Protsku Realia proteiininlähteenä. Saako proteiininsaannin näkökulmasta siis täysin saman hyödyn esim. Vaasan Ruispaloista? Hiilareita en mitenkään halua vältellä.

Lyhyt vastaus: Protsku Realin proteiini on laadultaan ihan täyttä PAS... ööö... roskaa.
En suosittelisi edes kasvissyöjälle.
 
Komppailen Vastista ja Monkeya, tietoa olis mukava saada. Joku blogikirjoitus löyty jossa gluteeni oli syypää mm. kaikkeen.

Ja mun kiinnostus koskee siis nimenomaan tätä protskupuolta eikä muita juttuja. Löysin kyllä aika monta tarinaa jo pelkästään pakkotoistostakin siitä kuinka gluteenin poisjättäminen oli auttanu reumaan ja vatsavaivoihin ja ties mihin.
 
Ainakaan en itse löytänyt tietoa miksi se olisi niin paskaa proteiinia. En siis kyseenalaista tätä, mietin vain syytä.

Siis sama ongelma siinä on kuin missä tahansa kasviperäisessä proteiinissa (ainoa poikkaus soijaproteiini) eli kyseinen proteiini on ns. epätäydellistä / vajaata proteiinia mikä ei sisällä kaikkia välttämättömiä aminohappoja (proteiini siis koostuu aminohapoista). Koskee niin Ruispalojen proteiinia kuin Protsku Realin proteiinia. Ruispaloissa on vähemän "huonoa" proteiinia ja kyseisessä Realissa enemmän "huonoa" proteiinia.

Eläinkunnan proteiini taas on ns. täydellistä proteiinia, mikä sisältää kaikki välttämättömät aminohapot (eli EAA:t)... eli on "hyvää" proteiinia.

Jos leivästä laadukasta proteiinia haluaa, niin se tapahtuu laittamalla siihen päälle kinkkua, juustoa ja kananmunaa.
 
Siis sama ongelma siinä on kuin missä tahansa kasviperäisessä proteiinissa (ainoa poikkaus soijaproteiini) eli kyseinen proteiini on ns. epätäydellistä / vajaata proteiinia mikä ei sisällä kaikkia välttämättömiä aminohappoja (proteiini siis koostuu aminohapoista). Koskee niin Ruispalojen proteiinia kuin Protsku Realin proteiinia. Ruispaloissa on vähemän "huonoa" proteiinia ja kyseisessä Realissa enemmän "huonoa" proteiinia.

Eläinkunnan proteiini taas on ns. täydellistä proteiinia, mikä sisältää kaikki välttämättömät aminohapot (eli EAA:t)... eli on "hyvää" proteiinia.

Jos leivästä laadukasta proteiinia haluaa, niin se tapahtuu laittamalla siihen päälle kinkkua, juustoa ja kananmunaa.

Onhan se väärin että tällästä mainostetaan lauseella "Enemmän proteiinia kun rahkassa" en mä noista koskaan ole proteiinilähteenä perustanut mutta dieetillä oon kyllä nauttinut tänä vuonna pelkästään noita kun oon pitänyt hiilarit alhaalla, ja siihen toimii. Normaali hiilarileipä (laadukas ruis sellainen) kuitenkin turvottaa meikäläisen pakin ihan eri tavalla. Oikeastaan en usko että sillä on mun kannalta mitään merkitystä jos noin puolet vuodesta mätän tota gluteenia naamaani, lähinnä noiden peloteltujen vaikutusten osalta.
 
Siis sama ongelma siinä on kuin missä tahansa kasviperäisessä proteiinissa (ainoa poikkaus soijaproteiini) eli kyseinen proteiini on ns. epätäydellistä / vajaata proteiinia mikä ei sisällä kaikkia välttämättömiä aminohappoja (proteiini siis koostuu aminohapoista). Koskee niin Ruispalojen proteiinia kuin Protsku Realin proteiinia. Ruispaloissa on vähemän "huonoa" proteiinia ja kyseisessä Realissa enemmän "huonoa" proteiinia.

Eläinkunnan proteiini taas on ns. täydellistä proteiinia, mikä sisältää kaikki välttämättömät aminohapot (eli EAA:t)... eli on "hyvää" proteiinia.

Jos leivästä laadukasta proteiinia haluaa, niin se tapahtuu laittamalla siihen päälle kinkkua, juustoa ja kananmunaa.

Mutta onko siitä mitään hyötyä vaikka se ei sisällä KAIKKIA välttämättömiä aminohappoja? Pystyykö keho hyödyntämään noita aminohappoja osittain?

Onko ruispaloissa vai Realissa kummassa enemmän HYVÄÄ proteiinia?
 
Siis sama ongelma siinä on kuin missä tahansa kasviperäisessä proteiinissa (ainoa poikkaus soijaproteiini) eli kyseinen proteiini on ns. epätäydellistä / vajaata proteiinia mikä ei sisällä kaikkia välttämättömiä aminohappoja (proteiini siis koostuu aminohapoista). Koskee niin Ruispalojen proteiinia kuin Protsku Realin proteiinia. Ruispaloissa on vähemän "huonoa" proteiinia ja kyseisessä Realissa enemmän "huonoa" proteiinia.

Eläinkunnan proteiini taas on ns. täydellistä proteiinia, mikä sisältää kaikki välttämättömät aminohapot (eli EAA:t)... eli on "hyvää" proteiinia.
Eikös nuo silti mene kehon aminohappopooliin josta niitä yhdistellään tarpeiden mukaan?
 
Mutta onko siitä mitään hyötyä vaikka se ei sisällä KAIKKIA välttämättömiä aminohappoja? Pystyykö keho hyödyntämään noita aminohappoja osittain?

Onko ruispaloissa vai Realissa kummassa enemmän HYVÄÄ proteiinia?

Kun lihasmassa on tavoitteena, niin periaatteessa kaikki energia on vain hyväksi. Toki ne aminohapot hyötykäyttöön menee mutta parempaakin on tarjolla.
Hiilihydraattien vähentämiseen nämä tuotteet vielä jotenkin ymmärrän, mutta jos tavoite on lisätä proteiinimäärää, niin siihen tarkoitukseen en käyttäisi, koska huomattavasti parempaakin on olemassa.

Samaa epätäydellistä proteiinia molemmissa... vain määrä on eri.

Eikös nuo silti mene kehon aminohappopooliin josta niitä yhdistellään tarpeiden mukaan?

Periaatteessa kyllä. Käytännössä aminohappopooli on hyvin hyvin rajallinen varasto eikä varsinkaan salitreenaajan kannata sen varaan laskea.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom