Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Lähde: LINKKIFinfood.fi sanoi:Rasvan laatu kolesterolimäärää tärkeämpi
Kova, eläinperäinen rasva, joka sisältää runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja, kohottaa veren kolesterolipitoisuutta voimakkaamin kuin ravinnon kolesteroli. Kovien rasvojen saannin vähentäminen sekä pehmeän, runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja sisältävän rasvan suosiminen puolestaan laskevat veren kolesterolipitoisuutta.
Ravinnon kovasta, tyydyttyneestä rasvasta yli 90 prosenttia saadaan ravintorasvoista, maitovalmisteista ja lihavalmisteista kun taas kananmunien osuus on alle yhden prosentin.
Terveelle väestölle ei rajoituksia kananmunien käytöstä
Suomalaisissa ravitsemussuosituksissa terveelle väestölle ei esitetä suositusta ravinnon kolesterolin saannista tai kananmunien käytöstä. Ruokaympyrässä kananmuna kuuluu samaan ryhmään lihan ja kalan kanssa. Tästä lohkosta voi päivittäin valita 3-6 annosta eli yhteensä noin 200 g lihaa, kalaa ja munaa.
Esim. kananmunien vaikutus veren kolesteroliarvoihin saattaa olla osalla ihmisistä nostava, osalla neutraali ja osalla laskeva.
Ruokaympyrässä kananmuna kuuluu samaan ryhmään lihan ja kalan kanssa. Tästä lohkosta voi päivittäin valita 3-6 annosta eli yhteensä noin 200 g lihaa, kalaa ja munaa.
Eikö söörtsillä oikeasti löytynyt tarpeeksi tietoa? Musta tuntuu että näitä kananmunathreadeja tulee uusia joka toinen viikko ja kaikissa ihmetellään, voiko keltuaisia syödä vai ei.
uskoiskohan tuota. kaikkien kroppa toimii kuitenkin samojen periaatteiden mukaan
Kyllä yksilölliset erot ovat huomattavia...esimerkiksi lääkkeet toimivat joillakin ja toisilla taasen eivät...lihomisherkkyyskin on yksilöllistä...ja tämä on vieläpä evolutiivisesti toivottava ominaisuus, sillä muutoin jokin yhden henkilön tappava tauti tappaisi kaikki ihmiset.uskoiskohan tuota. kaikkien kroppa toimii kuitenkin samojen periaatteiden mukaan
Pieni jälki editointi...siis lihomisherkkyyden vaihtelu ei ollut se tarkoittamani toivottava ominaisuus, vaan kunkin kropan yksilölliset erot, jolloin myöskin taudiaiheuttajat ei vie koko ihmiskuntaa sukupuuttoon, vaikka joitakin kuolisikin siihen.Kyllä yksilölliset erot ovat huomattavia...esimerkiksi lääkkeet toimivat joillakin ja toisilla taasen eivät...lihomisherkkyyskin on yksilöllistä...ja tämä on vieläpä evolutiivisesti toivottava ominaisuus, sillä muutoin jokin yhden henkilön tappava tauti tappaisi kaikki ihmiset.