- Liittynyt
- 27.1.2003
- Viestejä
- 1 019
Mitä eroa maltodekstriinin, dekstroosin ja fruktoosin imeytymisnopeudella oikeasti on? Mainoksissa monesti puhutaan, että malto imeytyy tasaisesti, dekstroosi nopeasti, ja fruktoosi kaikkein hitaimmin. Kuitenkin tiedetään malton imeytyvän niin nopeasti, että se aiheuttaa insuliinipiikin.
Tässä on tuoteselostus Wrangen MA-95 maltosta:
"Erittäin tasaisesti imeytyvää maltodekstriiniä, jossa polysakkaridien määrä on peräti 95%.
Monet urheilijat ja kuntoilijat käyttävät nykyisinmaltodekstriiniä kätevänä energian lähteenä. Siihen se sopiikin erinomaisen hyvin, sillä maltodekstriinistä saa energiaatasaisesti ja pitkään.
Maltodekstriini imeytyy helposti, mutta - mikä tärkeintä - ei liian nopeasti. Se ei siis aiheuta lyhyttä energiapiikkiä ja sitä nopeasti seuraavaa väsymystilaa kuten tekee tavallinen sokeri."
Mitä puhetta tuo on, että ei muka imeydy "liian nopeasti"?
Onko siis käytännön merkitystä, että mitä hiilaria palautumisjuomaan työntää tai minkä hiilarin kanssa ottaa kreatiinia?
Tässä on tuoteselostus Wrangen MA-95 maltosta:
"Erittäin tasaisesti imeytyvää maltodekstriiniä, jossa polysakkaridien määrä on peräti 95%.
Monet urheilijat ja kuntoilijat käyttävät nykyisinmaltodekstriiniä kätevänä energian lähteenä. Siihen se sopiikin erinomaisen hyvin, sillä maltodekstriinistä saa energiaatasaisesti ja pitkään.
Maltodekstriini imeytyy helposti, mutta - mikä tärkeintä - ei liian nopeasti. Se ei siis aiheuta lyhyttä energiapiikkiä ja sitä nopeasti seuraavaa väsymystilaa kuten tekee tavallinen sokeri."
Mitä puhetta tuo on, että ei muka imeydy "liian nopeasti"?
Onko siis käytännön merkitystä, että mitä hiilaria palautumisjuomaan työntää tai minkä hiilarin kanssa ottaa kreatiinia?