- Liittynyt
- 30.4.2011
- Viestejä
- 15
Aloitin tämän vuoden tammikuussa elämäntapamuutoksen muuttamalla ruokavalion parempaan suuntaan. Olen 39v., entinen sohvaperuna ja pullasorsa. Tavoitteena on parempi olo, lisää energiaa, ruokatavat paremmaksi ja liikunnan lisääminen. Ennen söin mitä sattuu, miten sattuu ja milloin sattuu. Liikuntaa olen harrastanut pari kertaa viikossa, lähinnä Zumbaa kotona. Lisäksi minulle sattui viime syksynä tapaturma jonka vuoksi olen ollut pitkään sairaslomalla ja tuosta tapaturmasta johtuen liikuntani on ollut rajoitettua, olen voinut jonkin verran tehdä tuota Zumbaa, lisäksi kävelyä ja kevyttä hölkkää. Olen 163cm pitkä. Paino tammikuussa 77,5kg. Nyt 70,5kg.
Ruokavalioni sisältää raejuustoa, rahkaa, kaurahiutaleita, kanaa, kasviksia, oliiviöljyä, lesitiiniä, pastaa tai tummaa riisiä. Jakautuma P 132g H 77g R 57g. Ongelma on että en ensin laskenut ollenkaan kaloreita joita tuosta tulee ~1400kcal. Alussa paino putosi 4 viikossa 4 kiloa, sen jälkeen koko ajan putoaminen hiipunut kunnes nyt ollaan siinä pisteessä että paino ei ole viimeisen kuukauden aikana pudonnut enää kuin kilon. Sinänsä tilanne ei ole mikään kauhean paha että olen kuitenkin pudottanut jo 7kg painoa ja polttanut rasvaa. Vaatekoko on pienentynyt 2 kokoa mistä olen toki tosi iloinen. MUTTA....
Painoa pitäisi saada pudotettua vielä 5-10g. En tosiaan alussa kiinnittänyt ollenkaan huomiota tuohon noinkin alhaiseen kalorimäärään sillä olin tyytyväinen että sain hyvän rungon syömiselleni, riittävät ateriamäärät, säännöllisen ruokailurytmin ja alkuun painokin tippui hyvin. Kunnes aloin jokin aika sitten vierailla entistä enemmän täällä pakkiksella ja tajusin että tuo homma alkoi tavallaan väärästä päästä, liian alhaisilla kaloreilla.
Minulla on nyt edessä se tilanne että en voi leikkauksen takia liikkua seuraavaan 6 viikkoon juuri ollenkaan. Eli nyt varmaan olisi hyvä tilanne nollata tätä dieettiä ja saada aineenvaihdunta taas takaisin toimimaan syömällä oikein ja riittävästi. Mutta mistä ihmeestä saisin selville paljonko minun pitäisi oikein syödä kun tilanne on se että tuolla määrällä paino ei putoa? Päivittäinen aktiivisuus on minulla lähestulkoon olematonta koska olen sairaslomalla. Minun elimistölle vhh-ruokavalio tuntuu sopivan parhaiten. Mutta kannattaisiko nyt tässä vaiheessa pitää kuitenkin hiilarit mukana ja sitten vasta vähentää kun alkaa kuntoutus ja liikkuminen taas uudestaan? Myös salitreeni on tarkoitus ottaa mukaan loppukesästä.
Osaisiko kukaan antaa vinkkiä mistä löytyisi esimerkkiä suurinpiirtein samankokoisen naisen syömisistä? Ja kuinka paljon kaloreita kannattaisi nostaa ja lisäänkö rasvaa, vai sekä hiilareita että rasvaa? Proteeinien määrä lienee ainakin riittävä.
Ruokavalioni sisältää raejuustoa, rahkaa, kaurahiutaleita, kanaa, kasviksia, oliiviöljyä, lesitiiniä, pastaa tai tummaa riisiä. Jakautuma P 132g H 77g R 57g. Ongelma on että en ensin laskenut ollenkaan kaloreita joita tuosta tulee ~1400kcal. Alussa paino putosi 4 viikossa 4 kiloa, sen jälkeen koko ajan putoaminen hiipunut kunnes nyt ollaan siinä pisteessä että paino ei ole viimeisen kuukauden aikana pudonnut enää kuin kilon. Sinänsä tilanne ei ole mikään kauhean paha että olen kuitenkin pudottanut jo 7kg painoa ja polttanut rasvaa. Vaatekoko on pienentynyt 2 kokoa mistä olen toki tosi iloinen. MUTTA....
Painoa pitäisi saada pudotettua vielä 5-10g. En tosiaan alussa kiinnittänyt ollenkaan huomiota tuohon noinkin alhaiseen kalorimäärään sillä olin tyytyväinen että sain hyvän rungon syömiselleni, riittävät ateriamäärät, säännöllisen ruokailurytmin ja alkuun painokin tippui hyvin. Kunnes aloin jokin aika sitten vierailla entistä enemmän täällä pakkiksella ja tajusin että tuo homma alkoi tavallaan väärästä päästä, liian alhaisilla kaloreilla.
Minulla on nyt edessä se tilanne että en voi leikkauksen takia liikkua seuraavaan 6 viikkoon juuri ollenkaan. Eli nyt varmaan olisi hyvä tilanne nollata tätä dieettiä ja saada aineenvaihdunta taas takaisin toimimaan syömällä oikein ja riittävästi. Mutta mistä ihmeestä saisin selville paljonko minun pitäisi oikein syödä kun tilanne on se että tuolla määrällä paino ei putoa? Päivittäinen aktiivisuus on minulla lähestulkoon olematonta koska olen sairaslomalla. Minun elimistölle vhh-ruokavalio tuntuu sopivan parhaiten. Mutta kannattaisiko nyt tässä vaiheessa pitää kuitenkin hiilarit mukana ja sitten vasta vähentää kun alkaa kuntoutus ja liikkuminen taas uudestaan? Myös salitreeni on tarkoitus ottaa mukaan loppukesästä.
Osaisiko kukaan antaa vinkkiä mistä löytyisi esimerkkiä suurinpiirtein samankokoisen naisen syömisistä? Ja kuinka paljon kaloreita kannattaisi nostaa ja lisäänkö rasvaa, vai sekä hiilareita että rasvaa? Proteeinien määrä lienee ainakin riittävä.