Kertokaapas et mitä hyväskää pystyis tehdä minttuviinasta ku sitä on jääny tohon puoli pulloa pyörimään?
Hmm, nyt näin äkkiä muistin varassa melkein kaikki menisi joko kuumiksi juomiksi, lyhyiksi tai maitopohjaisiksi... Mutta voin mä noita jotain listata.
Kahviin/kaakaoon:
- 2cl minttu, 2cl licor 43, kahvi, kerma (floattina päälle) -> fazerina-karkin makuinen juoma.
- 2cl minttu, 2cl sambuca, kahvi, kerma (floattina päälle) -> hopeatoffee-karkin makuista juomaa
- 4cl minttu, kaakao, kerma (jälleen floattina päälle) -> kaikki varmaan tuntee
- 4cl minttu, kahvi, (kerma) -> no, minttukahvi, arvata saattaa mille se maistuu
Maitoon:
- 2cl minttu, 2cl kahvilikööri, maito -> minttuvenäläinen, täysin ookoo vaihtoehto valkovenäläiselle
- 2cl minttu, 2cl kermalikööri, maito -> vähän edellisen tyylin, mutta hieman poiketen
Shottina:
- pakkaskylmänä omana itsenään
- 2cl minttu, 2cl jäger -> kerroksittain, minttuviina alle, lusikalla kaadettaessa pysyy paremmin, "hyppy tyhjyyteen"
- 2cl minttu, 2cl Pernod -> grogilasiin, pari jäätä ja sekoitus, "itsemurha"
Muuten ei tulekaan mieleen enää kuin minttucola, eli minttuviinaa ja colaa.
Saa kai sitä tunkea ihan minkä tahansa muunkin blandiksen kanssa sekaisin, jos vaan maistuu, mutta ei nyt äkkiä tule mieleen, että missä olis tullut käytettyä.
---
Toim . huom. floattina päälle tarkoittaa sitä, ettei kerma sekoitu juomaan, vaan muodostaa nätin kerroksen siihen juoman päälle. Lusikalla kaadettaessa pysyy paremmin siinä päällä, jossain astiassa ravistaminen auttaa asiaa entisestään. Käyttäkee vispikermaa.
---
Joissain noissa edellisissä minttuviinan tilalla pitäisi olla vihreä minttulikööri, mutta menee varmaan aika pitkälle samasta noinkin. Suurin vaikutus lienee juoman värissä.