Drinksuvinkkejä :)

Mojito. Kuva nyt ei paras mahdollinen

Drink2.jpg

-lime ja mintunlehdet murskataan
-lisää ruokosokeri
-jäämurskaa
-rommia
-soda
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
^ äkkinäinen sekoittaisi tuota lisäksi, niin kaikki tavara ja maku ei ole pohjalla :)

Tuossa yllä oli tuo mustikkalikööri-chambord-vodka -sekoitus. Kuulostaa äkkiseltään ihan saatanan makealta 7uppiin tehtynä, mutta voisin kuvitella, että soodalla jatkettuna ja varsinkin vähän pidempänä ihan raikas sötkötys.
 
Tuossa yllä oli tuo mustikkalikööri-chambord-vodka -sekoitus. Kuulostaa äkkiseltään ihan saatanan makealta 7uppiin tehtynä, mutta voisin kuvitella, että soodalla jatkettuna ja varsinkin vähän pidempänä ihan raikas sötkötys.

Meillä kotona tehdään drinkit isoon tuoppiin.... ei niitä yhtenään jouda sekoitella.
 
^ äkkinäinen sekoittaisi tuota lisäksi, niin kaikki tavara ja maku ei ole pohjalla :)

Tuossa yllä oli tuo mustikkalikööri-chambord-vodka -sekoitus. Kuulostaa äkkiseltään ihan saatanan makealta 7uppiin tehtynä, mutta voisin kuvitella, että soodalla jatkettuna ja varsinkin vähän pidempänä ihan raikas sötkötys.

joo, kuva on otettu heti sen jälkeen, kun soda on lisätty. Toi mustikka - chambordsetti vois olla ihan kokeilemisen arvoinen. Japalle sellainen kysymys, että oliko sulla tossa noi mansikat kokonaisina mukana vai soseena vai miten?
 
Tästä nyt ei saa nättiä kuvaa mitenkään, mutta yksi todella hyvä kesäjanojuoma on valkkari ja sprite. Tähän käy hyvin se kaupan halvin valkkari. Saa prosentitkin säädettyä sopiviksi sillä viini on vähän kesäkuumalla petollista tavaraa jos sitä alkaa janoon vetämään.

Itse tykkään kovasti tuosta Xantesta, eli siitä "päärynäkonjakista", onko kellään mitään ajatuksia sopiiko tuo johonkin drinkkiin? Ei tosin tarve hyvää juomaa pilata mutta voisi siitä jotain kivaakin saada.

Harvoin mitään drinkkejä juon.
 
Tuohon ylläolevaan vielä, niin ihan sama tekeekö ton pitkänä vai lyhyenä, mutta jos sulla on kaksi makeaa likööriä ja makea blandis, niin minä en tommosia pysty juomaan.

Jälkkärityyppisistä ihan hyvä on Cointreau, Galliano, kerma ja appelsiinimehu. Kaikkia samassa suhteessa. Ravintolassa se on 2cl ja jäähdytettyyn coctail-lasiin ravistettuna, mutta kotona voi improvisoida. Lopputulos aika paljon tiikerijäätelön tyylinen. (muoks. jos ravistaa himassa jäiden kanssa, niin jäät pitäs jättää veks lopputuotoksesta)

Karpalomehu ja ginger ale sekaisin ovat hyviä pidennykseen. Siihen vähän limeä vielä sekaan. Vodka/jaloviina, mustikkalikööri/raparperilikööri/greippilikööri/omenalikööri ja nuo edelliset päälle, niin tulee aina suht juotavaa. Mainittu mustikkalikööri toimii myös esim. ginin kanssa. Giniä, mustikkalikööriä, murskattua limeä ja ginger alea. Ja edellisistä aineksista vielä vanha kunnon Paranoid. Giniä, mustikkalikööriä, puolukkasiirappia, sitruunamehua, ravistus ja pidennys soodalla. Voi tehdä samassa suhteessa, jolloin tulee makeampaa tai pistää suhteessa enemmän sitruunamehua jolloin taas kirpeämpää. Orkkisresepti 2cl gin, 2cl mustikka, 1cl puolukkasiirappi, 3cl sitruunamehu, jäämurska, sooda, appelsiiniviipale ja on the rocks-lasi.

Timba79 sanoi:
Itse tykkään kovasti tuosta Xantesta, eli siitä "päärynäkonjakista", onko kellään mitään ajatuksia sopiiko tuo johonkin drinkkiin? Ei tosin tarve hyvää juomaa pilata mutta voisi siitä jotain kivaakin saada.
Esimerkiksi Xantea, omppulikööriä, limeä ja ginger alea. Xante-kaakao on kanssa vanha tuttu.
 
Omppulikööriä taitaa olla kaapissa, joten täytyykin testaa tämä eli hakea limeä ja ginger alea. Kiitti.
Murskaa pari siivua limeä pohjalle, jäät sekaan, viinat sekaan ja pidennys päälle. Sit vähän sekoittaa lusikalla ja ei muuta kuin naamariin. Ei kestä.

Kun tässä nyt juomiseksi taitaa tämä päivä mennä, niin sönkötetään vielä jotain. Ravintolassa kun näkee erilaisia kerroksittain rakennettuja juttuja, esimerkiksi teinien B52, Hot Shot jne., niin niissä ei ole sen suurempaa mystiikkaa, kuin että enemmän sokeria sisältävä tavara painavampana pohjalle, niin toinen pysyy päällä. Viinoja voi laskea varovasti lusikan päältä lasiin, niin ei mene niin helposti sekaisin. Ja jos Hot Shottia haluaa tehdä himassa, niin kannattaa testata "nelikolmosta" eli Licor 43:sta eli Cuarenta y Tres-yrttiviinaa Italiasta Gallianon sijaan. Edellämainitusta saa Cointreaun kanssa fazerina-karkille maistuvan kahvidrinkin aikaan, kun laittaa samassa suhteessa viinaa ja kahvit päälle. Kermaa vielä kerros päälle, mutta vaatii taas hivenen säätämistä. Kermakin pysyy kyllä kahvin päällä, kun kaataa varovasti lusikkaa pitkin, mutta hyvä olisi ensin vähän ravistella, että jäykistyy.

Tiikerijäätelöstä vielä eräs versio, eli tota 43:sta, maitoa ja liraus appelsiinimehua sekaisin, niin jälleen ollaan aika lähellä.
 
Jos rommista tykkää ja on kyllästynyt Cuba librejä lipittämään niin kannattaa kokeilla: tummaa rommia, D&G Old Jamaica Ginger Beer, Ginger ale käy myös jos ei pidä voimakkaasta inkiväärin mausta. Jos haluaa vähän raikkaamman kesäversion voi puristaa limeä joukkoon.
 
Saako tänne pistää myös drinkkejä, mitä ei suosittele kenellekkään? Jallupiimää tuli kokeiltua, eli yksinkertaisesti jallua ja piimää sekaisin. Määrän voi itse säätää. Maku oli... mielenkiintoinen. Jälkikäteen alkoi harmittamaan kun tuli hyvää tavaraa tuhlattua (kolmen tähden!).
 
Viski ja lakkalikööri muistui mieleen ja huomenna pitää varmasti kokeilla että oliko yhtä hyvää kun vuosia sitten.
 
Ei nyt mitää hyvää ohjetta ole tähän hätään sanoa, mutta käytän tota drinkkiklubi.com sivustoa, joka toimii sillä periaatteella että listaat viinakset/maidot yms..mitä kotoa löytyy ja sivusto listaa drinkit mitä pystyy omista juotavista tekemään. On ainakin omiin tarpeisiin sivu toiminut hyvin ja en mitää huonoa keksi.
 
Tällaset eiliseltä:

-Sex on the beach - vodka, persikkalikööri, appelsiini- ja karpalomehu

drink3.jpg

- Tässä murskattu limelohkot pohjalle, ruokosokeria, täyteen jäämurskaa, vaalea rommi, loraus pisang ambonia ja loppu colaa

drink4.jpg

-Sitten tällanen vodka, passoa, karpalomehu ja limpparisetti, mikä kaipaa parannnusta, ihan liian makeeta

drink5.jpg
 
Saako tänne pistää myös drinkkejä, mitä ei suosittele kenellekkään? Jallupiimää tuli kokeiltua, eli yksinkertaisesti jallua ja piimää sekaisin. Määrän voi itse säätää. Maku oli... mielenkiintoinen. Jälkikäteen alkoi harmittamaan kun tuli hyvää tavaraa tuhlattua (kolmen tähden!).
Piimän kanssa kannattaakin testata esim. Carilloa. Carillo-piimä on vanha klassikko. Lakkaliköörin kanssa tuntuvat vetävän muualla Suomessa ja esim. De Kuyperin makean vadelmaliköörin kanssa oli oikein maukasta. Sen sijaan blenderissä sotkettu jallu, maito ja maksapatee oli aika jännän makuista. Varsinkin, kun sekaan jäi jotain kokkareita.

Kaverit olivat kilpailleet jollain tällaisella "pahin mahdollinen drinkki" joku juomisreissu aamupäivällä, ja voiton vei seuraava: yön yli auringossa seisonut kossupullo, yön yli auringossa seisonut nakkipaketti, nakkipaketista liemet kossun sekaan ja naamariin. Nami.
 
Tein ton maxin ehdottaman cointreu, galliano, appelsiinimehu, kerma -juoman, ja oli tosiaan tiikerijätskin makuinen. Mutta varsinainen noston aihe on makusiirapit. Mikäli noista joku tietää noista enemmän, niin mitkä olis tärkeimmät/monikäyttöisemmät?
 
Tjaa'a. Olin aikaisemmin irkkupubissa töissä ja tärkein oli varmaan fariinisokerisiirappi (irkkukahviin). Sata kertaa näppärämpi kiireessä kuin sohlata fariinisokerin kanssa, joka vielä helposti kovettuu semmoiseksi kunnon kökkäreeksi. Mutta tätä ei nyt varmaan haettu.

Nykyäänhän muotia tuntuu olevan tällaiset erilaiset omat sekoitukset, meillä esim. eräänlainen teeuute ja puhtaat maut. Eli makua otetaan aidoista aineksista näiden valmiiden siirappien sijaan. Aika vähän tulee käytettyä mitään muuta kuin omenasiirappia ja puolukkasiirappia, ja näitäkin vaan yksiin drinkkeihin. Ehkä toi omppusiirappi on ihan hyvä. Sillä saa vähän pehmeämmän omenan maun näiden iänikuisten sour apple -liköörien sijaan.

Valmis sitruunamehu on ihan näppärää, kun niissä on pikkaisen kananmunanvalkuaista seassa ja tää valkuainen on se, mikä juomiin tekee kuohkean vaahdon. Mutta tässäkin on tunnuttu siirtyvän siihen, että sitruunamehu on tuorepuristettua ja onhan noissa mauissa eroa. En tosiaan tämän paremmin osaa sanoa. Kannattaa melkein miettiä, että mitä makuja haluaa käyttää ja saako niitä joistain muista aineksista mieluummin. Aika esanssisia noi siirapit on joka tapauksessa.
 
Puistokemistit - Omat drinkkiohjeet ja vinkit

Jep jep elikkä millasia drinkkejä jengi sekottelee kotioloissa/pussikaljalla? Kerrotaan vinkkejä ja opitaan uutta :)

Kotona tulee juotua lähinnä kaljaa, mutta ulkona ryypiskellessä kaipaan yleensä jotain viinasekoitusta lisäksi. Silloin väsään yleensä jotain vodkapohjasta sekotusta, jossa on suunnilleen 8 prosenttia. Myös lonkeron terästäminen jollain liköörillä yms. on kokeiltu. Joskus 17-18-vuotiaana tein usein 1,5 litran pullollisen kokista, jossa on kymmenesosa 80% vodkaa. Siitä oli iloa lukemattomina iltoina ja valmistuskustannukset aika mitättömät. Viime vuosina on kuitenkin tullu käytettyä mehuja enemmän, suosikkeina appelsiini ja omena. Yksi hyvä resepti on litra omenamehua + 1,5dl vodkaa + 1dl mansikkalikööriä. Voltteja riittää, mutta maku on lämpimänäkin yllättävän hyvä, meni kerran puolivahingossa vartissa tuo edellämainittu kombo... petollisuuden takia suosinkin nykyään niitä mietoja...

Muttä ei mulla nyt muuta, kommentoikaa vapaasti
 
Riippuu pitkälti missä tulee oltua. Kotona ja kunnon drinkkibaarissa tulee enemmän hifisteltyä.

-Gintonic eri gineillä ja kurkulla tai sirtuunalla.
-Mojito, aina vaan pettämätön.
-Caipiroska
-Caipirinha

Tuossa noi yleisimmät, joihin minttua lukuunottaatta löytyy tarvikkeet aina kotoa. Niin ja drinkkibaarissa sitten kerron makuja mistä pidän ja saa ammattilainen itse soveltaa maut kasaan.

Sit tietenkin vuodenajan mukaan glögejä eri viinoilla tai muita yksinkertasempia sekotuksia. Mut perus kossu+aplari ei kyl uppoo edes kirveellä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom