Domainin myyminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jalat
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
13.5.2004
Viestejä
1 090
Ikä
45
Käytiin tässä kaverien kanssa keskustelua että jos omistat domainin, josta haluiaisit luopua, niin paljonko siitä voisi /kannattaisi pyytää rahaa mikäli sille ostaja löytyisi?

Tämä siis lähinnä ajatteluasteella, kun useammalla ihmisellä oli sama ajatus mielessä ja saatiin keskustelua siitä aikaiseksi. Otetaan nyt vaikka esimerkkinä omistamani domain muotoa omasukunimi.fi.

samalla nimellä löytyy suomesta muunmuassa:
- MM-rallia ajava suomalainen.
- Heavy-Metal musiikin arvostettu kitaristi
- Huonekaluliike
- Matkailupalvelun yritys
- Konemyynti ja purkaamo yritys
- Insinööritoimisto
- Koruverstas
- Media ja painotalo
jne....

Esimerkiksi tällaisessa tilanteessa, paljollako kannattaisi edes harkita domainin luopumisesta ja saako sellaista edes myydä?

Onko kellään kokemusta domainin myymisestä tai ostamisesta yksityiseltä?

Eikös jossain vaiheessa kielletty lailla se hirveä rahastaminen domainista?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Verkkotunnuslaki ei ainakaan ota kantaa FI-domainin myyntiin saati hinnoitteluun, joten kysäisin sitä Viestintävirastolta. Kommentoin asiasta lisää, jahka Viestintävirasto vastaa.

Hintapolitiikasta henkilökohtainen mielipiteeni on, että ostaja maksaa sen mitä myyjä pyytää, jos domainin haluaa. Jos sitä taas lähtee ihan tuosta vaan tyrkyttämään, niin tuskinpa siitä kovin suuria summia kannattaa haaveksia.
 
Juu ei tässä tyrkyttämässä olla kenellekkään. kysäistä voi usealta taholta jossain vaiheessa jos kiinnostaa aidosti luopua.

Kiitokset jos viitsit viestintäviraston kommentin tänne pistään. Ei tarvitse itse sitten kysyä samaa.
 
Omien kokemuksieni mukaan (fi) tunnuksen myymisessä ei ole mitään ongelmaa. Eikä myöskään ficoralla ole ollut asiaan mitään sanottavaa. Myynti on tehty osapuolten a ja b välisellä sopimuksella, jonka jälkeen domain on siirretty normaalilla menettelyllä ficoran palvelussa uudelle omistajalle.

Mitään yksiselitteistä hintaa on mahdoton sanoa, riippuu niin monesta tekijästä. Mutta periaatteessa niin paljon kun ostaja on valmis maksamaan. Tosin ennen kun alkaa kauppoja ehdottelemaan, kannattaa tarkistaa että viestintöviraston säännöt on täytetty. Eli doamain ei ole esimerkiksi jonkun rekisteröity tavaramerkki. Jolloin merkin omistaja voi tehdä asiata ficoralle valituksen ja vaatia domainia itselleen.
 
Eli domain ei ole esimerkiksi jonkun rekisteröity tavaramerkki. Jolloin merkin omistaja voi tehdä asiasta ficoralle valituksen ja vaatia domainia itselleen.

Mites muut kans.väl. domainit nykyään, kannattaako rahan toivossa enää rekata sisään esim. ®™.com domaineja? Kaappaavatko isot firmat nykyään domaininsa rahalla vai tuollaisella vaatimusmenettelyllä?
 
Mites muut kans.väl. domainit nykyään, kannattaako rahan toivossa enää rekata sisään esim. ®™.com domaineja? Kaappaavatko isot firmat nykyään domaininsa rahalla vai tuollaisella vaatimusmenettelyllä?

Suurinpiirtein kaikki rahanarvoiset .com .net ja muut kansainväliset domainit alkavat olemaan jo rekisteröity. Esim. jenkeissä löytyy ihan ammattimaisia rekisteröijiä, jotka sitten myyvät voitolla rekisteröimiään domaineita eteenpäin.

ICAN:lla jonka piiriin ko. domainit kuuluvat on omat sääntönsä domainin itsellensä vaatimisesta ja siihen vaikuttavista asioista. Google laulamaan jos asia kiinnostaa oikeasti ;)
 
Näin vastasi Ficora kyselyyni:
Fi-verkkotunnuksen saa ns. siirtää haltijalta toiselle. Siirrosta Viestintävirasto perii 48 euroa, jonka maksaa fi-tunnuksen vastaanottaja. Jos alkuperäinen fi-verkkotunnuksen haltija haluaa periä erillisen maksun siirrettävästä fi-tunnuksesta, tästä osapuolet voivat sopia keskenään. On kuitenkin hyvä muistaa, että verkkotunnuslain mukaan fi-tunnuksia ei saa hankkia jälleenmyyntitarkoituksessa.

Eli tokkopa yksittäisen ja omassa käytössä sentään kohtuullisesti olleen domainin myynnissä mitään ongelmaa on koska et ole sitä jälleenmyyntitarkoituksessa itsellesi varannut.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom