- Liittynyt
- 17.7.2005
- Viestejä
- 6 118
Vaikkei tämä aiheeseen liity, niin tekussa ainakin lopputyöt arvosteltiin työntömitalla :D
Mutta, ihmisiä ne proffatkin ovat. Jos kirjoitat helvetin paksun teoksen, niin ei sitä jaksa lukea erkkikään. Ja jos ei jaksa lukea, niin ei välttämättä uskalla antaa huonoa arvosanaakaan. Kunhan vain katsoo ettei koko dippatyö ola täynnä jotain copy/pastea lähdekoodista tai jotain taulukoita. Kokenut silmä erottaa ne heti täytesivuiksi. Ja mitä vaikeampi aihe, sitä vähemmän proffakaan siitä tajuaa. Sitten on tietenkin niitä proffia joita ei voi hämätä lopputyön paksuudella. Sitten pitää keskittyä sisältöön. Tosin sitten on vielä niitäkin jotka eivät pidä liian fiksuista opiskelijoista. Näihin proffiin auttaa vain perseennuolenta. Koita esim. käyttää proffan omia julkaisuja lähdemateriaalina. Tulee äijälle hyvä mieli ja rauha maahan.
Tossa onkin tiivistetysti koko opiskelun ajatus, mitä tulee arvosanoihin, oli sitten kyse tenteistä tai päättötöistä. Räätälöinti on avainsana. Itse ainakin luin tentteihin koko ajan muistaen kuka tentin laatii, kuka sen tarkastaa jne. Sama se oli päättötyönkin suhteen, vaikkei se tosin vielä dippatyö ollutkaan. Ehkei nyt ihan tarvitse tietää mitä opettaja söi edellisenä iltana, mutta kyllähän se opettajan ajatusmaailma tulee yleensä luennoilla selväksi, mitä ajattelee kurssilla käsiteltävistä asioista jne.
Saihan siihen omaankin vitoseen naputella tekstiä ja tehdä kaavioita, mutta ei se loppujen lopuksi ole ollenkaan vaikeaa. Niinkuin moneen kertaan onkin jo todettu, sivumäärä ei tee autuaaksi jos hyviä arvosanoja tavoittelee. Rajaa aiheen ja sisällön niin että se on järkevä kokonaisuus, ei liikaa eikä ylimääräistä diipa daapaa. Sitten jos siinä vaiheessa sivuja on 60-90 niin hyvällä tiellä ollaan.