Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
OutOfShape sanoi:Pienikin määrä karkkien nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja aiheuttaa massiivisen insuliinin tuotannon, joka aiheuttaa harhautuneena ohjaamaan ravinteita rasvasoluihin. Rasvasolut turpoavat tyytyväisenä sokerista ja lopulta lisääntyvät kuin kanit. Samaan aikaan kohonnut insuliinitaso saa aivokemian täysin sekaisin, joka estää rasvan palamisen kokonaan ja keho vajoaa syvään lihaksia purkavaan kataboliaan. Kehon hormonitasapaino palaa ennalleen noin 48 tunnin päästä toisen makeisen nauttimisesta, vahinko voi kuitenkin olla pysyvä. Keho pyrkii homeostaasiin, jolloin se olettaa saavansa koko ajan irtokarkkia ja alkaa hylkimään proteiinia.
Tutkimuksissa on vertailtu sedentaareja ylipainoisia keski-ikäisiä (n=3) naisia karkkidieetillä verrattuna nuoriin kehonrakentajamiehiin rahkadieetillä (n=1). Kuuden kuukauden jakson jälkeen rahkaryhmässä rasvaprosentin muutos oli -2,5%, kun vastaavasti irtokarkkiryhmässä muutos oli keskimäärin +3,2%. Tutkijat päätyivät siihen tulokseen, että karkit johtavat selvään rasvaprosentin kasvuun verrattuna rahkapitoiseen dieettiin. Vaikutus oli suurinta CandyKing:in irtokarkeilla (+4,2%).
Rotilla tehdyssä tutkimuksissa irtokarkkien haitallista vaikutusta pystyttiin osaltaan ehkäisemään syöttämällä rotille päivittäisannoksena 1000g/painokilo CLA:ta ja Wrangen kuukauden vanhaa kreatiinia 12g/rotta.
-Marchi- sanoi:Tuntuu hullulta tuo parin karkin vaikutus. Eikös sama vaikutus olisi jollakin ketsupilla tms. sokeripitoisella kamalla, mitä saattaa ihan huomiotta lisätä ruokaansa?
ps. tiedän että ketsuppi ei sisällä kai paljon sokeria, mutta pointti on se pointti.
OutOfShape sanoi:Pienikin määrä karkkien nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja aiheuttaa massiivisen insuliinin tuotannon, joka aiheuttaa harhautuneena ohjaamaan ravinteita rasvasoluihin. Rasvasolut turpoavat tyytyväisenä sokerista ja lopulta lisääntyvät kuin kanit. Samaan aikaan kohonnut insuliinitaso saa aivokemian täysin sekaisin, joka estää rasvan palamisen kokonaan ja keho vajoaa syvään lihaksia purkavaan kataboliaan. Kehon hormonitasapaino palaa ennalleen noin 48 tunnin päästä toisen makeisen nauttimisesta, vahinko voi kuitenkin olla pysyvä. Keho pyrkii homeostaasiin, jolloin se olettaa saavansa koko ajan irtokarkkia ja alkaa hylkimään proteiinia.
Tutkimuksissa on vertailtu sedentaareja ylipainoisia keski-ikäisiä (n=3) naisia karkkidieetillä verrattuna nuoriin kehonrakentajamiehiin rahkadieetillä (n=1). Kuuden kuukauden jakson jälkeen rahkaryhmässä rasvaprosentin muutos oli -2,5%, kun vastaavasti irtokarkkiryhmässä muutos oli keskimäärin +3,2%. Tutkijat päätyivät siihen tulokseen, että karkit johtavat selvään rasvaprosentin kasvuun verrattuna rahkapitoiseen dieettiin. Vaikutus oli suurinta CandyKing:in irtokarkeilla (+4,2%).
Rotilla tehdyssä tutkimuksissa irtokarkkien haitallista vaikutusta pystyttiin osaltaan ehkäisemään syöttämällä rotille päivittäisannoksena 1000g/painokilo CLA:ta ja Wrangen kuukauden vanhaa kreatiinia 12g/rotta.
hankmo sanoi:Diettaavat ja kahvia juovat pakkislaiset: Oletteko lopettaneet sokerin käytön kahvin kanssa dieetin alettua, vähentäneet vai jatkaneet ihan normaalisti?
hankmo sanoi:Kiitoksia vastauksista! Todellakin puhutaan hyyyyvin pienistä määristä ihan vaan että pinna ei täysin kiristy makean puutteeseen.. Mistä tuli mieleeni..
Juuh, vaikka joku salmiakin makuinen xylitol-purkka vie ruuan jälkimaun tehokkaasti pois.Pinja sanoi:Eikö se olisi ihan sama, että jättääkö ne kaksi karkkia syömättä...Kuitenkin kyse parista namista. Helpommin saattaa tulla rempsahduksia, jos lähtee paria namia syömään.
:D TykkäsinOutOfShape sanoi:Pienikin .....
cji sanoi:Makeutusaineella korvattu, tosin kyllä se mustanakin menee.
pollo sanoi:Dietillä jos tekee mieli namua, niin palkkarista vähän hiilaria poies ja karkkia naamariin.
Monta kertaa miettiny noita turhia kaloreita.. Sen verran kahvia tulee juotua, et tolla on varmaan jonkun verran merkitystä. Sokeritonta on joskus tullu juotua, mut silloin maistui ihan puulta. --> Kovempi itsekuri päälle, kokonaan kun ei viitsi kahvia jättää pois.J.EdgarHoover sanoi:...Lopetin sokerin käytön 5kk sitten. Siihen tottuu n. 2-3 viikossa, ei enää kaipaa sokeria kahvin joukkoon...
Kyllä riittää :whip:...Jos itsehillintäsi ei riitä ja joskus menee koko pussi, niin on parempi ettei pidä karkkia kotona.
OutOfShape sanoi:Pienikin määrä karkkien nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja aiheuttaa massiivisen insuliinin tuotannon, joka aiheuttaa harhautuneena ohjaamaan ravinteita rasvasoluihin. Rasvasolut turpoavat tyytyväisenä sokerista ja lopulta lisääntyvät kuin kanit. Samaan aikaan kohonnut insuliinitaso saa aivokemian täysin sekaisin, joka estää rasvan palamisen kokonaan ja keho vajoaa syvään lihaksia purkavaan kataboliaan. Kehon hormonitasapaino palaa ennalleen noin 48 tunnin päästä toisen makeisen nauttimisesta, vahinko voi kuitenkin olla pysyvä. Keho pyrkii homeostaasiin, jolloin se olettaa saavansa koko ajan irtokarkkia ja alkaa hylkimään proteiinia.
Tutkimuksissa on vertailtu sedentaareja ylipainoisia keski-ikäisiä (n=3) naisia karkkidieetillä verrattuna nuoriin kehonrakentajamiehiin rahkadieetillä (n=1). Kuuden kuukauden jakson jälkeen rahkaryhmässä rasvaprosentin muutos oli -2,5%, kun vastaavasti irtokarkkiryhmässä muutos oli keskimäärin +3,2%. Tutkijat päätyivät siihen tulokseen, että karkit johtavat selvään rasvaprosentin kasvuun verrattuna rahkapitoiseen dieettiin. Vaikutus oli suurinta CandyKing:in irtokarkeilla (+4,2%).
Rotilla tehdyssä tutkimuksissa irtokarkkien haitallista vaikutusta pystyttiin osaltaan ehkäisemään syöttämällä rotille päivittäisannoksena 1000g/painokilo CLA:ta ja Wrangen kuukauden vanhaa kreatiinia 12g/rotta.