Dieetti ja makeiset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja hankmo
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
15.2.2005
Viestejä
377
Oon paljon lueskellu ja ettiny ja haluisin tietää mitä mieltä ootte siitä, että kuinka haitallista oikeasti on dieetillä syödä esim. kaks karkkia (luit oikein, 2 karamellia) ruuan jälkeen päivittäin? Vaikuttaako paljonkin vai oliko koko kysymys ihan :david: ?..
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Pienikin määrä karkkien nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja aiheuttaa massiivisen insuliinin tuotannon, joka aiheuttaa harhautuneena ohjaamaan ravinteita rasvasoluihin. Rasvasolut turpoavat tyytyväisenä sokerista ja lopulta lisääntyvät kuin kanit. Samaan aikaan kohonnut insuliinitaso saa aivokemian täysin sekaisin, joka estää rasvan palamisen kokonaan ja keho vajoaa syvään lihaksia purkavaan kataboliaan. Kehon hormonitasapaino palaa ennalleen noin 48 tunnin päästä toisen makeisen nauttimisesta, vahinko voi kuitenkin olla pysyvä. Keho pyrkii homeostaasiin, jolloin se olettaa saavansa koko ajan irtokarkkia ja alkaa hylkimään proteiinia.

Tutkimuksissa on vertailtu sedentaareja ylipainoisia keski-ikäisiä (n=3) naisia karkkidieetillä verrattuna nuoriin kehonrakentajamiehiin rahkadieetillä (n=1). Kuuden kuukauden jakson jälkeen rahkaryhmässä rasvaprosentin muutos oli -2,5%, kun vastaavasti irtokarkkiryhmässä muutos oli keskimäärin +3,2%. Tutkijat päätyivät siihen tulokseen, että karkit johtavat selvään rasvaprosentin kasvuun verrattuna rahkapitoiseen dieettiin. Vaikutus oli suurinta CandyKing:in irtokarkeilla (+4,2%).

Rotilla tehdyssä tutkimuksissa irtokarkkien haitallista vaikutusta pystyttiin osaltaan ehkäisemään syöttämällä rotille päivittäisannoksena 1000g/painokilo CLA:ta ja Wrangen kuukauden vanhaa kreatiinia 12g/rotta.
 
OutOfShape sanoi:
Pienikin määrä karkkien nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja aiheuttaa massiivisen insuliinin tuotannon, joka aiheuttaa harhautuneena ohjaamaan ravinteita rasvasoluihin. Rasvasolut turpoavat tyytyväisenä sokerista ja lopulta lisääntyvät kuin kanit. Samaan aikaan kohonnut insuliinitaso saa aivokemian täysin sekaisin, joka estää rasvan palamisen kokonaan ja keho vajoaa syvään lihaksia purkavaan kataboliaan. Kehon hormonitasapaino palaa ennalleen noin 48 tunnin päästä toisen makeisen nauttimisesta, vahinko voi kuitenkin olla pysyvä. Keho pyrkii homeostaasiin, jolloin se olettaa saavansa koko ajan irtokarkkia ja alkaa hylkimään proteiinia.

Tutkimuksissa on vertailtu sedentaareja ylipainoisia keski-ikäisiä (n=3) naisia karkkidieetillä verrattuna nuoriin kehonrakentajamiehiin rahkadieetillä (n=1). Kuuden kuukauden jakson jälkeen rahkaryhmässä rasvaprosentin muutos oli -2,5%, kun vastaavasti irtokarkkiryhmässä muutos oli keskimäärin +3,2%. Tutkijat päätyivät siihen tulokseen, että karkit johtavat selvään rasvaprosentin kasvuun verrattuna rahkapitoiseen dieettiin. Vaikutus oli suurinta CandyKing:in irtokarkeilla (+4,2%).

Rotilla tehdyssä tutkimuksissa irtokarkkien haitallista vaikutusta pystyttiin osaltaan ehkäisemään syöttämällä rotille päivittäisannoksena 1000g/painokilo CLA:ta ja Wrangen kuukauden vanhaa kreatiinia 12g/rotta.
:anssi:
 
Tuntuu hullulta tuo parin karkin vaikutus. Eikös sama vaikutus olisi jollakin ketsupilla tms. sokeripitoisella kamalla, mitä saattaa ihan huomiotta lisätä ruokaansa?
ps. tiedän että ketsuppi ei sisällä kai paljon sokeria, mutta pointti on se pointti.
 
-Marchi- sanoi:
Tuntuu hullulta tuo parin karkin vaikutus. Eikös sama vaikutus olisi jollakin ketsupilla tms. sokeripitoisella kamalla, mitä saattaa ihan huomiotta lisätä ruokaansa?
ps. tiedän että ketsuppi ei sisällä kai paljon sokeria, mutta pointti on se pointti.

Näin se on. Jos tekee mieli ne pari karkkia vetää safkan jälkeen, niin anna mennä vain. Ja aterian jälkeen noilla ei IMO ole paskanvertaa tekemistä verensokerin kanssa.
 
OutOfShape sanoi:
Pienikin määrä karkkien nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja aiheuttaa massiivisen insuliinin tuotannon, joka aiheuttaa harhautuneena ohjaamaan ravinteita rasvasoluihin. Rasvasolut turpoavat tyytyväisenä sokerista ja lopulta lisääntyvät kuin kanit. Samaan aikaan kohonnut insuliinitaso saa aivokemian täysin sekaisin, joka estää rasvan palamisen kokonaan ja keho vajoaa syvään lihaksia purkavaan kataboliaan. Kehon hormonitasapaino palaa ennalleen noin 48 tunnin päästä toisen makeisen nauttimisesta, vahinko voi kuitenkin olla pysyvä. Keho pyrkii homeostaasiin, jolloin se olettaa saavansa koko ajan irtokarkkia ja alkaa hylkimään proteiinia.

Tutkimuksissa on vertailtu sedentaareja ylipainoisia keski-ikäisiä (n=3) naisia karkkidieetillä verrattuna nuoriin kehonrakentajamiehiin rahkadieetillä (n=1). Kuuden kuukauden jakson jälkeen rahkaryhmässä rasvaprosentin muutos oli -2,5%, kun vastaavasti irtokarkkiryhmässä muutos oli keskimäärin +3,2%. Tutkijat päätyivät siihen tulokseen, että karkit johtavat selvään rasvaprosentin kasvuun verrattuna rahkapitoiseen dieettiin. Vaikutus oli suurinta CandyKing:in irtokarkeilla (+4,2%).

Rotilla tehdyssä tutkimuksissa irtokarkkien haitallista vaikutusta pystyttiin osaltaan ehkäisemään syöttämällä rotille päivittäisannoksena 1000g/painokilo CLA:ta ja Wrangen kuukauden vanhaa kreatiinia 12g/rotta.


:D Juuri näin.

Ja siis ihan oikeastihan se ei vaikuta yhtään mitään, elleivät ne karkit ole King Size Tuplia, vaan esimerkiksi jotain irtokarkkeja ja et syö 12 kertaa päivässä, jolloin niitä karkkejakin tulee vedettyä yhteensä pussillinen.
 
Kiitoksia vastauksista! Todellakin puhutaan hyyyyvin pienistä määristä ihan vaan että pinna ei täysin kiristy makean puutteeseen.. Mistä tuli mieleeni..

Diettaavat ja kahvia juovat pakkislaiset: Oletteko lopettaneet sokerin käytön kahvin kanssa dieetin alettua, vähentäneet vai jatkaneet ihan normaalisti?
 
hankmo sanoi:
Diettaavat ja kahvia juovat pakkislaiset: Oletteko lopettaneet sokerin käytön kahvin kanssa dieetin alettua, vähentäneet vai jatkaneet ihan normaalisti?

Makeutusaineella korvattu, tosin kyllä se mustanakin menee.
 
hankmo sanoi:
Kiitoksia vastauksista! Todellakin puhutaan hyyyyvin pienistä määristä ihan vaan että pinna ei täysin kiristy makean puutteeseen.. Mistä tuli mieleeni..

Eikö se olisi ihan sama, että jättääkö ne kaksi karkkia syömättä...Kuitenkin kyse parista namista. Helpommin saattaa tulla rempsahduksia, jos lähtee paria namia syömään.
 
Pinja sanoi:
Eikö se olisi ihan sama, että jättääkö ne kaksi karkkia syömättä...Kuitenkin kyse parista namista. Helpommin saattaa tulla rempsahduksia, jos lähtee paria namia syömään.
Juuh, vaikka joku salmiakin makuinen xylitol-purkka vie ruuan jälkimaun tehokkaasti pois.
 
heh. Joskus tuli laitettua sitä sinistä (hermetas ?) makeutusainetta teehen. Illalla armoton oksentelu. Ei varmaan johtunut siitä hermetaksesta, mutta eipä tullut enää koskaan nautittua sitä teen kanssa - maku on jokseenkin vastenmielinen.
 
pollo sanoi:
Dietillä jos tekee mieli namua, niin palkkarista vähän hiilaria poies ja karkkia naamariin. :)

Justkin näin. Vaahtokarkeista jos tykkää niin pussin kyljestä selviää sekin että osassa merkkejä ensimmäinen ainesosa on glukoosisiirappi eli noin periaatteessa ihan sama tavara kuin maltodekstriini. Ei tarvitse edes tavallisen sokerikarkin mukana tulevan fruktoosin määrästä tuskailla. (Asia joka pitää minua hereillä pitkinä ja myrskyisinä öinä...)
 
Mässyy

:thumbs: :thumbs: Noh minä taas luulin että muutama karkki ruuan jälkeen ei olisi kovin pahasta kun QI-indeksi ei pääse heti ruuan jälkeen nautittuna nousemaan niin paljon kuin...enne ruokaa.
Kai se on vaan kiltisti venattava mässypäivää :)
 
Juon tosi paljon kahvia ja ennen käytin pari palaa sokeria per kuppi. Lopetin sokerin käytön 5kk sitten. Siihen tottuu n. 2-3 viikossa, ei enää kaipaa sokeria kahvin joukkoon. Siitä kahvin mukana olevasta sokerista tuli aika paljon "tyhjiä" kaloreita joka erityisesti dietatessa on haitallista. Jätä se sokeri pois, niin olet ottanut merkittävän askeleen kohti parempaa ruokavaliota.


Dietatessa olen syönyt "jälkiruokana " pari toffeekarkkia tai pari palaa suklaata. Kaipaan sitä makua suuhuni, pari palaa riittää. Mulla karkkipussi riittää 2 viikkoo kaapissa. Jos itsehillintäsi ei riitä ja joskus menee koko pussi, niin on parempi ettei pidä karkkia kotona.
 
J.EdgarHoover sanoi:
...Lopetin sokerin käytön 5kk sitten. Siihen tottuu n. 2-3 viikossa, ei enää kaipaa sokeria kahvin joukkoon...
Monta kertaa miettiny noita turhia kaloreita.. Sen verran kahvia tulee juotua, et tolla on varmaan jonkun verran merkitystä. Sokeritonta on joskus tullu juotua, mut silloin maistui ihan puulta. --> Kovempi itsekuri päälle, kokonaan kun ei viitsi kahvia jättää pois.

...Jos itsehillintäsi ei riitä ja joskus menee koko pussi, niin on parempi ettei pidä karkkia kotona.
Kyllä riittää :) :whip:
 
OutOfShape sanoi:
Pienikin määrä karkkien nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja aiheuttaa massiivisen insuliinin tuotannon, joka aiheuttaa harhautuneena ohjaamaan ravinteita rasvasoluihin. Rasvasolut turpoavat tyytyväisenä sokerista ja lopulta lisääntyvät kuin kanit. Samaan aikaan kohonnut insuliinitaso saa aivokemian täysin sekaisin, joka estää rasvan palamisen kokonaan ja keho vajoaa syvään lihaksia purkavaan kataboliaan. Kehon hormonitasapaino palaa ennalleen noin 48 tunnin päästä toisen makeisen nauttimisesta, vahinko voi kuitenkin olla pysyvä. Keho pyrkii homeostaasiin, jolloin se olettaa saavansa koko ajan irtokarkkia ja alkaa hylkimään proteiinia.

Tutkimuksissa on vertailtu sedentaareja ylipainoisia keski-ikäisiä (n=3) naisia karkkidieetillä verrattuna nuoriin kehonrakentajamiehiin rahkadieetillä (n=1). Kuuden kuukauden jakson jälkeen rahkaryhmässä rasvaprosentin muutos oli -2,5%, kun vastaavasti irtokarkkiryhmässä muutos oli keskimäärin +3,2%. Tutkijat päätyivät siihen tulokseen, että karkit johtavat selvään rasvaprosentin kasvuun verrattuna rahkapitoiseen dieettiin. Vaikutus oli suurinta CandyKing:in irtokarkeilla (+4,2%).

Rotilla tehdyssä tutkimuksissa irtokarkkien haitallista vaikutusta pystyttiin osaltaan ehkäisemään syöttämällä rotille päivittäisannoksena 1000g/painokilo CLA:ta ja Wrangen kuukauden vanhaa kreatiinia 12g/rotta.

:hyper: :hyper: :hyper: :hyper: :hyper: Nyt on joku opiskellut liikaa näitä asioita!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom