Hassua miten DJ:ta jotkut pitaa P2P parhaana ottelijana vaikka koko painoluokka on heikko ja jopa TUF voittajaa suunnitellaan vastustajaksi. Samaan hengenvetoon kukaan hevari ole ikina P2P listan karjessa vaikka monen mielesta painoluokka on heikko mutta tuskin kukaan voisi vakavalla naamalla edes ehdottaa TUF hevarivoittajaa tittelimatsiin Werdumia vastaan. Ja nyt puhutaan painoluokasta jossa on ABSOLUUTTISESTI parhaat ottelijat. DJ on hyva ottelija mutta aarimmaisen keinotekoisessa painoluokassa jonka tarjoitus on selvasti tyydyttaa napoleon kompleksista karsivia miehia. Mutta uskallapa sanoa hevareista jotain hyvaa ja "just bleed" giffit tule ketjuun alle millisekunnin.
Jones on taman hetken kiistaton P2P kuningas. Kun UFC:n tarkoitus on tehda rahaa voi perustellusti kysya mita kayttoa talla painoluokalla on kun taso on niin heikko ja mestarin varaan ei todellakaan voi rakentaa rahaa tekevaa PPV korttia.
Ei siinä ole mitään hassua. MM:n voi perustella tällä hetkellä P4P 1:ksi ohi Jonesin täysin objektiivisilla ja pätevillä argumenteilla.
a) Hassua on Jonesin kutsuminen "kiistattomaksi P4P kuninkaaksi" sillä perusteella, että FLW on niin heikko painoluokka, koska todellisuudessa molemmat painoluokat ovat suunnilleen yhtä kilpailtuja. Maailmassa on suunnilleen yhtä paljon aktiivisia kärpässarjalaisia, kuin kevyen raskaan ottelijoita (Tapology). Se, että LHW on historialtaan pidempi ja perinteisesti huomattavasti suositumpi painoluokka ja Jonesin haastajat sen takia paljon nimekkäämpiä, ei automaattisesti tee heistä taidoiltaan parempia verrattuna FLW:n kärkiottelijoihin. Tämä on yleinen ajatusharha mihin enemmistö mma-faneista huomaamattaan jatkuvasti kompastuu. Henk.koht uskon, että kärpässarjan kärkiottelijat ovat lajitekniseltä osaamiseltaan ja monipuolisuudeltaan keskimäärin edellä LHW:n kärkiottelijoita, mutta pysytään mutuilun sijaan faktoihin perustuvissa argumenteissa.
b) Molemmat Jones ja MM ovat otelleet keskimäärin 17-18min mestaruusotteluissaan. MM on ollut keskimäärin pienempi suhteessa vastustajiinsa, kuin Jones suhteessa omiinsa. Silti MM:llä on parempi lopetusprosentti mestaruusotteluissa (5/9), kuin Jonesilla (5/10). MM on siis tähän asti ollut dominoivampi mestari, kuin Jones vaikka on pienempi kooltaan suhteessa vastustajiinsa, ja vaikka kärpässarjassa on keskimäärin vaikeampaa saada tyrmäyslopetuksia, kuin LHW:ssa. MM:n voisi perustella Jonesin edelle P4P listalla jo yksinään tällä perusteella.
c) On erilaisia suuntaa-antavia perusteita olettaa, että MM:n vastustajat mestaruusotteluissa ovat luultavasti olleet keskimäärin lähempänä oman uransa primeä, kuin Jonesin mestaruusotteluiden vastustajat.
Keskimääräinen ikä vastustajilla mestaruusotteluissa:
MM: n.28v
Jones: n.32v
Mestaruusotteluiden vastustajien keskimääräinen recordi ja voittoprosentti ammattilaisena otteluhetkellä:
MM: n.15 voittoa - n.2,5 tappiota, voittoprosentti n.83%
Jones: n.20 voittoa - n.4,5 tappiota, voittoprosentti n.77%
Mestaruusotteluiden vastustajien uran pituus ammattilaisena otteluhetkellä:
MM: n.6,5v
Jones: n.10v
Tämänkin merkitystä on joskus laskettu. 10v ammattilaisena otelleiden urat ovat keskimäärin kääntyneet jo laskuun, ja keskimääräinen uran huippu on muistaakseni juuri jossain 6-7v kieppeillä.
d) Viimeisin, ja omasta mielestä kahden suhteellisen tasaväkisen ehdokkaan kohdalla ehkä ratkaisevin argumentti on ottelijoiden viimeaikaiset näytöt. P4P 1:llä tarkoitetaan TÄMÄN HETKEN parasta ottelijaa. Se tarkoittaa, että viimeaikaisille näytöille on loogista antaa enemmän painoarvoa, kuin esim.3-5v takaisille näytöille. Jones on otellut viimeisen kahden vuoden aikana nipin napin 3 kertaa, voittaen nuo ottelut pisteillä. MM on otellut samassa ajassa 5 kertaa ja lopettanut 3 vastustajaa.
Jos Jonesin mestaruusajan dominoivimmat näytöt tapahtuisivat parhaillaan, eikä vuosia sitten, ja vastaavasti MM:n mestaruusajan vakuuttavin dominointi olisi tapahtunut alussa, eikä parhaillaan, olisi perusteltua pitää Jonesia tämän hetken P4P 1. Nyt tilanne on kuitenkin päinvastoin, ja sen takia MM on helpompi perustella TÄLLÄ HETKELLÄ lajin parhaaksi ottelijaksi.