Demetrious "Mighty Mouse" Johnson

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ujo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Luulisi, että Aasian ja esimerkiksi Meksikon suunnalta löytys lahjakkuuksia tuohon pienten miesten divariin.

Smolka ja Scoggins todennäköisesti tulevat ottamaan tittelistä jossain vaiheessa, Mini-Pettikseen en jaksa uskoa. Ray Borg on myös lupaava kaveri, mutta hävis Scoggingssille melko selkeästi viime matsissaan.
 
Vaikka divarin leveys ei ole mahtava niin ei se silti himmennä yhtään Mighty Mousen hyvyyttä. Benavidez, Dodson, Baugatinov, Cejudo on kuitenkin laatuvastustajia ja niitä vastaan Mighty Mouse on ollut täysin suvereeni ja sikä ansaitsee kyllä paikan p4p-listalla.

Sikäli Mighty Mousen nousu jonnekin ylempään divariin tekis hyvää että nuo nuoret lupaukset saisi kehittyä ja kerätä kokemusta rauhassa eikä niitä syötettäis raakileina DJ:lle. Cejudo ei varisnaisesti nuori ole mutta olis imo kaivannut vielä ainakin vuoden tai pari mma-kokemusta.
 
Hassua miten DJ:ta jotkut pitaa P2P parhaana ottelijana vaikka koko painoluokka on heikko ja jopa TUF voittajaa suunnitellaan vastustajaksi. Samaan hengenvetoon kukaan hevari ole ikina P2P listan karjessa vaikka monen mielesta painoluokka on heikko mutta tuskin kukaan voisi vakavalla naamalla edes ehdottaa TUF hevarivoittajaa tittelimatsiin Werdumia vastaan. Ja nyt puhutaan painoluokasta jossa on ABSOLUUTTISESTI parhaat ottelijat. DJ on hyva ottelija mutta aarimmaisen keinotekoisessa painoluokassa jonka tarjoitus on selvasti tyydyttaa napoleon kompleksista karsivia miehia. Mutta uskallapa sanoa hevareista jotain hyvaa ja "just bleed" giffit tule ketjuun alle millisekunnin.

Jones on taman hetken kiistaton P2P kuningas. Kun UFC:n tarkoitus on tehda rahaa voi perustellusti kysya mita kayttoa talla painoluokalla on kun taso on niin heikko ja mestarin varaan ei todellakaan voi rakentaa rahaa tekevaa PPV korttia.

Ei siinä ole mitään hassua. MM:n voi perustella tällä hetkellä P4P 1:ksi ohi Jonesin täysin objektiivisilla ja pätevillä argumenteilla.

a) Hassua on Jonesin kutsuminen "kiistattomaksi P4P kuninkaaksi" sillä perusteella, että FLW on niin heikko painoluokka, koska todellisuudessa molemmat painoluokat ovat suunnilleen yhtä kilpailtuja. Maailmassa on suunnilleen yhtä paljon aktiivisia kärpässarjalaisia, kuin kevyen raskaan ottelijoita (Tapology). Se, että LHW on historialtaan pidempi ja perinteisesti huomattavasti suositumpi painoluokka ja Jonesin haastajat sen takia paljon nimekkäämpiä, ei automaattisesti tee heistä taidoiltaan parempia verrattuna FLW:n kärkiottelijoihin. Tämä on yleinen ajatusharha mihin enemmistö mma-faneista huomaamattaan jatkuvasti kompastuu. Henk.koht uskon, että kärpässarjan kärkiottelijat ovat lajitekniseltä osaamiseltaan ja monipuolisuudeltaan keskimäärin edellä LHW:n kärkiottelijoita, mutta pysytään mutuilun sijaan faktoihin perustuvissa argumenteissa.

b) Molemmat Jones ja MM ovat otelleet keskimäärin 17-18min mestaruusotteluissaan. MM on ollut keskimäärin pienempi suhteessa vastustajiinsa, kuin Jones suhteessa omiinsa. Silti MM:llä on parempi lopetusprosentti mestaruusotteluissa (5/9), kuin Jonesilla (5/10). MM on siis tähän asti ollut dominoivampi mestari, kuin Jones vaikka on pienempi kooltaan suhteessa vastustajiinsa, ja vaikka kärpässarjassa on keskimäärin vaikeampaa saada tyrmäyslopetuksia, kuin LHW:ssa. MM:n voisi perustella Jonesin edelle P4P listalla jo yksinään tällä perusteella.

c) On erilaisia suuntaa-antavia perusteita olettaa, että MM:n vastustajat mestaruusotteluissa ovat luultavasti olleet keskimäärin lähempänä oman uransa primeä, kuin Jonesin mestaruusotteluiden vastustajat.

Keskimääräinen ikä vastustajilla mestaruusotteluissa:

MM: n.28v

Jones: n.32v

Mestaruusotteluiden vastustajien keskimääräinen recordi ja voittoprosentti ammattilaisena otteluhetkellä:

MM: n.15 voittoa - n.2,5 tappiota, voittoprosentti n.83%

Jones: n.20 voittoa - n.4,5 tappiota, voittoprosentti n.77%

Mestaruusotteluiden vastustajien uran pituus ammattilaisena otteluhetkellä:

MM: n.6,5v
Jones: n.10v

Tämänkin merkitystä on joskus laskettu. 10v ammattilaisena otelleiden urat ovat keskimäärin kääntyneet jo laskuun, ja keskimääräinen uran huippu on muistaakseni juuri jossain 6-7v kieppeillä.

d) Viimeisin, ja omasta mielestä kahden suhteellisen tasaväkisen ehdokkaan kohdalla ehkä ratkaisevin argumentti on ottelijoiden viimeaikaiset näytöt. P4P 1:llä tarkoitetaan TÄMÄN HETKEN parasta ottelijaa. Se tarkoittaa, että viimeaikaisille näytöille on loogista antaa enemmän painoarvoa, kuin esim.3-5v takaisille näytöille. Jones on otellut viimeisen kahden vuoden aikana nipin napin 3 kertaa, voittaen nuo ottelut pisteillä. MM on otellut samassa ajassa 5 kertaa ja lopettanut 3 vastustajaa.

Jos Jonesin mestaruusajan dominoivimmat näytöt tapahtuisivat parhaillaan, eikä vuosia sitten, ja vastaavasti MM:n mestaruusajan vakuuttavin dominointi olisi tapahtunut alussa, eikä parhaillaan, olisi perusteltua pitää Jonesia tämän hetken P4P 1. Nyt tilanne on kuitenkin päinvastoin, ja sen takia MM on helpompi perustella TÄLLÄ HETKELLÄ lajin parhaaksi ottelijaksi.
 
Luulisi, että Aasian ja esimerkiksi Meksikon suunnalta löytys lahjakkuuksia tuohon pienten miesten divariin.

Luotan siihen, että FLW:hen saadaan leveyttä. Siellä on nuoria kaavereita, kun taas tylsät/kapeat, HW ja LHW ovat sellasia, että vanhoja mestareita ja sit nuoria newbreed ottelijoita ei taida ollakkaan. FLW on nuori divari ja ajankuluessa vain paranee, mutta nuo 2 ovat kuolemassa sukupuuttoon jos alkaa vertaileen. :D Onneksi MW:stä tuli taas mielenkiintoinen ku strikefarcelaiset tuli mukaan.

edit. unohin Nikita "Al Capone" Krylovin. Se on otellu molemmissa, alku ollu hieman tahmea, mutta kyllä se viel molemmat vyöt nappaa! Capone on HW:n ja LHW:n tulevaisuus.
 
En tiedä mistä tuolta Tapologysta saa jonkun aktiivisuusfiltterin päälle, mutta Flyweightejä on listattuna n. 600 (~10% FLW:sta) enemmän kuin LHW ja HW jotka ovat keskenään suunnilleen tasoissa. Mutta noissa listauksissa on mukana kaikki jo vuosikymmen sitten eläköityneet ottelijat yms.
 
Pakkiksen p4p "ottelijasta" ei ainakaan ole epäselvyyttä:p kyllähän johnson on todella aliarvostettu ottelija,painoluokka on vaan vähän vitsi.
 
Miksi se olisi yllättävää että -56,7 ja -93 olisivat suunnilleen yhtä isoja - tai siis pieniä - painoluokkia?

Vaeston kokojakautuman takia. DJ on tayskasvuiseksi mieheksi harvinaisen pienikokoinen pituuden seka painon suhteen. Ei tule omasta tuttavapiirista mieleen kuin yksi mies joka on 5'3" ja alle 60 kiloisia ei niitakaan paljon ole.

Toki aasiassa on suhteessa enemman pienokokoisia ihmisia mutta iso osa jengista siella on sen verran koyhaa etta on muutakin ajateltavaa kuin MMA:n harrastaminen.
 
LHW:n miesten puntaripaino on jo 93 kiloa, todellinen ottelupaino satasen molemmin puolin. Tuon kokoisia, ja siihen nähden riittävän urheilullisia veikkoja on sittenkin varmaan aika harvassa kun verrataan esim. 77- tai 84-kiloisiin. HW:ssa tuo vielä korostuu, ei sinne joka läski voi lähteä huitomaan. Siihen vielä päälle se, että LHW:n tai HW:n kokoisilla miehillä voi olla käyttöä muussakin urheilussa (lätkä, koris, lentis, jefu jne.)

Mutta kyllä se sittenkin mut vähän yllätti, koska kärpässarjan äijät on oikeasti jo niin helvetin pieniä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Demetrious on 160-senttisenä melko lyhkänen kärpässarjan ukoksikin. Useimmat sarjan miehet ovat siinä 165-170 sentin tienoilla, osa jopa päälle 170, eli suht normaalimittaisia. Ja puntaripaino on kärpässarjassa tuo 57 kiloa, mutta kyllähän siihenkin ukot painoa vedättävät, ja painavat pitkälle päälle 60 kiloa ottelupäivänä.

Ja tosiaan Yhdysvalloissa on paljon etniseltä taustaltaan latinoja ja aasialaisia, eli kyllä pienikokoisia miehiä sieltäkin löytyy vaikka millä mitalla.
 
Vaeston kokojakautuman takia. DJ on tayskasvuiseksi mieheksi harvinaisen pienikokoinen pituuden seka painon suhteen. Ei tule omasta tuttavapiirista mieleen kuin yksi mies joka on 5'3" ja alle 60 kiloisia ei niitakaan paljon ole.

Toki aasiassa on suhteessa enemman pienokokoisia ihmisia mutta iso osa jengista siella on sen verran koyhaa etta on muutakin ajateltavaa kuin MMA:n harrastaminen.

Pituusluokkia ei ole joten pituudella ei ole tässä merkitystä. Painon osalta taas puhutaan ammattilaisottelijoiden puntaripainosta eikä normaalipainosta. Normaalipainoltaan alle 60-kiloiset eivät missään nimessä ottele 56,7:ssa vaan alemmissa painoluokissa. 56,7kg ottelijan treenipaino olisi hyvä olla jotain 62-63 kilon tietämissä niin että vielä näkyy vatsalihakset selkeästi. "Normaalin" ei lihavan kaduntallaajan rasvaprosentilla paino olisi jotain 70 kilon luokka ja tällaisia ihmisiä on vaikka miten paljon.

-93 ottelijan taas pitäisi painaa treenikaudella vastaavasti noin 100kg rantakunnossa ja "tavisrasvoissa" +110kg. Tällaisia ihmisiä tulee kadulla vastaan suhteellisen harvoin, etenkin kun punttiukot lasketaan pois (heillä ei ole aikaa treenata vapaaottelua).

Todellisuudessa -93 ottelijoista suuri(n) osa on todellisuudessa -84,2 tai 77,1kg ottelijoita, jotka eivät viitsi syödä huippu-urheilijan tavoin. Tämä siis kun puhutaan maailmanlaajuisesti, UFC-tasolla on tietenkin pääosin oikeissa painoissa olevia jätkiä jotka pääsevät sinne osittain juuri siksi että ovat fyysiesti ylivertaisia pulskempiin poikiin verrattuna. Pikkusarjoissa taas ei ole selaista ilmiötä että jotkut -45kg sarjan jätkät ottelisivat lihavina -56,7:ssa.
 
Keskimääräinen ikä vastustajilla mestaruusotteluissa:

MM: n.28v

Jones: n.32v

Tämä oli tosi mielenkiintoinen analyysi ja antaa miettimisen aihetta. Tähän kohtaan on kuitenkin aihetta palata. Eli pitää huomioida se että kaikissa kamppailu-urheilulajeissa pienten sarjojen ottelijat saavuttavat parhaan suorituskykynsä nuormepina kuin isojen sarjojen ottelijat. Tämä johtuu siitä että pienemmissä sarjoissa nopeus merktsee enemmän ja se alkaa laskea fyysisstä ominaisuuksista ensimmäisenä. Jotkut muut ominaisuudet - erityisesti ns. "ottelusilmä" - voivat nousta paljon pidempään ja ne merkitsevät isoissa sarjoissa usein enemmän.

Ero 56,7:n ja 93:n välillä primetimessa on useita vuosia ja nuo iät kuulostavat molemmissa tyypillisiltä huippuajoilta.
 
Tämä oli tosi mielenkiintoinen analyysi ja antaa miettimisen aihetta. Tähän kohtaan on kuitenkin aihetta palata. Eli pitää huomioida se että kaikissa kamppailu-urheilulajeissa pienten sarjojen ottelijat saavuttavat parhaan suorituskykynsä nuormepina kuin isojen sarjojen ottelijat. Tämä johtuu siitä että pienemmissä sarjoissa nopeus merktsee enemmän ja se alkaa laskea fyysisstä ominaisuuksista ensimmäisenä. Jotkut muut ominaisuudet - erityisesti ns. "ottelusilmä" - voivat nousta paljon pidempään ja ne merkitsevät isoissa sarjoissa usein enemmän.

Ero 56,7:n ja 93:n välillä primetimessa on useita vuosia ja nuo iät kuulostavat molemmissa tyypillisiltä huippuajoilta.

Juu, meinasinkin jättää nuo iät mainitsematta, koska tuollaiset iät noihin painoluokkiin ei kerro paljoa suuntaan eikä toiseen kummankaan ottelijan kohdalla. Oleellisempaa olisi tutkia lähemmin millaisessa vaiheessa uraa vastustajat muuten olivat otteluhetkellä. Lyhyesti sanottuna Jones on kohdannut enemmän pitkän linjan veteraaneja, joista osa oli luultavasti ohittanut uran huippunsa otteluhetkellä, ja MM vastaavasti enemmän nuoria lahjakkuuksia, joista osalla oli otteluhetkellä prime vasta edessäpäin.

Cejudo on noista MM:n vastustajista ollut kokemattomin vaparissa, mutta hänkin silti 10-0 neljällä UFC-voitolla. Siihen kun lisää sen olympiakullan painissa meriitiksi, niin pakko Cejudoakin pitää ihan kelpo päänahkana. Varsinkin se tapa millä MM voitti teki todella vaikutuksen.

Ps.Frankie Edgarhan se edelleen todellinen P4P kingi on, vaikkei sitä ajatusta moni jaakaan ;) Frankien jokainen osa-alue vapaaottelijana on lähellä arvosanaa 10, ja mies on otellut koko uransa enimmäkseen itseään isompiaan vastaan kaikkein kovimmissa painoluokissa. Ainoa ottelija tällä hetkellä, jolla on realistinen mahdollisuus voittaa mestaruus kolmessa eri painoluokassa, ja parhaimmillaan vain kahdella voitolla (Cruz, Aldo/Conor).
 
Pitaa heittaa viesti tanne lahinna sen takia kun taman painosarjan tilanne huvittaa. Demetrious Johnsonin painosarja on vitsi. Naita kaapiota on niin vaikea loytaa etta seuraava vastustaja on TUF voittaja. Ei helvetti! Kuvitelkaa LHW tai HW tittelimatsiin TUF voittaja. Jon Jones vs. Nobody. Miococ vs. Nobody. Eihan tuollaista voisi nauramatta kuunnella. Mutta ilmeisesti tama vaahtosammutin on sitten paras vapaaottelija. Mitas sen jalkeen kun TUF voittaja on voitettu? Haetaan vastustaja kadulta? Epatoivoista meininkia.

Totuushan on se etta flyweight painosarjan taso on taysin paska. Demetrious on omassa luokassaan ja koko muu painosarja laahaa perassa. On jarjetonta laittaa P4P ykkoseksi henkilo joka ottelee paskassa sarjassa jonka on teravalla huipulla epatasainen.

Omaa kieltansa DJ:n "kiinnostavuudesta" viestii se etta kukaan ei ole laittanut tahan ketjuun mitaan viime kesan jalkeen.
 
Pitaa heittaa viesti tanne lahinna sen takia kun taman painosarjan tilanne huvittaa. Demetrious Johnsonin painosarja on vitsi. Naita kaapiota on niin vaikea loytaa etta seuraava vastustaja on TUF voittaja. Ei helvetti! Kuvitelkaa LHW tai HW tittelimatsiin TUF voittaja. Jon Jones vs. Nobody. Miococ vs. Nobody. Eihan tuollaista voisi nauramatta kuunnella. Mutta ilmeisesti tama vaahtosammutin on sitten paras vapaaottelija. Mitas sen jalkeen kun TUF voittaja on voitettu? Haetaan vastustaja kadulta? Epatoivoista meininkia.

Totuushan on se etta flyweight painosarjan taso on taysin paska. Demetrious on omassa luokassaan ja koko muu painosarja laahaa perassa. On jarjetonta laittaa P4P ykkoseksi henkilo joka ottelee paskassa sarjassa jonka on teravalla huipulla epatasainen.

Omaa kieltansa DJ:n "kiinnostavuudesta" viestii se etta kukaan ei ole laittanut tahan ketjuun mitaan viime kesan jalkeen.

Flyweightin taso kieltämättä on surkea, mutta vähintään yhtä paljon tuo kielii TUFin katsojamäärien/kiinnostuksen tippumisesta. Tämä kausihan koostuu siis eri organisaatioiden FLW mestareista, joista kyllä useampi on itselle niin nimenä kuin suorituksiltaan tuttuja, muttei ehkä kaikille muille. Tällä kaudella on vielä heitetty romukoppaan sääntö, että osallistuja ei ole saanut otella UFC:ssa aiemmin joka tietysti juontaa juurensa että moni näistä "farmisarjojen" mestareista on liian huonoja edes UFC:n huonoimman divarin rosteriin. Tuossa finaalissahan ottelee päämatsissa Cejudo ja Benavidez, jonka voittaja varmaankin saa seuraavan rematchin taas mikkihiirtä vastaan. Sen jälkeen kenties mikkihiiri vs Cruz super rematch, jonka Cruz jälleen vie ongelmitta?

Kysymys kuuluneekin, mitä sitten pitäisi tehdä? Divaria tuskin aletaan poistamaan koska se merkitsisi strategisen virheen myöntämistä, mutta millä sinne saataisiin parempaa täytettä, pitäisikö alkaa haravoimaan Aasiasta pienempikokoisen populaation parhaat prospectit? Ehkä tilanne tosin muuttuu kunhan DJ eläköityy striimaamaan CoDia twitchissä. Silloin mestari saattaisi jopa joskus vaihtuakin ja divari näyttäisi enemmän kilpailulliselta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom