Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
...Tympii, kun kulttuurivoitto tuntuu käytännössä mahdottomalta saavuttaa. Olen vissiin parissa pelissä tasan yhden kaupungin per peli saanut legendaariselle kulttuuritasolle ja niitä pitäisi kulttuurivoittoa varten olla kolme.
Toi on mulla varmaan ollut toistaiseksi pahasti vialla. Eniten panostan bisnekseen ja tieteeseen, toiseksi eniten kulttuuriin, sitten tuotantoon (yleensä silti huippua, kummallista, vaikken mielestäni ees siihen panosta) ja ihkaviimeiseksi sotavoimaan. Noh, toistaiseksi olen pelannut vain noble tasolla, ne pelit yleensä voitan suht näppärästi, vaikken kovin hyvin varmaan ole vielä pelannutkaan. Varmaan pitää vaan priorisoida kaupunkejaan tiukemmin, ei siinä muu auta.Yleisellä tasolla voisi sanoa, että etenkin kovemmilla vaikeustasoilla tärkeimpiä asioita ovat se, että tiedät jo melko varhaisessa vaiheessa, mitä voittoa lähdet tavoittelemaan, ja kaupunkien erikoistuttaminen. Ei missään nimessä kannata tehdä kaikkialla kaikkea ja rakentaa kaikkialle kaikkea, vaan joku kaupunki erikoistuu tieteeseen ja tekee siihen liittyviä rakennuksia, joku rahantuottoon, joku tuotantoon (sotilasyksiköt), joku on tämmöinen Great People Farm jne.
Eli olet varmaankin ns. "buildaholic", kuten minäkin. Minäkin yleensä mieluummin kehitän ja rakennan rauhassa, ja välttelen sotia. Civ4-mielessä se on huono, koska peli tosiaan suosii hieman sotimista, mutta toisaalta onpahan haastetta.. Mutta kannattaa tosiaan jo kaupunkeja perustaessa mietiskellä, mitä siellä rupeaa tekemään, ja rakentaa sinne sen mukaisia rakennuksia. Eli parakeita ei kannata tehdä kaupunkiin, jossa ei koskaan rakenna sotilasyksiköitä tai laboratoriota kaupunkiin joka ei juurikaan tuota scienceä - kyseiset rakennusresurssit voi käyttää hyödyllisemminkin.Toi on mulla varmaan ollut toistaiseksi pahasti vialla. Eniten panostan bisnekseen ja tieteeseen, toiseksi eniten kulttuuriin, sitten tuotantoon (yleensä silti huippua, kummallista, vaikken mielestäni ees siihen panosta) ja ihkaviimeiseksi sotavoimaan. Noh, toistaiseksi olen pelannut vain noble tasolla, ne pelit yleensä voitan suht näppärästi, vaikken kovin hyvin varmaan ole vielä pelannutkaan. Varmaan pitää vaan priorisoida kaupunkejaan tiukemmin, ei siinä muu auta.
Juu ja se vituttaa myös, että AI-pelaajat mukamas tietävät, missä mun valtio menee, esim. kulttuurin tai sotavoiman määrässä. Toki joku tommonen rakenne on pakko tommoseen peliin tehdä, eivät AI:t muuten voisi ollenkaan pärjätä, mutta silti. Ton takia on pakko tietyn verran tiedettä ja nykyaikaista sotavoimaa aina olla, etteivät ne fakin isot solttuja pullollaan olevat barbaarivaltiot sitten jyrää. Samasta syystä olen joutunut hampaita kiristellen rakentelemaan sotalaivojakin, ehkäistäkseni ikäviä maihinnousuja. En tykkää maasotimisestakaan, mutta merisotiminen se vasta tympiää onkin. Kakkosessa se oli niin kätevä hoitaa cruise missileillä ja stealth bombereilla. :D Niillä vaan paukutti vihollislaivat upoksiin jo kaukaa, kunhan vaan tiedusteli ensin niillä pommikoneilla. Tiedustelu ja vakoilu olisikin yksi asia, minkä merkitystä Civeissä joutaisi korostaa nykyisestä huomattavasti. Ehkä siten saataisiin AI:den meininkikin hieman järjellisemmälle tasolle.
Jos haet ensimmäistä kulttuurivoittoa, suosittelen valitsemaan johtajiksi jonkun, jolla on yhdistelmä kyvyistä Financial, Philosophical, Spiritual ja Industrious (eli esim. Mansa Musa, Elisabeth, Gandhi, Saladin tai Qin Shi Huang). Vaikka äkkiseltään voisi ajatella, että Creative-kansa olisi hyvä, +2 kulttuuria ei itseasiassa ole juuri mitään kun miettii esim. mitä etuja Financial saa. Koko pelin tärkein yksittäinen resurssi on Commerce (eli ne kultaiset pallerot), koska siitä tehdään sekä tiede, kulttuuri että raha. Tästä syystä Financial on ehkä paras johtajan ominaisuus, ja cottagejen runsas käyttö erittäin suotavaa.Kiitoksia vaan aropupulle vinkeistä! Pitänee ehkä Euroopan kartalla (suosikki) kokeilla kulttuurivoittoa vaikka ranskalla jo tässä ihan kohtapuoliin ja säätää vaikeustasokin noblesta pykälän ylöspäin, on aika.
Millä hinnalla myyt unettomia öitä?;)
Liekö ihmispelaajien kanssa joustavampaa? Yritimme kovasti viritellä Civ nelosta pikkuveljen kanssa nettipeliksi, muttei onnistunut. :( Olisiko siihen vinkkejä, että miten saisi toimimaan? Päivitykset latasimme ja asentelimme molemmat, mutta ei.
En muista tarkemmin. Mikäs on ko Pitboss? Internetin yli laajakaistayhteyksillä kokeilimme, mutta vissiin sit toistaiseksi teimme jotain väärin. Kiva oisi muutamankin kaverin kanssa pelailla netitse esim. pari tuntia jonain ennalta sovittuna viikonpäivänä joka viikko. AI:ta vastaan on niin paljon huonompi pelata, kuin ihmisiä.Kokeilitteko Pitbossia? Oletteko lähiverkossa vai internetin yli?
En muista tarkemmin. Mikäs on ko Pitboss? Internetin yli laajakaistayhteyksillä kokeilimme, mutta vissiin sit toistaiseksi teimme jotain väärin. Kiva oisi muutamankin kaverin kanssa pelailla netitse esim. pari tuntia jonain ennalta sovittuna viikonpäivänä joka viikko. AI:ta vastaan on niin paljon huonompi pelata, kuin ihmisiä.
Pelaan tietysti Civ 4: Warlordsia
Miten ihmeessä Tomppa sait kulumaan yli 200 tuntia yhteen peliin? tai tulla typo mukaan . Omat pelit kestää large mapilla yleensä 7-8 tuntia riippuen sotien määrästä. Pitäis itekin kokeilla tuota monarkkia vaikeutena kun alkaa prince olemaan liian helppoa. Niin se vain on että skilli kasvaa kun alussa tuotti warlordkin vaikeuksia.
Omaa peliä paransi huomattavasti kun tutustuin civfanaticsin strategia osioon. Vielä pitäis opetella city specialition oikein kunnolla, jotenkin vaan järki sanoo että monta monipuolista kaupunkia on parempi kuin monta erikoistunutta. Mitä ihmettä niissä production cityissä rakennetaan kun olis vaikka bank tai university tarjolla, unitteja vai?