painonnostoonhan ne alunperin on tehty. suuri määrä takaa myös suuren perusvoimatason, vaikka kovissa prosenteissa liikutaankin. lisäksi tekniikka pysyy hyvänä, kun tehdään niitä toistoja noin paljon.
ylikuntoon ei bulgarialainen systeemi vie, jos on hyvä pohja, kuten CCCP sanoi. tällanen pohja saadaan suurella määrätreenillä ihan muutamassa kuukaudessakin.
tollaseen leikkiin ei kovin innokkaasti kannata lähteä, jos on tottunut tekemään vain yhden kovan sarjan per liike. pikkuhiljaa hyvä tulee. työsarjaprogressio esim. 3*4, 3*5, 4*4, 3*6, 5*4, 5*5, 5*6. tarkottaa sitä, että jos alotetaan melko tiukalla raudalla, joka tulee ton 3*4 ylös, pyritään seuraavan parin kuukauden aikana nostamaan oikeestaan pelkkää määrää niin, että saadaan jakson lopussa samalla tai jopa pikkusen suuremmalla raudalla 5*6. pidä joka kolmas viikko kevennettynä. tämän jälkeen voidaan siirtyä suoraan stressijaksoon.
kuten aiemminkin mainitsin, tollasta hirveetä stressijaksoo seuraa yhtä pitkä selkeesti kevennetty jakso. se on koko homman idea. eka kiusataan ja sit saadaan komee superkompensaatio aikaan ja voidaan alkaa lisäämään määrää vakautusjaksolla uutta stressijaksoo varten. yleensä myös ennen stressijaksoa voidaan pitää kevyt viikko, että saadaan maksimit kunnolla irti.