Boolia "parempiin" juhliin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Andy
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
3 223
Ikä
43
Pitäisi tehdä boolia ja ongelmana tuntuu olevan hyvän boolireseptin löytäminen. Kaikki junttiboolit on ehdottomasti pannassa, siis tyyliin "mansikkalikööriä, kossua, spriteä, cokista ja pakastemansikoita etc" ynnä muut vastaavat (joita esim tästä http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=47385&highlight=booli%2A threadista löytyy).

Yksissä häissä oli todella hyvää boolia, joka oli tyrnipainotteista ja sisälsi paljon tyrnimarjoja myös. Oli tosi hyvää ja ja ilmeisen vahvaa, vaikka alkomahooli ei maistunut ollenkaan siitä läpi. Boolissa ei myöskään ollut happoja.

Auttakaa miestä mäessä, mistä aito/hedelmäinen/marjainen booliresepti aikuisiin juhliin? Tuntuu, että kaikki netin boolireseptit sisältää limsaa, kuohuviiniä, kivennäisvettä ym hapokasta, jotka tekevät poikkeuksetta boolista ällöä (maistuu vaan niille teinariaikojen kossukolille/gintoniceille...)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Yleensä lähes kaiki boolit sisältävät jotain mainitsemistasi raakaineista. Mitäs muuta sinne boolin voi laittaa jos ei kuohuviiniä/viiniä/kivennäisvettä/limua? :D No jäljelle jää mehut, mutta mielestäni nuo mehuboolit ne vasta ällöjä onkin. Nimen omaan kuohuviinillä ja kivennäisvedellä saadaan booleihin se raikkaus. Nykyään saa kaupasta paljon noita erillaisia schweppes mixereitä mitä sekottelemalla voi saada aika eksoottisenkin makusia booleja.

Itse tosin unohtasin täysin boolit koska ne on jo vähän vanhanaikaisia. Kokeile tarjota vaikka pieniin muovimukeihin valmiiksi rakennettuja drinkkejä? tai vaikka frozeneita. Helppo valmistaa blenderissä suuriakin määriä ja sopii loistavasti kuumaan kesäpäivään ;)
 
:offtopic:Kossu on ihan perusraaka-aine boolissa. Alkoholia siihen kuitenkin jotain tarvitaan. Turha ruveta kikkailemaan epätoivoisesti joillain likööreillä jotka eivät sovi kokonaisuuteen vain sen takia että kossu on jotenkin rahvaanomaista. Jollain kirkkaalla sitä vahvuutta on kuitenkin paras säädellä.

Ja aiheeseen liittyen: Marjaista makua haettaessa ytyä voi varmaan hakea ginistä. Valkkaria sopii lurauttaa melkein mihin tahansa booliin. Viinimarjamehu antaa aika mukavan marjaisan tatsin ilman öklöä makeutta.
 
ostat 1000 litraa jäitä ja palkkaat jonkun baarimikon tekemään "frozeneita". Aivan muuta toista tarjottavaa kuin kännisten juhlijoiden itse sekoiteltavat valkkari-sprite-kusiboolit. Eli blenderissä ainekset sekaisin sellaiseksi mössöksi. Juodaan pienestä lasista katkaistulla pillillä.
Hedelmänektaria, jäitä, hedelmäsiirappia ja viinaa. Varmasti maistuu ja on ikimuistoiset tarjottavat. Alkoholittoman version voi sitten maustaa vaikkapa jugurtilla (pieni määrä).

Yksi vaihtoehto vaikkapa Frozen Strawberry Margarita, ohjeet netistä, tai vaikka tästä:
Tequilaa
valkeeta rommia/vodkaa
Monin-mansikkasiirappia
pakastemansikoita hieman sulaneena
jäitä
aavistus limen mehua.

Blenderissä punaiseksi mössöksi.


Tai sitten:
Vodkaa
Pirkka appelsiini mango-mehua / pirkka banaani-mandariini-passio-mehua
jääpaloja
mangosiirappia (Monin)

Vatkataan keltaiseksi mössöksi
 
Joo siis ilman muuta on tarkoitus laittaa ihan perusvodkaa booliin, pakkohan siinä on kunnon viinaa olla mukana, kun tarjottaviakin on about 50 henkeä. Ihan kustannussyistäkin.

Haluan vain välttää sitä ällöä kotidrinkki-makua, joka yleensä on kaikessa, missä on esim limsaa ja vodkaa ja se vodka maistuu yksinään läpi aina. Mielestäni yleensä on noin juuri hapokkaissa :cola-Olli: limu/skumppabooleissa.

Tällasia testasin eilen ja ihan hirveää kusta:
Booli 1 (pitopalvelun suosittelema "testattu ja hyvää", yeah right!):
Vodkaa
Mustaviinimarjalikööriä
Kuohuviiniä
Sitruunalimonadia
Pakastemustaherukoita
Jäitä

Booli 2 (Alkon boolioppaasta poimittu nimellä "Hedelmäbooli"):
Valkoviiniä
Omenasiideriä
Vodkaa
Ananaspaloja mehuineen
Hedelmäcocktailia mehuineen
Sitruunan mehua
Jäitä

Molemmat siis ihan kamalia. Mä en tajua, millä ne gurut tekee booleistaan niin makuhermoja hivelevän raikkaita, täyteläisiä ja ei kotikossulimsamaisia...

Kiitos vinkeistä jo tähän mennessä, Hupen jälkimmäinen ehdotus on varmasti ainakin kokeilemisen arvoinen... mietityttää vaan kuinka työläs, jos sitä on joku ~30 litraa tehtävänä...
 
Joo siis ilman muuta on tarkoitus laittaa ihan perusvodkaa booliin, pakkohan siinä on kunnon viinaa olla mukana, kun tarjottaviakin on about 50 henkeä. Ihan kustannussyistäkin.

Haluan vain välttää sitä ällöä kotidrinkki-makua, joka yleensä on kaikessa, missä on esim limsaa ja vodkaa ja se vodka maistuu yksinään läpi aina. Mielestäni yleensä on noin juuri hapokkaissa :cola-Olli: limu/skumppabooleissa.

Tällasia testasin eilen ja ihan hirveää kusta:
Booli 1 (pitopalvelun suosittelema "testattu ja hyvää", yeah right!):
Vodkaa
Mustaviinimarjalikööriä
Kuohuviiniä
Sitruunalimonadia
Pakastemustaherukoita
Jäitä

Booli 2 (Alkon boolioppaasta poimittu nimellä "Hedelmäbooli"):
Valkoviiniä
Omenasiideriä
Vodkaa
Ananaspaloja mehuineen
Hedelmäcocktailia mehuineen
Sitruunan mehua
Jäitä

Molemmat siis ihan kamalia. Mä en tajua, millä ne gurut tekee booleistaan niin makuhermoja hivelevän raikkaita, täyteläisiä ja ei kotikossulimsamaisia...

Kiitos vinkeistä jo tähän mennessä, Hupen jälkimmäinen ehdotus on varmasti ainakin kokeilemisen arvoinen... mietityttää vaan kuinka työläs, jos sitä on joku ~30 litraa tehtävänä...


Ei ole. Kalatiskiltä haet valmista jäämurksaa jätesäkkiin.. sitten vaan ämpäriin jäitä, viinat, siirapit ym. ja jollain suatanan betoni myllyllä sekasi :D
 
Kiitos vinkeistä jo tähän mennessä, Hupen jälkimmäinen ehdotus on varmasti ainakin kokeilemisen arvoinen... mietityttää vaan kuinka työläs, jos sitä on joku ~30 litraa tehtävänä...

Helposti onnistuu, sulaa tosin aika nopeasti, eli palkkaisin jonkun juopotteluliksalla tekemään noita drinkkejä. Tosin kunnon blenderissä tulee 1.5L kerrallaan ja jos jäämurskan ostaa valmiina, ei tuo ole kuin vajaan puolen tunnin homma tehdä tuo.
Tuon saat mageasti esillekin kun hommaat ISON lasisen/läpinäkyvän astian jonka täytät jäillä ja sen sisään sitten tuo 30L ämpärin jonka täytät juomalla, sitä voi sitten kauhalla ammentaa laseihin siitä.
 
Joo siis ilman muuta on tarkoitus laittaa ihan perusvodkaa booliin, pakkohan siinä on kunnon viinaa olla mukana, kun tarjottaviakin on about 50 henkeä. Ihan kustannussyistäkin.

Haluan vain välttää sitä ällöä kotidrinkki-makua, joka yleensä on kaikessa, missä on esim limsaa ja vodkaa ja se vodka maistuu yksinään läpi aina. Mielestäni yleensä on noin juuri hapokkaissa :cola-Olli: limu/skumppabooleissa.

Ei mulla mitään reseptiä ole heittää, mutta ei kai boolista voi pahaa tulla kunhan unohdat kaikki pakaste/säilykemarjat ja esanssiset mehut/limsat. Otat pohjaksi jonkun hyvän (tuorepuristetun) hedelmä- tai marjamehun ja ohennat sitä sopivasti hyvällä viinillä tai vichyllä. Koristeeksi tuoreita hedelmiä ja vahvuus viinalla kuntoon.

edit: itse katsoisin ehkä jonkun hedelmäisen drinkin ohjeen ja tekisin sitä kulhollisen hieman normaalia laimeampana. Esim. bellini ja siihen koristeeksi verigreipistä leikattuja jäädytettyjä kuvioita. (En ole kokeillut.) ;)
 
Itsekkin kaipaisin helppoa, mutta hyvää boolireseptiä. Votka/viina pohjainen.

Itse tehnyt joskus ihan perusboolia tyyliin viinaa, mansikka tai vadelmaviiniä (vahvaa viiniä siis), spriteä, vishyä ja jäitä. Tuosta tulee oikealla sekoitus-suhteella ihan ok perusbooli. Kaipaisin itse jotakin karpalonmakuista boolireseptiä.

Edit: täältähän muuten löytyy mm. booliohjeita http://www.drinkkiklubi.com/boolit/

uus edit: ...näyttää olevankin aika paskat boolit tuolla, mutta drinkkiohjeita löytyy parempia.
 
Yksi vaihtoehto vaikkapa Frozen Strawberry Margarita, ohjeet netistä, tai vaikka tästä:
Tequilaa
<strike>valkeeta rommia/vodkaa</strike> Triple seciä (esim. Cointreau)
Monin-mansikkasiirappia
pakastemansikoita hieman sulaneena
jäitä
aavistus limen mehua.

Blenderissä punaiseksi mössöksi.

Korjattu.


Tuo baarimestarin pestaaminen juhliin on hyvä idea, mutta baariin kannattaisi hankkia tarpeita hieman muuhunkin kun pelkkiin frozen-hörppyhin. Varsinkaan vanhempaan miesväkeen ei frozenit oikein uppoa, vaan pitää olla juuri sitä rommikola, viski jäillä linjaa. Itse olen ollut kaverin häissä pitämässä avointa baaria ja juhlavieraat kyllä tykkäsivät kun saivat tilailla melkein mitä drinkkejä vain. Tuolla oli tosin hyllyssä 30-40 eri alkoholia ja niiden lisäksi kymmenkunta makusiirappia + blandikset.

Ihan hyvän baarin saa aikaan kun hankkii votkaa, rommia, giniä, viskiä ja tequilaa, triple seciä, sour applea, Camparia, cassista, kahvilikööriä ja vaikkapa Gallianoa. Mausteiksi erilaisia makusiirappeja (Modon tuotteita myydään nykyään kai ihan normikaupoissa), sitruuna- ja limemehua (mielellään tuoreista hedelmistä puristettuna), tuoreita- ja säilykehedelmiä, erilaisia mehuja ja limsoja.

Työvälineiksi blenderi, bostoni ja sekoituslasi sekä viinamitat... Kaikkein tärkein onkin sitten se ammattitaitoinen baarimestari jolla riittää tietoa, taitoa ja mielikuvitusta.
 
Miten olisi sangría? Aineksien suhteita muuttamalla sangríasta saa juuri niin hedelmäistä, makeaa, hapanta tai väkevää kuin haluaa. Perusmuodossaan punkkua, hedelmämehua (käytän yleensä itse omenamehua, koska appelsiinimehua käyttäessä tulee lähinnä tiskiveden näköistä), vichyä (esim. sitruunanmakuista) ja väkevää juomaa loraus (brandyä, konjakkia, rommia, votkaa tms). Lisäksi reilusti hedelmänpaloja. Makeutta esim sokeriliemellä, jos haluaa. Punkun maku taittuu pienelläkin mehumäärällä, joten tämä kelpaa yleensä kaikille.
 
Tämä ei nyt varsinaisesti auta alkup. kysymykseen mutta liippaa aihetta kovasti. Itse en ole koskaan juonut "hyvää" boolia. Mikä ei sinänsä ole yllätys, koska omaan makuun lähes kaikki sekoitettu alkoholi on melko pahaa. Booleja maistan nykyään korkeintaan kohteliaisuudesta. 30-vee synttäreille etsin ja kokeilin eri boolireseptejä mutta samalla skeidalle ne kaikki maistui.

Kaverin häissä oli olutta, siideriä ja lonkkua boolin sijasta ja mielestäni erittäin onnistunut päätös. Pari isoa arkkupakastinta missä nuo oli kylmässä. Toinen vaihtoehto on tarjota juomat jäillä täytetyistä asioista. Juomat oli käsittääkseni tallinnasta haettu edukkaasti. Mielestäni ei kannata tarjota niin paljoa alkoholia/syötävää juhlissa jos joutuu karsimaan laadusta maun kustannuksella. En nyt tarkoita että pitäisi parasta laittaa pöytään. Edukkaastikkin voi saada hyvää.

Olutta ja sidukkaa tarjouksesta, edukasta punaviiniä, kuoharia ja valkkaria on seuraava juomamenu mitä aioin omissa juhlissa tarjota.
 
Hmm. Miehelle järkkään yllärisynttäreitä ens viikonlopuksi ja juomapuoli on mietinnässä. Ajattelin, että haen pari laatikkoa kaljaa, parit punkkupullot (suurin osa vieraista juo bisseä) ja teen jotain boolia, johon tulee siis ainakin viinaa. mutta tätä lukiessa alkoi arveluttaa.

Onko siis ihan oikeasti kellään tullut kokemuksia HYVÄSTÄ boolista? Vai vedetäänkö pelkällä bisse/sidukka/viinilinjalla..
 
pari variaatiota jotka miellytti omaa makua: vodkaa, karpalolikööriä, Schweppes Russchiania (jatkoksi vissyä) jäitä ja jäisiä karpaloita. Makeutta jos haluaa. Variaationa mustaherukkalikööri ja jäiset mustaherukat. On vähän hapahko booli, inhoan itse sellaisia ällömakeita. Varsinkin karpalo oli tykätty.
 
Pakko vastata, kun sattu oleen sen verran mielenkiintoinen tredi.

Noissa frozen-juomissa on se huono puoli, että ne sulavat niin nopeasti. Ja kun on 50 henkeä tulossa, niin hivenen haastavakin valmistaa ilman kunnollisia välineitä; vitusti jäämurskaa, 1-2 kunnon blenderiä, lasisto, mehut, pyreet ja ennen kaikkea taitava henkilökunta.

Ihan boolilinjalle mentäessä suosittelisin tämmöistä reseptiä:

Mai Tai-väännös (1 annos)
1cl vaalea rommi
1cl tumma rommi
1cl Cointreau
1cl Amaretto Disaronno
1cl punainen grenadiini (Alkosta Monin)
1cl puristettu limemehu
5cl appelsiinimehu
5cl ananasmehu

Lopputulos on "trooppisen" makuinen makea juoma, jossa on kuitenkin jonkun verran potkua. Kerrot vaan ylläolevan reseptin 50x ja se on siinä. Joillekin tosin toi Amaretto-likööri (karvasmanteli) voi ottaa pahasti vastaan. Tee itse pieni annos ja maista. Ja yksi tärkeimmistä asioista boolissa: mitä isommat jääpalat/kimpaleet, sitä hitaammin booli vesittyy.

Ja ei se boolin tekeminen mitään ydinfysiikkaa ole. Helpoin tapa on, kun katsoo jonkun valmiin ja vähän tunnetumman drinkin pohjan ja alkaa sen päälle rakentamaan makuja ja kertoo yhden annoksen halutulla vierasmäärällä (mutta ei välttämättä mitään 50 litraa kelkkaa :rolleyes:)
 
edit: itse katsoisin ehkä jonkun hedelmäisen drinkin ohjeen ja tekisin sitä kulhollisen hieman normaalia laimeampana. Esim. bellini ja siihen koristeeksi verigreipistä leikattuja jäädytettyjä kuvioita. (En ole kokeillut.) ;)

Tuo idea toimii. Viimeksi tarjoiluna oli pari ämpärillista cuba libreä =) Toimi erittäin hyvin.
 
(mutta ei välttämättä mitään 50 litraa kelkkaa :rolleyes:)

Itse asiassa tuosta kelkasta saa varsin mainion boolin, koska se ei ole liian makea, joten sitä voi juoda vaikka kuinka monta lasillista :) Lisänä normaaliin kelkan ohjeeseen on tuo Sprite.

Vodkaa 0,5 l
Passoa-likööriä 0,5 - 1 l
Spriteä 1,5 l
Appelsiinimehua 2 l
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom