Bodarien coopertulokset?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja alzhu
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
20.6.2009
Viestejä
363
Millaisia tuloksia nämä selkeästi lihaksikkaat äijät vetävät Cooperissa? Minua on aina kiinnostanut tämä hirveästi. Jos nyt siis puhutaan harrastelijakuntoilijoista, jotka tekevät pitkää työviikkoa jossakin henkisessä ammatissa. Itse juoksen Cooperissa 3200 ja olen koittanut pitää sen siinä, koska sodanajantehtäväni edellyttää kovaa juoksukuntoa. Harjoitan myös voimaa, mutta ei minulle mitään lihaksia kehity, 85 kg saan penkistä ja sitä luokkaa on kaikki voimatulokset olleet vuosia. Onko kyse vaan sisunpuutteesta/laiskuudesta vai onko yleensä mahdollista saada lihaksikasta kroppaa ja samaan aikaan juosta 3200 m? Liikuntaan minulla on käytettävissä 1-2 h päivässä, v-loppuna hieman enemmän. En ole luuviulu, mutta kaukana lihaksikkaasta. Jäntevä on ehkä oikea sana.

Toivon asiallista vastausta enkä *ittuilua, yritin jo kerran kysyä tätä pari vuotta sitten ja vastaus oli että kokeile niin näet. :down:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei nyt mikään bodari, mutta Breaux Greer on juossut kaksi mailia – eli 3218 m– aikaan 9.58 joka vastais cooperiksi muutettuna ~3700 metriä. Pituutta miehellä on 188 senttiä ja painoa lähteestä riippuen 96-109 kiloa. Juoksutulos tehty todennäköisesti kevyenä.

Amerikkalaisessa jalkapallossa ja rugbyssa isot miehet tekevät todennäköisesti kovia tuloksia.
 
Petri Raatikaisen Cooper-tuloksesta oon kuullu jossain puhuttava, taisi olla nelosella alkava lukema ellen ihan väärin muista? Kyseinen mies ei ihan sieltä pienimmästä päästä oo, joten kyllä lihakset ja hyvä Cooper-kunto ihan mahdollinen yhdistelmä on. Töitähän se toki vaatii...
 
Jos ei tulokset nouse niin kannattaa tarkistaa lepo, ravinto ja treeni puoli uuteen uskoon.

Uskon, että on vähän lihaksikkaamankin kaverin maholllista juosta tuo reilu 3k. Toki se nyt sitten riippuu kenen mielestä mikäkin on lihaksikas. Sulle lihaksikas voi mulle olla perus urheilullinen tai toisinpäin.

Ja sun huojennukseks niin sotaan tuskin ollaa ihan hetkeen lähössä joten punttia kehiin vain :D
 
Cooper on sen verran lyhyt rutistus, että siinä bodarikin voi saada hyvän tuloksen. Tietty se vaatii kovaa työtä ja hapenottokyky pitää olla paremmassa kunnossa kuin jollakin 70kg painavalla nylkyllä, mutta täysin mahdollista. Pidempikestoisissa suorituksissa kuten vaikka maratonissa tai puolimaratonissa se kova tulos voi jo sit olla kovemman työn ja tuskan takana jos meinaa voimatasot pitää korkealla ja lihat kehossa.
 
Näin se on ja Cooper niin lyhyt matka, että pelkällä kovalla päällä pääsee hyviin tuloksiin. Nyt juoksutahdilla "silloin kun muistaa" mennee noin 3000-3200.
 
Ei pahalla, mutta ne ketkä pitää 12minuuttia "lyhyenä rutistuksena" ei tiedä mistään mitään, tai on niin huonossa kunnossa että ei voi tehdä täysillä koko aikaa.
12 minuuttia on aivan eläimellinen aika. Miks vitussa 400/800m juoksua pidettäisiin kovina jos 12min on "pikku rutistus" vaan?
 
Täällä on jälleen asiantuntevia kommentteja. Olisi hyvä jos joku oikeasti juoksun päälle ymmärtävä tulisi kertomaan jotain järkevää. Sitä paitsi kuten Fuhrer jo sanoi, millä ihmeen perusteilla porukat luokittelee Cooperin "lyhyeksi" rutistukseksi? Ja sekin on suhteellista, mikä on hyvä aika Cooperissa.
 
Täällä on jälleen asiantuntevia kommentteja. Olisi hyvä jos joku oikeasti juoksun päälle ymmärtävä tulisi kertomaan jotain järkevää. Sitä paitsi kuten Fuhrer jo sanoi, millä ihmeen perusteilla porukat luokittelee Cooperin "lyhyeksi" rutistukseksi? Ja sekin on suhteellista, mikä on hyvä aika Cooperissa.

Hyvä aika Cooperissa, varmaan 12min luokkaa? :dance:

Pilkut sikseen.. Onhan se jo todettu fakta, että isommat lihakset vaatii enempi happea. Ja tosiaan korvien väli myös vaikuttaa aika älyttömästi tohon tulokseen, ainakin omien kokemusten perusteella.

Jatkakaa.. :D
 
Oma paino kyllä vaikuttaa väistämättä tuohon Cooper-tulokseen ja siihen, mikä tuntuu "lyhyeltä matkalta". Tuossa keväämmällä 85-kiloisena hapot riitti meikäläiselle siinä 30 minsan jälkeen, kun taas nyt dieetin loppupuolella 80-kiloisena tuo kulkee jo helposti. Voi vaan kuvitella, miltä se juoksu maistuu 100-kiloiselle jäpikälle. Faija ainakin omasta kokemuksesta on kertonut, että siihen loppu sen juoksut, kun alettiin rakentaa niitä voimia, pidettiin taukoa juoksusta ja kokeiltiin juoksua noin 10 kilon painonlisäyksen jälkeen 107-kiloisena. Puski hapot kuulemma jo 100 metrin jälkeen, vaikka kevyttä lenkkivauhtia lähti vetämään :D 60-kiloisena faija juoksi parikymppisenä 1500 metriä 4.10, jotta mitenkäs se paino sitten vaikuttaa.. Jokainen voi itse laskea.
 
En tiedä onko coopper päästä kiinni, koska yksinkertaisesti jos ei ole kehittäny anaerobista kynnystä niin kovaa juoksua ei kestä kauaa. Ei siinä auta vaikka sisua olis kuinka saatanasti.

tietysti kova sisu ja oikea harjoittelu yhdessä antaa varmasti huimia tuloksia, vaikka painoa oliskin reippaammin. mutta huono kuntoinen ei pelkällä sisulla 3000m juokse

Itse olen yrittäny taiteilla aerobisen ja lihaksenkasvatuksen kanssa. Painoa oli 93 "parhaimmillaan", nyt kovan aerobisen kauden jälkee painoa on 85kg, en tiedä onko se tuo painon pudotus mikä on parantanu aerobista kestävyyttä vai vaan kova kunnon nousu. En ole bodari mutta lihasta jonkun verran on siunaantunu vaikkakin nyt on tämä vuosi ollu lähes pelkästään pitkäkeskoista aerobista harjoittelua. ½maratonin hölkkäsin viime viikolla läpi ja talvella hiihdin 102km hiihtolenkin.

niinjuu ja tuo coopper tulos, ei ole tullu nyt testattua mut paras lenkki maantiellä on 6km aikaan 25min, joten hyvin lähellä 3000m ollaan :)
 
Kesäkuun ProBodyssa on Timo Haikaraisen kirjoittama artikkeli "Voimaa ja kestävyyttä - Sekoitatko öljyä ja vettä" (ProBody 3/2009, s. 50-52). Timo selittää jutussa, miten voiman ja kestävyyden treenaaminen voidaan jollakin tavalla yhdistää, millainen treeni taas johtaa jopa kummankin ominaisuuden heikkenemiseen. Mielenkiintoista luettavaa kaikin puolin, ja artikkelin tietoa on helppo soveltaa omiin harjoituksiin.
 
Vois kuvitella että "bodarit" saa ihan hyviä tuloksia kuntofillarilla ja vastaavilla. Ihan juoksussa, mitä cooper tietysti on, lihakset/paino hankaloittaa hitosti suoritusta.

"bodarit" lainausmerkeissä jo edellisissä posteissa ilmenneistä syistä.
 
Right on the money, kyllä tuota ihan oikeaakin pyörää voi polkea vaikka kuinka lujaa, mutta juoksussa mulla alkaa ainakin painaa selkää jo 20 minsan jälkeen. Liekö yläselän lihat niin painavat, hehe :D
 
Esim. soutulaitteella tai kuntofillarilla tehtävää suoritusta ei voi verrata millään tavalla esim. juoksuun, koska fillarilla tai soutulaitteella vedetään kiinteää vastusta vastaan. Juoksussa taas kamppaillaan sitä oman kehon vastusta vastaan. Eli soutulaitteella tai kuntofillarilla esim. 120kg kaveri vetää menemään, ja vastus on säädetty raskaaksi. Niin ei tarvitse olla ollenkaan perus kuntoa, jotta voittaa esim. 60-kiloisen kaverin esim. 3-5min testissä. Siinä kiinteää vastusta vastaan ei hyvä hapenotto tai anaerobinen kunto auta mitään, jos voimaa ei ole riittävästi vastukseen nähden. Eli sen pienemmän kaverin kroppa joutuu käyttämään paljon suurempaa tehoa prosentuaalisesti sen suorituksen aikana kuin isomman. Sillon testit ovat tietenkin vertailukelpoiset jos vastus säädetään siinä fillarissa tai soutulaitteessa suhteutettuna omaan massaan.
 
Oikeat bodarit ei propiireissä paljon juoksentele. Painoa reilusti ja järkyttävän kokoiset lihakset hankaloittaa suoritusta, mutta onhan treenaamisen tarkoitus myös ihan muu kuin mahdollisimman kova aerobinen kunto. Isot reisilihakset hankaa toisiin ja perseväli huutaa hoosianna, ellei niitä rasvaile. Sisäreidet iskee rakkuloita täyteen kovasta hankauksesta ja sen jälkeen on kivut edessä. Munat puristuksissa reisien välissä ja polvien kestokin kovilla massoilla on vähän kyseenalaista ja loukkaantumisriski sen verta kova, että kannattaa polkea sitä kuntopyörää ja stepperiä ennemmin kuin juoksennella kilometriäkään.

Muutenkin aerobisen arvostus, taitaa aika heikkoa olla noissa piireissä. Tehdään vain kaikki tarpeellinen, eikä sitä aerobista hinkata kuin vain sen verran kun on pakko. Yates haastattelussa sanoi, että ei tehnyt aerobista muussa mielessä kuin rasvanpolttomielessä. Suomessa Käyhty oli ainakin kova juoksentelemaan kesällä ja eikös hänellä ollut raskaan sarjan voittokin?
 
Toki 12min on pidempi ja intensiteetiltään löysempi kuin 400m tai 800m. Kaikki on niin suhteellista. Mutta tommosiin monen kymmenen minuutin rutistuksiin, kuten maratoniin verrattuna se on melko lyhyt rutistus.

Lähinnä hain tolla postauksella sitä, että voi olla lihaksikas ja juosta hyvän tuloksen cooperissa. Kuten voi olla lihaksikas ja juosta hyvän tuloksen 800 metrillä tai 400 metrillä. Sen sijaan pidemmillä matkoilla, kuten maratonilla hyvän ajan saaminen on lihaksikkaalla hepulla vaikeampaa, sillä maratonin juoksu menee lihasten voimantuottoa ajatellen niin paljon kestävyyden puolelle.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom