Aspartamiini

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja PA-Mikko
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
9.3.2004
Viestejä
1
Ikä
39
Katsoin juuri uuden proteiinipurkin kyljesta etta proteiinissa on kaytetty makeutusaineena aspartamiinia.

Etsin googlesta jotain linkkeja kyseisella hakusanalla ja melkein jokaisessa linkissa on jotain pahaa.

"Aspartamine and brain tumours"
"Aspartame - the deadly sweetner that could kill you!"

Tietaako joku etta onko kyseisella aineella haittavaikutuksia? Otan paivittain 2-3 annosta kyseista proteiinia ja olisi mukava tietaa etta elanko viela 5 vuoden paasta? :rolleyes:

Kiitokset vastauksista. Yritin ainakin etsia searchilla mutta enpa tieda osaanko viela kayttaa tata..
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Nettihän on pullollaan "tietoa" ja tietoa.

Usan syöpäinstituutin sivuilta:
http://cis.nci.nih.gov/fact/3_19.htm

Aspartame

Aspartame, an artificial sweetener distributed under several trade names (e.g., Nutrasweet or Equal), was approved in 1981 by the FDA after tests showed that it did not cause cancer in laboratory animals, although not all of the laboratory experiments agreed. Interest in aspartame was renewed by a 1996 report suggesting that an increase in the number of people with brain tumors between 1975 and 1992 might be associated with the introduction and use of this sweetener in the United States. However, an analysis of then-current NCI statistics showed that the overall incidence of brain and central nervous system cancers began to rise in 1973, 8 years prior to the approval of aspartame, and continued to rise until 1985. Moreover, increases in overall brain cancer incidence occurred primarily in people 70 and older, a group that was not exposed to the highest doses of aspartame since its 1981 introduction. These and other data do not point to a clear link, based on animal or human studies, between the use of aspartame and the development of brain tumors. The FDA still considers aspartame safe.
 
Bloo sanoi:
Melkein kaikki light tuotteet mitä kaupat myyvät ovat makeutettu aspartaamilla.

Joops. Ja kierrän ne kaukaa, pahanmakuisiakin ovat. Ylimakean kitkeriä. Se vain ketuttaa, että mömmöä tungetaan prostkuihinkin, saapi olla tätönen tarkkana. Kaikki ei vain kelpaa, sen verran epäluuloinen olen.

Tästä asiastahan on väännetty jos jonkinmoista infoa. Toisten mielestä aspartaamia voi syödä vaikka lusikalla purkista, toiset taas pitävät sitä hermomyrkkynä. Tiedä sitä sitten, tokkopa ihan heti kuolee jos pari annosta päivässä vetäsee - paljonko myrkkyä siinä protskussa sitten on, määrää kannattaa verrata saantisuositukseen (jota en tietenkään taas satu muistamaan). Ja kaiken maaiman tietoihin mahtui myös maininta siitä, että USAn armeijan lentäjiä olisi kielletty käyttämästä lightjuomia, kuten myös aineen taipumuksesta hajota alkutekijöihinsä liian pienissä lämpötiloissa, mikä aiheutti omat ongelmansa.

Niin-pä. Kun kaurapuuro alkaa maistua karvasmantelilta, on aika vaihtaa puolisoa - vanha asvalttiviídakon viisaus. :D
 
Voipi olla aspartaamin valtakausi lopuillan makeutteena:

" Sukraloosi on makeutusaine, jota valmistetaan klooraamalla valvotusti sokeria ja on makeudeltaan 500-600-kertainen sokeriin verrattuna. Se on hyväksytty elintarvikekäyttöön kansallisilla päätöksillä Englannissa ja Alankomaissa sekä mm. Kanadassa, Australiassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Elintarvikealan tiedekomitea on antanut sen ADI-arvoksi 0-15 mg/painokiloa kohti.

Valmistajan mukaan sukraloosi muistuttaa makuprofiililtaan hyvin paljon sokeria ja sen sivu- ja jälkimaku on lievä. Se pysyy stabiilina kuumakäsittelyssä kuten leivonnassa ja pastöroinnissa sekä kestää varastointia. Sallitut käyttökohteet on valittu yritysten kuulemisen perusteella. Monet jäsenmaat ovat arvioineet enimmäismääriä liian korkeiksi, mutta valmistajan ja kahden jäsenmaan saantilaskelmien perusteella ADI-arvo ei ylittyisi hyväksytyillä käyttötasoilla. "

http://www.elintarvikevirasto.fi/kuluttajalle/index.html?page=3426
 
JackOfAllTrades sanoi:
Voipi olla aspartaamin valtakausi lopuillan makeutteena:
Jep, sukraloosa on huomattavasti parempi vaihtoehto ja sitä on ainakin Jenkeissä käytetty jo monta vuotta. En vain käsitä miksi se ei ole vieläkään kunnolla saapunut Suomeen, tähän saakka on joutunut tyytymään Jenkeistä tuliaisena tuotuun Splenda-jauheeseen.
 
Mä olen ihan valtavan allerginen aspartaamille. Tulee yhestä huikasta lightsiideriä maha vitun kipeäksi. Ei pysty vetään pepsimaxia. Ei pysty vetään lightjugurtteja. Aspartaamia on vittu ihan joka paikassa. Yhet protskut jäi juomati, kun en tajunnut tsekata sisällysluetteloa. Vituttaa.
 
Hulkki sanoi:
Jep, sukraloosa on huomattavasti parempi vaihtoehto ja sitä on ainakin Jenkeissä käytetty jo monta vuotta. En vain käsitä miksi se ei ole vieläkään kunnolla saapunut Suomeen, tähän saakka on joutunut tyytymään Jenkeistä tuliaisena tuotuun Splenda-jauheeseen.

Taisi suuri ja mahtava European Union tajuta sen turvalliseksi vasta 2kk sitten:

http://www.jnj.com/news/jnj_news/20040202_132151.htm
 
Yleensä tulee limppareissakin suosittua sitä sokerilitkua, mutta nyt dieetillä olen vetänyt huolella light limua. Eräs tuttukin on tuossa miltei vuosikymmenen aikana imuttanut tuhansia litroja light-limppareita sun muita aspartaami tuotteita, ja vielä elää ja voi hyvin. Mikä ei nykypäivänä aiheuta jotain haittaa? Ruisleivästäkin saat syövän.
 
No ehkä tuo aspartamiini ei ole suurin huolen aihe koska näkyy nuo light tuotteita käyttävät ihmiset olevan elossa. Itse en tykkää yhtään noista light limppareista jne ne maistuu niin :kakka:
 
Yksilöllisiä juttuja. Mulla menee suun limakalvot rikki makeutusaineista.
 
Ei se sokrukaan niitä terveellisimpiä aineita ole, kuten ei varmasti myöskään aspartaami. Kysehän on siitä suhteellisuudentajusta, varmasti suuremmasta osasta aineista tulee jonkinlaista haittaa, vaikka syöpää, väärin ja liiallisesti käytettynä. Aspartaaminen pahimmatkin haukkujatutkimukset osoittavat lähinnä miten Todellisessa liikakäytöstä voi seurata.

Itse käytän sen sisältämiä tuotteita ja lisään teehenkin sitä, koska en halua niitä "hukka"kaloreita sokrusta. Maku ei tietenkään vastaa sokeria, mutta siihenkin on tottunut. Tuo uusin tuote, sokerista suodatettu tuote, vaikuttaa kylläkin ihan hyvältä, kun ehkä sillä vältyttäisiin sokerin käytön haittapuolilta suurimmilta...tai sitten ei.
 
Tulkoon syöpä, sehän tuntuu tulevan joka asiasta muutenkin. Itse en ainakaan 'lait kokiksesta' luovu. Sitä parempaa ei ole.
 
Jos noita saantisuosituksia haluaa seurata, niin ovat muistaakseni sen verran korkeita, ettei kerralla pysty mitenkään vetämään "yliannostusta". Toisaalta aspartaamista ei ole pystytty määrittämään, kuinka nopeasti se poistuu kehosta. Itsehän kiskon noita light-virvoitusjuomia surutta. :)
 
Aspartaami koostuu ymmärtääkseni kahdesta amonohaposta: asparagiinihaposta ja fenyylialaniinista. Ne on molemmat siis ihan tavallisia elimistöstä löytyviä aineita ja ainakaan mun tietämykseni mukaan, ne eivät siis normaalisti ole kenellekään vaarallisia. Muistaakseni kuitenkin jotkut ihmiset ovat yliherkkiä fenyylialaniinille ja tästä syystä esim. cola-pulloissa ilmoitetaan sen sisältävän fenyylialaniiniln lähteen.
Suurimmat itkut aspartaamin turvallisuudesta tulee tietty jenkeistä (sokeutumiset etc.) ja nehän tunnetusti syyttää aina muita joka asiasta. Esim. siellä ei kenellekään tuu mieleen, että ruokailutottumukset olis kokonaisuudessaas perseestä, vaan yritetään väkisin vierittää syy jonkin tuotteen tai aineen niskoille (mieluiten vielä esim. cola-firmojen, joilla on pirusti rahaa)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom