Omassa kaasupolttimessa olen koittanut joskus pistää leppälastuja metallimukissa pohjalle. Kyllä sen saa jonkin verran savuamaan, mutta ilmeisesti lastut ovat olleet aina liian kuivia, kun tahtovat ehkä enemmänkin palaa? Samoin oikean paikan löytäminen mukille on vähän hankalaa. Pitää koittaa kesällä kostuttaa lastuja vaikka yön yli ja sitten pistää suoraan polttimon päälle.
Toki hankalaa tuon savun kanssa on myös se, että nopeasti grillatessa on oikeastaan sama millä grillaat. Savun aromi tulee vasta pidemmän ajan kypsytyksessä. Omassa grillissä minimitehokin on liikaa yli 30min kypsennykselle. Ja kun tosigrillaajan pitäisi vetää semmoisia 8-12 tunnin savusessioita pähkinäpuulla jne. niin eihän se tahdo normaalilla luciferilla onnistua. Pitäisi rakentaa itse sivupöntöllinen kaappi, missä saisi lämminsavun epäsuoralla tulella kohti possua. Pistäkääs kuulkaa semmoinen kerrostalon partsille ja kertokaa mitä naapuri tuumasi.