AMK sairaanhoitaja

Liittynyt
28.4.2005
Viestejä
136
Ikä
35
Hei vaan kaikille!
Tilanne on tämä: luen toista vuotta kemiaa yliopistolla, ja alkaa alan vaihto olla harkinnassa.
Ajattelin tämän syksyn yhteishaussa hakea sairaanhoitajan koulutusohjelmaan.

Olisi kysyttävää liittyen opiskelijavalintaan. Se on selvä, että pisteitä saa mm lukion päättö- ja ylioppilastodistuksesta.
Kuitenkin merkittävin osa-alue opiskelijavalinnassa on valintakoe. Kysynkin osaisiko joku sanoa, minkälainen on kyseinen valintakoe? Voiko siihen valmistautua mitenkään? Minkälaisia tehtäviä koe sisältää? Täytyykö tuntea ihmisen kehon toimintaa?

Kiitoksia etukäteen hyvistä vastauksista!!

- whiteboy
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Metropolialla on kirjallinen osuus (120 kysymystä, kirjoina Ihminen, fysiologia ja anatomia sekä Etiikka hoitotyössä), jossa jokaisesta oikeasta vastauksesta sai 0,25 pistettä ja väärästä miinusta vastaavan verran. Vastaukset siis kyllä/ei/en osaa sanoa. Tämän lisäksi oli ryhmäkeskustelu, jossa 6 hengen porukassa rupateltiin määrätystä aiheesta. Näin oli siis ainakin ensihoidon pääsykokeissa, mutta luultavasti sairaanhoitajalinjalla sama homma.

Diakonia-ammattikorkeakoululla kirjallisen osuuden järjesti muistaakseni Psykologitiimi Päämäärä, ja kirjallinen osuus muistuttikin kovasti intin pällitestiä. Siinä kartoitettiin luonteen piirteitä, soveltuvuutta alalle, matemaattisia taitoja yms. Lisäksi oli opettajien henkilökohtainen haastattelu, jossa esitettiin näitä perinteisiä "miksi hakeuduit alalle?" -tyyppisiä kysymyksiä. Ei pääsykoekirjallisuutta.
 
Psykologin haastattelusta sai muistaakseni paljon pisteitä. Se kannattaa hoitaa kunnolla. Opiskelu on aika teoreettista ja tehtäviä kirjoitetaan kyllästymiseen saakka.
 
Hei vaan kaikille!
Tilanne on tämä: luen toista vuotta kemiaa yliopistolla, ja alkaa alan vaihto olla harkinnassa.
Ajattelin tämän syksyn yhteishaussa hakea sairaanhoitajan koulutusohjelmaan.

Mikset edes yrittäisi pyrkiä lääkikseen, kun kuitenkin olet pystynyt yliopisto-opintoihinkin jo orientoitumaan ja terveydenhuoltoala kiinnostaa?
 
Lääkikseen ehdottomasti IMO. Sairaanhoitan opiskelu on kyllä kaukana teoreettisesta, toisin kuin esim. lääkis.. Toisaalta jos saikuksi haluut, ni saathan sä toki joitain opintoja luettua hyväks ja noilla pohjilla se opiskelu on myös varmasti hyvin helppoa.

Enimmäispistemäärä haussa on 100p, joista 30p tulee lähtöpisteinä, 5p ensimmäisestä valinnasta ja 65p pääsykokeesta. Pääsykokeita on erilaisia ja esim. Laurealla on vain etukäteistehtävä, henkilökohtainen haastattelu ja ryhmätilanne. Henkilökohtaisessa haastattelussa voi olla mukana psykologi, tai sitten ei. Riipunee "haastisarpaparista".
 
DIAK Hakijan opas 2010

Hakijan opas 2010 sanoi:
Sosiaali- ja terveysalalle valitulla opiskelijalla tulee olla sellainen terveys, joka ei ole esteenä alan opiskelulle.
• opiskelu ja ammateissa toimiminen edellyttävät hyvää henkistä tasapainoa
• ala ei sovellu huumeiden käyttäjälle eikä alkoholin tai lääkkeiden ongelmakäyttäjälle
• tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, krooniset ihosairaudet ja allergiat voivat muuttua terveydelliseksi ongelmaksi opiskeluaikana tai myöhemmin työelämässä, veriteitse tarttuva tauti saattaa rajoittaa työhön sijoittumista

Eli riippuu aika pitkälti, minkälaisia omat terveyteen liittyvät ongelmasi ovat. Mulla ne on lähinnä jatkuvia urheiluvammoja. :D
 
Mikset edes yrittäisi pyrkiä lääkikseen, kun kuitenkin olet pystynyt yliopisto-opintoihinkin jo orientoitumaan ja terveydenhuoltoala kiinnostaa?
Yliopistojen kemian laitoksethan on Suomen halvimmat valmennuskurssit lääketieteelliseen tiedekuntiin. :) Luultavasti aloittajaa kuitenkin kiinnostaa enemmän hoitotyö ja -tiede kuin lääketiede.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom