ektomorfi sanoi:
Ei oo väliä kuinka poikki oot, näitä kaikkia kannattaa välttää. Malto hitaampaa? Huhhuh..
Onhan se, ei paljoa mutta vähän. Indeksin ero lienee jotain 6. Malton GI on sama kuin perinteisen sokerin, dextroosin vähän sitä korkeampi.
ektomorfi sanoi:
Nyt oot niin pihalla, et en tiedä mitä sanoisin...
"Yksinkertainen" ja "pitkäketjuinen hiilari" on harhaanjohtavia termejä maallikolle. Katsoppa pastan ja esim. hedelmien GLYKEEMISET INDEKSIT, siitä näet kuinka nopeita ne on, piste. Kas kun et lisänny, et "oot mitä syöt" ja "vältä rasvaa" :lol2: . .
Voi voi, ei se GI siitä ruuasta kokonaisuutena kuule kerro vielä mitään, vaan pelkästään sen hiilarin nopeudesta mitä siinä on. Suklaan GI on 31. Ruisleivän 89. Mangon ja Banaanin GI:t ovat molemmat 80. Silti banaani on huomattavasti nopeampi. Vesimelonin GI on peräti 101, silti se on hidas imeytymään. Ranskanperunoiden GI on 75, imeytyminen on hidasta (GK 16). Siltikään en syö niitä, koska niiden valmistuksessa on käytetty niin paljon tyydyttynyttä rasvaa, ja suolaa, jotka eivät näy ollenkaan näissä "terveellisyys" -luvuissa.
Haluan vain tuoda esille sen, ettei aloittelija vain katso suoraan tuota GI:tä mitä niin kovasti hehkutat ja juokse suin päin syömään pelkkää suklaata "kun se on niin paljon parempaa ruokaa kuin ruisleipä".
Ja tuohon kulutuksen myötä poistuneisiin varastoihin et ole kommentoinut koko kirjoituksessasi, edelleen haluan tietää miten korvaat illalla kello 21:n aikoihin tehdyn treenin hävikin siten että olet iskukunnossa aamulla kello 9:n treeneihin. Jos tähän on sinulla ratkaisu, siirryn mielihyvin käyttämään sitä. Nykyisellä tavalla vaan on hyvin palautunut jo koko 7½ vuoden ajan mitä olen tosissani kamppailulajiani harrastanut. Lisättäköön vielä että taistelen M-73 painoluokassa ja rasvaprosentti on tällä hetkellä 9,5%. Hiilihydraattini saan pääasiallisesti tummasta makaronista ja ruisleivästä. Proteiini pääasiassa proteiinijauheesta, rahkasta, tonnikalasta ja kanasta. Rasvat rypsiöljystä, kalanmaksaöljystä. Pystyn hyvin pitämään (kunnon) mättöcheattipäivän kerran viikossa.
ektomorfi sanoi:
:lol2: :lol2: :lol2: Tahaton komiikka rules.
Niinhän tuo tekee. Yritä nyt kuitenkin pysyä siinä tuolilla putoamatta ja ymmärtää että nopea palautuminen vaatii nopeampaa hiilihydraattia, ja ettei se GI ole mikään ruuan terveellisyyden mittari.
Ravinnon hiilihydraattien vaikutus veren sokeriin ei riipu pelkästään siitä, kuinka nopeasti ne imeytyvät vereen (GI), vaan myös siitä, kuinka nopeasti ne siirtyvät verestä kudoksiin. Esimerkiksi maissihiutaleet nostavat huomattavasti leseitä enemmän verensokeria ja insuliinia, koska leseiden sokerit imeytyvät nopeammin verestä kudoksiin.
Tälläisiä faktoja esittää "Verensokeriblues – kirja glykeemisestä indeksistä" kirjoittanut Frederik Paulún.