Aamupalaksi vuonna 2012

200-400g punaista lihaa. Joskus harvoin kanaa.
20-60g pähkinöitä.
Satunnaisesti vihanneksia.
+lisäravinteet päälle

Suosittelen liha&pähkinät aamupalaa about kaikille.

Onko tähän joku suurempi syy miks suosittelet? :) Uskon, että tuo toimii hyvin mutta onko esim. hiilarit aamulla saa päivän käyntiin sanonta puppua vai mikä tässä on syy? Mielenkiinnosta kysyn.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
mie kans suosin tuollaista liha/kananmuna/kasvis aamupalaa vaikka itse nyt vedänki hiilareita kokeiluna, ei ainakaa sellaista tukkoisuutta tule liha ym. setistä kuin vilja setistä. kohta vaihtaa takashi.
 
Onko tähän joku suurempi syy miks suosittelet? :) Uskon, että tuo toimii hyvin mutta onko esim. hiilarit aamulla saa päivän käyntiin sanonta puppua vai mikä tässä on syy? Mielenkiinnosta kysyn.

En usko siihen että aloitetaan päivä insuliinilla. Simple as that. Poliquinilta alunperin tämän opin, ja käytännössä toimii kuin junan vessa.
 
Oma tämänhetkinen aamupalani:

Itse jauhetuista Lucaffe-pavuista mutteripannulla keitetty tuplamokka.

En usko siihen että aloitetaan päivä insuliinilla. Simple as that. Poliquinilta alunperin tämän opin, ja käytännössä toimii kuin junan vessa.

En millään malta taas olla muistuttamatta siitä että liha/pähkinä-aamupalasta huolimatta se päivä voi alkaa insuliinilla ;)
 
En millään malta taas olla muistuttamatta siitä että liha/pähkinä-aamupalasta huolimatta se päivä voi alkaa insuliinilla ;)

Voihan se alkaa vaikka bensiinillä. Se, onko se järkevää, on toinen seikka.

Miksi pitäisi aloittaa insuliinilla? Ihmiset sietävät insuliinia ja sokeria yleisesti ottaen niin huonosti että se ei ole ehkä paras tapa startata uutta päivää.

Hyvä nyrkkisääntö, mitä kireämpi olet, sitä enemmän voit hiilareita syödä.
 
Pari kananmunaa,kiireestä riippuen raakana tai paistettuna,puolisen litraa täysmaitoa,joku hedelmä,vähän jogurttia,rahkaa,marjoja jos sattuu sulana olemaan,kalkkunaleikettä joku 100 g.
 
Voihan se alkaa vaikka bensiinillä. Se, onko se järkevää, on toinen seikka.

Miksi pitäisi aloittaa insuliinilla? Ihmiset sietävät insuliinia ja sokeria yleisesti ottaen niin huonosti että se ei ole ehkä paras tapa startata uutta päivää.

Eikäkö tarkoitin sitä, että jos noiden erilaisten aterioiden insuliinivasteet oikeasti mitataan, nähdään että protskupainotteisella aterialla voi olla jopa suurempi vaikutus kuin hiilaripainotteisella:

Insulin-protein-carbohydrate-test.png

(Kuvassa insuliinivasteet LP/HC = low protein/high carb ja HP/LC = high protein/low carb)

Ehkäpä tieteellisesti tarkempi sanamuoto olisi: "päivää ei kannata aloittaa verensokeripiikillä" ;) Siihen vaikuttaa lopulta moni muukin asia pelkkien makrosuhteiden lisäksi. Hiilaripitoinen aamiainen voi myös olla fiksusti koostettu ja hyödyllinen ilman suuria verensokeriheittelyitä.

Insuliinia mollataan mun mielestä aivan liikaa. Mutta tämähän on taas kokonaan toisen topicin aihe...
 
Eikäkö tarkoitin sitä, että jos noiden erilaisten aterioiden insuliinivasteet oikeasti mitataan, nähdään että protskupainotteisella aterialla voi olla jopa suurempi vaikutus kuin hiilaripainotteisella:

Insulin-protein-carbohydrate-test.png


Ehkäpä tieteellisesti tarkempi sanamuoto olisi: "päivää ei kannata aloittaa verensokeripiikillä" ;)

Noniin, nyt puhutaan samaa kieltä.

Verensokerin tasaisuuden vuoksi en suosittele hiilareita aamupalalla.
 
200-400g punaista lihaa. Joskus harvoin kanaa.
20-60g pähkinöitä.
Satunnaisesti vihanneksia.
+lisäravinteet päälle

Suosittelen liha&pähkinät aamupalaa about kaikille.

Pitänyt ennenkin kysyä, miksi, mutta nythän sen selvitit. Voisi olla mielenkiintoinen kokeilu, mutta en tiedä miten tällainen aamiainen sopii omiin tavoitteisiin. Ei siis ole tarkoitus kasvattaa maksimaalista massaa, vaan toiminnallinen, terve kroppa ja pysyä virkeämielisenä :)

No, tällä hetkellä aamupala näyttää yleensä tältä:

Purkki rahkaa
maustamatonta asido/bifi-jogua
raaka muna
mysliä (ilman lisättyä sokeria)
mustikoita
tyrnimehua
siemen/pähkinä-sekoitusta (cashew, kurpitsa,)
hampunsiemeniä
ruisleseitä
raakakaakao
hunaja
+joskus joku hedelmä

Kaikki siis blenderin kautta kitusiin.

+maca ja kalaöljy erikseen

Tällä on jaksanut lounaaseen oikein hyvin. Tuota smoothieta särpiessä tulee tehtyä "aamujumppaa", joten ehkä hiilarit on ihan perusteltu lisä palautumisen kannalta..? Tosin hiilarien määrä pysyy varsin kohtuullisena, koska mysliä ja marjoja ei kauheasti tule laitettua.

lisäys. Tosiaan unohtui mainita, että koitan saada tarvittavat vitamiinit, hivenaineet, sun muut mahdollisimman vähillä pillereillä. Siksi noita tarpeita on melko paljon. Hankalaksi se ei hommaa tee, koska nuo on hetkessä blenderissä.
 
Viimeksi muokattu:
Voihan se alkaa vaikka bensiinillä. Se, onko se järkevää, on toinen seikka.

Miksi pitäisi aloittaa insuliinilla? Ihmiset sietävät insuliinia ja sokeria yleisesti ottaen niin huonosti että se ei ole ehkä paras tapa startata uutta päivää.

Hyvä nyrkkisääntö, mitä kireämpi olet, sitä enemmän voit hiilareita syödä.

Ilmeisesti tuon lihan voisi korvata vaikka rahkalla? Rahkaa ja hieman pähkinöitä olen itsekin vetänyt aamupalaksi.
 
poliquin taitaa suositella tuota liha+pähkinät aamupalaa myöskin
 
Itellä on yleensä kyl kans semmone tilanne et ei oikee voi mitää paljoo vedellä ni roteiinia tulee vetästyä sellane reilu skuupilline. Siihe sitte omegat ja muut vitamiinit päälle. Lounas on tästä sitten sellaset 3-4 tunnin päästä jaksaa just sopivasti. reenit on iltapäiväl sit 3h lounaa jälkee.
 
Oma tämänhetkinen aamupalani:

Itse jauhetuista Lucaffe-pavuista mutteripannulla keitetty tuplamokka.

Kunnon kahvista lähden itsekin rakentamaan. Mulla se on tällä hetkellä Nordquistin Reko, joka ei Moccamasterilla uutettuna juuri kalpene vastajauhetun rinnalla. Kun se kohta loppuu, niin siirryn Turun kahvipaahtimon 2012 Barista-blendiin, josta jauhan vaihdellen käsisuodattimelle ja mutterille.

Koska oma aamupalani kaipaa myös kaloreita, lataan heti herättyäni yön yli lionneet kaurasuurimot riisikeittimeen* mantelivoin, kookosöljyn tai macadamiaöljyn saattelemana. Mausteeksi suolaa, kanelia, kaardemummaa, vanilja-aromia, jne. Aamutoimien aikana valmistuneen puuron sekaan mittailen fiiliksestä riippuen vaniljan tai suklaan makuista heraa. Vaihtoehtoisesti myös raejuustoa tai valkuaisia.

*Kannattaa suihkutella astian pohja vuokaspraylla liian tarttumisen ehkäisemiseksi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom