60g sokeria?

Liittynyt
28.5.2017
Viestejä
25
heip,

Eli yritän kattoa noitten sokereiden perään. Valkosta sokeria en syö yhtään, ja hedelmien ja kasvistenkin määrästä tullutta sokeria seuraan. Vaikka ne onkin terveellisiä kuituineen jne. Samalla tavalla kumpikin prosessoituu maksassa ja joka aiheuttaa lihomisen jos syö liikaa.

Onko täällä ketään joka tarkkailee myös samaa asiaa?
Huolestuin hieman kun eilen sattui joku 64g sokeria hedelmistä ja kasviksista (kokonaismäärä kumpaakin oli 1.2kg, suhteellisen paljon sattui eilen tulemaan), ja yleensä tulee syötyä ~60g hedelmistä sokeria.
En yritä laihduttaa, mutta en kyllä kehoani halua lihottaakaan.
Mielipiteitä?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
heip,

joka aiheuttaa lihomisen jos syö liikaa.


Sinäpä sen sanoit! Aika paljon hedelmiä pitää syödä, että päivän kalorit tulee täyteen.
Kirjoittamasi perusteella olet altistunut pahasti huuhaalle ja karppausporukoiden propagandalle.

Hiilarit..edes ne puhdistetut eivät ole pienissä määrin kenellekkään vaarallisia ja tietyille yksilöille edes valtavissa määrin. Jos sulla on jotain esi diabetesta tai alentunutta insuliinivastetta, niin silloin toki kannattaa syödä enemmän hiilihydraatin sijaan rasvaa, mutta muuten söisin kaikkia luonnon antimia varauksetta.
 
Sinäpä sen sanoit! Aika paljon hedelmiä pitää syödä, että päivän kalorit tulee täyteen.
Kirjoittamasi perusteella olet altistunut pahasti huuhaalle ja karppausporukoiden propagandalle.

Hiilarit..edes ne puhdistetut eivät ole pienissä määrin kenellekkään vaarallisia ja tietyille yksilöille edes valtavissa määrin. Jos sulla on jotain esi diabetesta tai alentunutta insuliinivastetta, niin silloin toki kannattaa syödä enemmän hiilihydraatin sijaan rasvaa, mutta muuten söisin kaikkia luonnon antimia varauksetta.


Niin tietenkin ja ei ole diabetekseen liittyvää merkkiä.
Mutta eikös se niin ole että vaikka olisikin a) miinuskaloreilla tai b) sellasella kalorimäärällö joka ei ole - tai + niin jos jotain ruoka-ainetta syö liikaa suosituksen mukaan, voi lihoa?
 
Voit syödä vaikka 10 hedelmää päivässä ollen silti miinuskaloreilla ja laihtua. Onko se sitten järkevää onkin eri asia.
 
Niin tietenkin ja ei ole diabetekseen liittyvää merkkiä.
Mutta eikös se niin ole että vaikka olisikin a) miinuskaloreilla tai b) sellasella kalorimäärällö joka ei ole - tai + niin jos jotain ruoka-ainetta syö liikaa suosituksen mukaan, voi lihoa?
Älä huoli, miinuskaloreilla et liho.

Mutta jos olet kiinnostunut terveydestä muutenkin, etkä pelkästään lihomisesta, niin lisätyn sokerin määrää voisit rajoittaa. Vihanneksia ja hedelmiä sen sijaan kannattaa syödä reilusti.
 
Niin tietenkin ja ei ole diabetekseen liittyvää merkkiä.
Mutta eikös se niin ole että vaikka olisikin a) miinuskaloreilla tai b) sellasella kalorimäärällö joka ei ole - tai + niin jos jotain ruoka-ainetta syö liikaa suosituksen mukaan, voi lihoa?

Voit toki lihota, mutta syy ei ole hedelmän.

1) voit olla tietämättäsi insuliini resistanssi
2) on päällä joku aineenvaihdunnallinen lukko esim säästöliekki

ja viimeisenä se kovin..

3) stressi ja muut hormonaaliset tilat
 
Nyt kannattaisi avauspostaajan ottaa ravitsemuksessa ihan perusasiat haltuun. Miinuskaloreilla et liho, ainakaan sen takia että söisit jotain tiettyä ruoka-ainetta liikaa. Yleensä siis pyrit syömään alle 60g sokeria päivässä, mutta olet yhtäkkiä huolissasi kun söitkin muutaman gramman yli yksittäisenä päivänä? Ei se sokeri nyt sellainen myrkky ole, joka näön vie ja diabetes iskee, vaikka söisi kilon yksittäisenä päivänä. Toki pitkässä juoksussa sokerin saanti kannattaa pitää aika vähällä. Hedelmiä kannattaa syödä, mutta ei nyt ehkä toista kiloa päivässä ainakaan kovin usein. Toki riippuu sekin hedelmästä.

Karkea nyrkkisääntöhän on, että sokeria olisi hyvä saada alle 50g päivässä. Sanosin että alle 60g:kin on varsin hyvä määrä.
 
Mielestäni aivan turhaa stressata hedelmien sokereista. Kukaan ei niillä saa itseään lihotettua. Pahimmillaan luot tuossa itsellesi oravanpyörän, jossa ei pian saa syödä mitään. Sitten tulee se pohjaton nälkä ja vedetään kauppa tyhjäksi kaikesta paskaruuasta. Lisäksi, kerta pakkiksella ollaan, niin oletan että treenaat. Kroppa tarvitsee siihen hiilareita tai muuten varsinkin volyymitreenit voivat jäädä aika tehottomiksi.

Mun neuvo: Ota kalorit pääasiassa perusruuasta, prode 2g/kg, rasvat noin 1g/kg ja loput hiilareista hyvistä lähteistä. Eikä se herkuttelu silloin tällöin ketään tapa. Syö niin, että pystyt ilman stressiä toistamaan sitä samaa kaavaa vaikka seuraavat 20 vuotta.
 
Voit toki lihota, mutta syy ei ole hedelmän.

1) voit olla tietämättäsi insuliini resistanssi
2) on päällä joku aineenvaihdunnallinen lukko esim säästöliekki

ja viimeisenä se kovin..

3) stressi ja muut hormonaaliset tilat

Tarkoittaako lihota tossa tapauksessa rasvaprossan nousua ilman absoluuttista painonnousua vai ihan oikeasti sekä rasvamäärän että painon lisääntymistä?

Mitä siinä tapahtuu jos kropassa on kaikki hormoonit päin vittua ja säästöliekit päällä, ja kulutat 1000 kcal ja syöt 1000 kcal? Painohan ei varmaankaan voi lisääntyä kun ei sitä voi tyhjästä tulla ja jäljellä on 0 kcal kulutuksen jälkeen. Ainut vaihtoehto on kehonkoostumuksen huononeminen, eli läskiä lisää ja lihasta pois?
 
heip,

Eli yritän kattoa noitten sokereiden perään. Valkosta sokeria en syö yhtään, ja hedelmien ja kasvistenkin määrästä tullutta sokeria seuraan. Vaikka ne onkin terveellisiä kuituineen jne. Samalla tavalla kumpikin prosessoituu maksassa ja joka aiheuttaa lihomisen jos syö liikaa.

Onko täällä ketään joka tarkkailee myös samaa asiaa?
Huolestuin hieman kun eilen sattui joku 64g sokeria hedelmistä ja kasviksista (kokonaismäärä kumpaakin oli 1.2kg, suhteellisen paljon sattui eilen tulemaan), ja yleensä tulee syötyä ~60g hedelmistä sokeria.
En yritä laihduttaa, mutta en kyllä kehoani halua lihottaakaan.
Mielipiteitä?

Ei noiden sokereiden kanssa noin tarkkana tarvitse olla. Yleisesti ottaen mikäli et syö paljoa hedelmiä, makeisia yms. sokerit pysyvät helposti alle 50g. Toi 50g on suurinpiirtein se määrä minkä maksa pystyy taltioimaan ilman, että tarvitsee taltioida rasvaksi.

Vihaajille: Vhh ja keto ovat melko tehokkaita tapoja tiputtaa ja pitää rasvaprosentit alhaalla. Toimii aivan erityisen hyvin pätkäpaaston kanssa johtuen rasvojen ylivoimaisesta kyvystä pitää nälkää poissa.
 
HUOM. nyt puhun kalorimäärästä päivässä joka ei ole - tai +

Niin mikäs se kysymys nyt sitten oli?

Jos syöt yli kulutuksen, lihot, Jos syöt alle kulutuksen, laihdut. Jos kulutus ja syönti on tasoissa, et liho etkä laihdu.

Ihan höpöhöpöhommia minun mielestä tuommoiset hedelmien sokereiden laskemiset. Ainoa millä on merkitystä on kokonaiskalorit.
 
Ei noiden sokereiden kanssa noin tarkkana tarvitse olla. Yleisesti ottaen mikäli et syö paljoa hedelmiä, makeisia yms. sokerit pysyvät helposti alle 50g. Toi 50g on suurinpiirtein se määrä minkä maksa pystyy taltioimaan ilman, että tarvitsee taltioida rasvaksi.

Vihaajille: Vhh ja keto ovat melko tehokkaita tapoja tiputtaa ja pitää rasvaprosentit alhaalla. Toimii aivan erityisen hyvin pätkäpaaston kanssa johtuen rasvojen ylivoimaisesta kyvystä pitää nälkää poissa.



Yleensä syön 45-58g hedelmien ja vihannesten sokeria. En syö valkosta sokeria grammaakaan, hedelmät ja vihannekset kyllähän ne maistuu. Eilen sattui menemään huomaamattomasti vähä yli
 
Ja huolissaan lihomisesta olen sen takia koska joudun pitämään treenaamisesta jonkin aikaa breikkiä lekurin määräyksestä. Onhan tää höpöhöpöhommaa suurimmaksi osaksi
 
Mun neuvo: Ota kalorit pääasiassa perusruuasta, prode 2g/kg, rasvat noin 1g/kg ja loput hiilareista hyvistä lähteistä. Eikä se herkuttelu silloin tällöin ketään tapa. Syö niin, että pystyt ilman stressiä toistamaan sitä samaa kaavaa vaikka seuraavat 20 vuotta.
Tämä. Nykyään liikaa mietitää sitä mitä ei sais muka syyä.
 
Välistä tuntuu ihmelliseltä nuo ehdottomat gramma rajat, esim. 50g sokeria on maksimi/päivä tai 30g proteiinia/ateria. Onko nuo rajat sitten samat jos peruskulutus on 2000kcal tai 8000kcal? Itse näkisin, että sokerin grammamäärällä ei ole läheskään niin suurta merkitystä, kuin sillä, kuinka monta prosenttia se on päivän hiilihydraateista. Toki yksilöllisiä eroja on, mutta jos syö 1.2kg kasviksia & hedelmiä päivässä, niin sillä 60g sokerin määrällä ei juuri ole merkitystä.

Edit: ja google tiesi kertoa, että WHO:n suositus sokereista on max 10% päivän energiasta, eli 2000kcal kulutuksella se on tuo 50g ja 8000kcal 200g.
 
Viimeksi muokattu:
Välistä tuntuu ihmelliseltä nuo ehdottomat gramma rajat, esim. 50g sokeria on maksimi/päivä tai 30g proteiinia/ateria. Onko nuo rajat sitten samat jos peruskulutus on 2000kcal tai 8000kcal?

Onko jossain suositeltu max. 30g prodea per ateria? :D
Mihinköhän tuo perustuu. Tuossahan meinaa jäädä leusiinin saantikin liian alhaiseksi täystehoisen proteiinisynteesin käynnistymisen kannalta. Itse syön välillä 200g per ateria.
 
Välistä tuntuu ihmelliseltä nuo ehdottomat gramma rajat, esim. 50g sokeria on maksimi/päivä tai 30g proteiinia/ateria. Onko nuo rajat sitten samat jos peruskulutus on 2000kcal tai 8000kcal? Itse näkisin, että sokerin grammamäärällä ei ole läheskään niin suurta merkitystä, kuin sillä, kuinka monta prosenttia se on päivän hiilihydraateista. Toki yksilöllisiä eroja on, mutta jos syö 1.2kg kasviksia & hedelmiä päivässä, niin sillä 60g sokerin määrällä ei juuri ole merkitystä.

Edit: ja google tiesi kertoa, että WHO:n suositus sokereista on max 10% päivän energiasta, eli 2000kcal kulutuksella se on tuo 50g ja 8000kcal 200g.
Tuo WHO:n suositus koskee nimenomaan "free sugarsia", ei esim. hedelmissä luonnostaan olevaa sokeria.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom