Todella hieno juttu, että sattui tällainen ketju tulemaan vastaan, onkin ollut tarkoitus asiasta ottaa selvää. Timballe hyvästä avauksesta: :thumbs: Tokihan tämän ketjun voi siirtää yleisen keskustelun puolelle, jos se täällä jotakuta häiritsee
Ja Metal Heart voi mennä vaikka vessaan lukemaan Nakke Nakuttajaa, jos ei kerran ketju kiinnosta.
Jep, eli meillä on reilu 5 kk ikäinen mönkijä. Mitat 5 kk neuvolassa 70cm ja 8,8kg, kunnon jässikkä tulee. :haart: Tähän mennessä on syöty lähes pelkästään äidinmaitoa, viime aikoina on kokeiltu kerran päivässä jotain porkkanaa, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, jne. Syöminen on melkoista tusaamista vielä, ehkä 10% suuhun laitetusta ruoasta päätyy vatsaan, loput leviää tasaisesti ympäristöön. Mutta kohtapuoliinhan sitä pitäisi alkaa antamaan ihan kunnolla ruokaa ja pitäisi keksiä mitä sille syöttäisi.
Itseäni ei neuvolan ohjeet kovin suuresti vakuuta, vaikea sanoa onko niiden suositukset järkeviä vai ei. Neuvolantäti ei taida tietää ruoasta juuri sen enempää kuin keskiverto terveydenhoitaja. Ja neuvolasta saatiin ruokaohjeeksi Nestlen opus, varmasti todella puolueetonta tietoa.
Perunaahan neuvolan mukaan pitäisi alkaa tunkemaan suuhun samantien, vaikka joissain maissa perunaa ei suositella alle yksivuotiaille. Eikä se muutenkaan mitään minusta tunnu kovin fiksulta ravinnolta lapselle. Pelkkää tärkkelystä naamaan, kun kaveri on tottunut saaman 50% energiastaan rasvasta. :jahas: Ylipäätänsä tuntuisi aika oudolta yhtäkkiä muuttaa ruokavalio hyvin rasvaisesta äidinmaidosta tuolle puuro, peruna, kasvisose, hedelmäsose -linjalle, luulisi ettei se ravintoaineiden tarve ihan noin yhtäkkiä muutu niin paljoa.
Mitenkähän nuo neuvolan proteiinisuositukset, onko niissä mitään perää? Eli että lapselle ei saa antaa kuin ihan pikkiriikkisen proteiinia, kun munuaiset ei vielä osaa käsitellä ja blaablaa. Onko tuo totta, vai vaan samaa "liika proteiini räjäyttää sun maksan ja munuaiset" -soopaa, mitä aikuisillekin syötetään? Ja entäs sitten se suola, kun sitä ei saisi antaa lapselle yhtään? Toisaalta jossain sanottiin tuon suolarajoituksen johtuvan siitä, että näin lapsi oppii pienestä pitäen syömään vähäsuolaista. Eli onko tuokin nyt ihan huuhaata? Epäilen, että pojalla ei kaksivuotiaana ole verenpainetautia, vaikka suolaa vähän söisikin... :jahas:
Meilläkin emäntä on noita vihannessoseita pakastanut jääpalamuottiin, varsin kätevästi saa ainakin noita pieniä makuannoksia tehtyä. Mutta kyllähän sitä ihan käytännön syistä varmaan tule noita valmiitakin ruokia aika paljon käytettyä. Mitäs purkkiruokia olette omille lapsillenne syöttäneet? Noissa hedelmäsoseissakin näyttää aika monissa olevan kaikenmoista riisitärkkelystä ja muuta turhaa seassa. Kummitytölle on syötetty Hipp-merkkisiä purkkiruokia, jotka on ilmeisesti luomua, eikä sisällä turhia lisättyjä tärkkelyksiä ja muita. Taitaa meilläkin kallistua nuo purkkiruoat sinne suuntaan, kun ei ne ole edes kovin paljoa kalliimpia kuin piltit, bonat ja muut.
Oletteko muuten pistäneet pakastimeen kotimaisia vihanneksia, meillä on muutama kilo parsakaalia ja kukkakaalia pienissä annospusseissa pakastimessa. Kevyt ryöppäys ja pakkaseen ja sitten niitä on helppo sieltä ottaa ruokiin. Tähän aikaan vuodesta noita saa kotimaisenakin varsin halvalla.
No, tuli vähän sekavia irtoajatuksia, mutta ei tähän aikaan yöstä voi muuta odottaakaan...