5 maailman kovinta urheilulajia/suoritusta

Kovimpia saavutuksia:

- Futiksen maailman parhaan pelaajan palkinto (maailman harrastetuin laji)
- 100m olympiavoitto (harrastetuin yksilölaji)
- 200m/19.32
- kr -painin olympiavoitto
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tähän on nyt aika vaikea vasatata mutta....

paineiden osalta jalkapallon MM-finaalin rangaistuspotkun vetäminen.....
80 tuhatta ihmistä huutaa ja miljardi kattoo telkkkarista, monille elämääkin tärkeämpi asia ja sitten sä vedät tolppaan...


Traitlon ja maraton on kovia suorituksia ja vaatii kovaa henkistä ja fyysistä kanttia.

vapaaottelu ja nyrkkeily.....se on vain jotain niin sairasta mennä sinne kehään ja tietää,
että kohtaa joku yrittä murjoo sut palasiks.

taitoluistelu on koko elämän vievä laji hyvin nuoresta saakka ja treenejä 7v tyypeillä 8kertaa päiväsää, ainakin jossain venäjällä.
 
telinevoimistelu yksi rankimpia,vaatii niin monen osa-alueen hallinnan -voima, notkeus, ketteryys, kimmoisuus, tasapaino, rohkeus, sekä oman kehon ja tilan täydellinen hallitseminen..toki olen samaa mieltä että suunnistus, paini, triatlon, kiipeily yms myös rankimpia. toisaalta mikä tahansa laji kun sitä tosissaan treenaa vaatii urheilijalta hirveästi huipputuloksen saavuttamiseksi..
 
Maraton ME:ssä juostaan keskivauhdilla joka vastaa 4km Cooperin testin vauhtia...eli keskivauhti maratonin huipuilla on 3 min/km....koko matkan.

Käsittämätöntä, eiks je?
 
Maraton ME:ssä juostaan keskivauhdilla joka vastaa 4km Cooperin testin vauhtia...eli keskivauhti maratonin huipuilla on 3 min/km....koko matkan.

Käsittämätöntä, eiks je?

Tama on todellakin tavikselle, ja vahan enemmankin juokseneelle KASITTAMATON vauhti !!

Gebrelassie on taman sanonut yksinkertaisesti myos nain :
Ensin juostaan 10km kisa alle 30 min, ja taman jalkeen opetellaan pitamaan tama vauhti 42km :)
 
Onko ihme jos joku suhtautuu tekstiin hieman epäluuloisesti, kun siinä annetaan ymmärtää, että sällit on yhtä hyvässä juoksukunnossa kun maratoonarit ja yhtä vahvoja kun voimistelijat tekemättä mitään muuta kun ajamalla motocrossia. 140 kg penkki 70 kiloisena pelkästään ajamalla pyörää. Ei paha, pitäiskö vaihtaa lajia. :lol2:

Onhan se helvetin rankkaa hommaa ja varmasti kaverit ovat huipulla todella hyväkuntoisia, mutta ei tollasta jaskanjauhantaa voi pitää minään argumenttina. Jos esim. tuossa puhutut testitulokset olisi julkaistu samassa yhteydessä, voisi sillä olla jotain painoarvoa.


ei kai tuossa jutussa missää sanottu että ne vaan ajaa sitä pyörää, eikä muuta tee. voi olla etten sellasta tekstiä vaan huomannu, tai sitten en lontoota ymmärrä.
kannattaa käydä kokeilemassa lajia, jos epäilee sitä, tai vaikka ei epäiliskää..mukavaa puuhaa, ja hyvän reenin saa koko kropalle :thumbs:
 
Zeleznyn sadan parhaan heiton keskiarvo on 90,71 metriä ja kova on yli nelikymppisten ME:kin 85,92. Zeleznyn testituloksista mainittakoon raaka tempaus 120 kg, yliveto rinnalle jalat sidottuna?? 140 kg ja 100 m:n juoksu lenkkareilla alle 11 s. Zeleznystä voisi joku pakkotoistolainen käyttää nimitystä "kynäniska", sillä Janin strategiset mitat olivat aktiiviaikana 186 cm ja 88 kg.

On nuo statsit melkoisen hyvät, jos kireyttä löytyy...

E: Jäntevä tosin on varmaan parempi sana kuin lihaksikas. Zelezny huippukunnossa oli kuin äärimmäilleen viritetty jousipyssy, mistä heitot lähti kuin tykin suusta.
 
Joskus muutamia vuosia sitten oli muistaakseni maailman eri urheilutoimittajien (en muista tarkasti miten se meni, laaja ja suhteellisen asiantunteva joukko kuitenkin oli kyseessä) kesken äänestys viidestä lajista joissa on VAIKEINTA nousta maailman huipulle. Lista oli seuraava:

1. Jalkapallo

2.-5. järjestystäkään en enää muista, mutta lajit olivat
100m juoksu
100m vapaauinti
koripallo ja
maantiepyöräily
 
eihän mikään 100m tai triatlon voi olla millään lailla mitattuna vaikein tai kovin laji.. molemmissa tarvii tiettyjä ominaisuuksia 100m ei esim kestävyysominaisuudet ole kovin kovilla. jalkapallo nyt on jo aika vaikea. mutta kyllä yksi on ylitse muiden, nyrkkeily/vapaaottelu..tarvitaan niin monessa ominaisuudessa äärisuorituksia.. itse on tullut vuosien saatossa harrastettua kilpatasolla pikajuoksua, uintia, hiihtoa, jalkapalloa, jääkiekkoa ja voimailua.. ja nyt laji vaihtunut nyrkkeilyyn..täytyy sanoa että on tää kovempi ja vaikeampi kuin mikään edellisistä..ja onhan aiheesta tutkimustuloksiakin esim http://sports.espn.go.com/espn/page2/sportSkills (nyrkkeily, jääkiekko, jalkapallo. ei mitenkään yllätä) :eek:
 
..ja onhan aiheesta tutkimustuloksiakin esim http://sports.espn.go.com/espn/page2/sportSkills (nyrkkeily, jääkiekko, jalkapallo. ei mitenkään yllätä) :eek:
No jjust.. Ihan kiva tutkimus joo, mutta aika kyllähän noista erimielisyyksiäkin saa aikaan.. Näin omakohtaisen kokemuksen perusteella ihmetyttää rugbyn saamat arvot verrattuna nyt esimerkiksi jääkiekkoon; vähemmän kuntoa vaativa? vähemmän voimaa vaativa? nopeus vain 5.88? Kuitenkin rugbyssa pelaaja on erittäin vahva, jos ei ole todella nopea. Ja toisinpäin. Sitten on näitä, jotka ovat vahvoja ja nopeita. Väittäisin, että fyysisiltä ominaisuuksiltaan valtaosa rugbynpelaajista on edellä kiekkoilijoita. Toki rugbyssa on sitten kirjoakin pelaajatyypeissä enemmän kuin kiekossa, mutta kuitenkin. Jännä ero oli myös fyysisen "punishmentin" kestossa: jääkiekko 8.25, rugby 7.88, koripallo 7.75, paini 6.75..

Ja sitten tietty ihmetyttää, miksi nyrkkeily on olisi vaativampaa kuin esim. vapaaottelu - ok, se ei ole edes listalla, ellei sitä ole sisällytetty taistelulajeihin. Tokihan nyrkkeilyssä on 12-eräisiä otteluita jne, mutta kokonaisvaatimuksiltaan pitäisin vaparia vaativampana. Toki tässä pätee vielä sekin, että tällä hetkellä nyrkkeilyssä huipulle pääseminen vaatii enemmän, koska harrastajia on niin paljon enemmän - mutta se tasoittuu mitä enemmän lahjakkaita tappelijoita siirtyy vapariin/harrastajamäärä muuten lisääntyy.

Erikoista on myös voimistelun alhaiset voima-arvot. Siitä vain renkaille roikkumaan...
 
Michael Johnsonin maailmanennätykset 200 ja 400 metrillä on kyllä aika huikeita. Tuskin tulee pitkään aikaan ketään rikkomaan, jos ollenkaan.
200 metrillä 100 metrin keskiarvo 9,66 eli olis 100 ME tullut jos olisi sitä matkaa juossut;), ajatteli ilmeisesti antaa muillekin mahdollisuuden ennätyksiin
 
eli olis 100 ME tullut jos olisi sitä matkaa juossut;), ajatteli ilmeisesti antaa muillekin mahdollisuuden ennätyksiin
Asiahan ei nyt ole ihan noin yksinkertainen. Mutta totta on että tuo jonssonin poijan 200 metrin enkka on aivan älytön, mielestäni kovin miesten yu-MM.
 
Jalkapallo on vaikein laji nousta huipulle siinä mielessä, että sitä harrastaa sen 100x enemmän junnuja kuin vapaaottelua. Monet lajit vaativat taas erillaisia fyysisiä ominaisuuksia, joten vertailua on huono tehdä. Toisaalta useat kamppailulajit vaativat tasaisen määrän voimaa ja kestävyyttä, joten siinä ominaisuudet on aika 50-50.
 
Jalkapallo on vaikein laji nousta huipulle siinä mielessä, että sitä harrastaa sen 100x enemmän junnuja kuin vapaaottelua. Monet lajit vaativat taas erillaisia fyysisiä ominaisuuksia, joten vertailua on huono tehdä. Toisaalta useat kamppailulajit vaativat tasaisen määrän voimaa ja kestävyyttä, joten siinä ominaisuudet on aika 50-50.

Ota huomioon, että joukkuelajeissa huipulla on paljon enemmän porukkaa, kuin yksilölajeissa. Syy lienee itsestäänselvä.

Kestävyysjuoksun voisi kuvitella olevan yksi kovatasoisimmista lajeista. Syinä se, että kaikki ovat kokeilleet lajia enemmän tai vähemmän, se on käytännössä ilmainen harrastaa ja tietyissä osissa maailmaa se on lähes ainoa tapa saada hyvä toimeentulo jne. (tämä pätee toki myös futikseen).
 
200 metrillä 100 metrin keskiarvo 9,66 eli olis 100 ME tullut jos olisi sitä matkaa juossut

Oliko toi vitsi?

200m ME:ssä 100m väliaika oli 10.09s eli eiköhän se alle 10s olis tullut, mutta kyse oli kuitenkin älyttömän hyvästä nopeuskestävyydestä. Boltilla on kaikki mahdollisuudet juosta 200m ME.

Mitä futikseen tulee. Siinä on taas älyttömästi porukkaa huipulla verrattuna yksilölajeihin (jos on futiksessa 100 parhaan joukossa, verrattuna vaikka 100m 100. nopeimpaan). Pertti näköjään sanoikin tämän tuossa yllä.
 
Onko? Eikö se ollu 10 parhaan?

Edit: Ainakaan 2007 kauteen mennessä ei ole kuin 3 kautta missä yli 90m k.a.

Tällaiselta sivulta->
http://www.mattirasilainen.com/

Tuo 100 parhaan ka. kuulostaa kyllä aika kovalta, mutta varmasti se ei ole tuo 10 parhaan ka. vaikka miten laskisi. Tuohon 100 heittoon on laskettu myös kaikki kisan aikana heitetyt tulokset; esim. Stellenboschissa 26.03.1997 Zelezny heitti parhaallaan 94.02 ja muut meni: 92.30, 92.26, 91.44, 90.58 ja 87.62.

http://www.alltime-athletics.com/mjaveok.htm

Tuoltahan sen voisi laskea.

Tuossa vielä yksi Zeleznyn uran kohokohtia. Tuosta heitosta sanottiin tuolloin, että se on ehkäpä matalin koskaan heitetty yli 90m heitto. Mertarannan selostus on kyllä aika osuva: On tämä ihmeellinen mies!

http://www.youtube.com/watch?v=sG2OuAiX_cs
 
Oliko toi vitsi?

200m ME:ssä 100m väliaika oli 10.09s eli eiköhän se alle 10s olis tullut, mutta kyse oli kuitenkin älyttömän hyvästä nopeuskestävyydestä. Boltilla on kaikki mahdollisuudet juosta 200m ME.

Mitä futikseen tulee. Siinä on taas älyttömästi porukkaa huipulla verrattuna yksilölajeihin (jos on futiksessa 100 parhaan joukossa, verrattuna vaikka 100m 100. nopeimpaan). Pertti näköjään sanoikin tämän tuossa yllä.
No mitäs luulisit?

Ja ei muuten tule Bolt rikkomaan tuota ennätystä
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom