20v jannulle kisalaji

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja lauri90
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
3.2.2009
Viestejä
25
Mjuu, olen 19v miespuolinen henkilö joka haluaisi aloittaa nyrkkeilyn kun ensikesänä muutan pois täältä erämaasta ja mietin että olenko 20 vuotiaana jo liian vanha aloittamaan kilpailunyrkkeilyn. Onko olemassa lajeja joissa vielä 20v vanhaparta voi saavuttaa vielä jotaki. lähden siis ihan nollista kamppailulajien tiimoilta tosin salihommia on tullut tehtyä suhteellisen paljon ja coopperissakin 3000m taittuu melkohelposti.
 
Terve.

20v ei ole liian vanha, mutta kilpanyrkkeilyssä kansallisella tasolla vaatii suhteellisen paljon, koska moni sm-tasolla otteleva on treenannut kilplailuomaisesti jo useamman vuoden.
On lajeja joissa on kovemmat mahdollisuudet pärjätä mutta sekin riippuu hyvin monesta tekijästä kuten fyysiset ominaisuudet, motivaatio, kyky oppia uusia asioita, valmentajien ja treenikavereiden taso, omistautuminen ja kyky tehdä uhrauksia menestyksen eteen ja lista jatkuu pitkälle.

Suosittelen katselemaan rauhassa ja valitsemaan (aluksi) sellainen laji, joka kiinnostaisi eniten eikä sitä missä menestyisit parhaiten. Ainahan sitä voi vaihtaa lajia jos ei napostele. Todennäköisyys menestyä on isompi kun sulla on palava halu päästä treenaamaan, oppia uusia asioita ja kehittyä kuin se, että valitset lajin sen perusteella missä olisi isoimmat mahdollisuudet menestyä. Tuntuuhan se menestys sitten paremmalta kun on joutunut näkemään enemmän vaivaa sen eteen.

Tähän ketjuun vamasti tulee monia ehdotuksia ja ne on enemmän tai vähemmän puolueellisia riippuen minkä lajin lasien läpi sitä tilannetta tarkastellaan.

Mihin olet muuttamassa? Porukka voi sitten pistää linkkejä ja neuvoja paikkakunnan seuroista. Sitten netistä löytyy aika paljon tietoa aina lajikohtaisilta foorumeilta kuten:

Nyrkkeily
Thainyrkkeily
Vapaaottelu
Brasilian JuJutsu
Shooto ja lukkopaini (ADCC)
Kickboxing

Onhan noita lajeja, mutta noissa nyt ainakin kilpaileminen on isossa osassa ja jollain tavalla liittyy toinen toisiinsa.
 
Kuten todettu, mitä myöhemmin aloittaa lajikohtaisen harjoittelun, niin sitä haastavammaksi tie voi käydä, jos tavoitteet on kilpaurheilun puolella. Missään nimessä ei kuitenkaan ole liian myöhäistä aloittaa tavoitteellinen harjoittelu, jos siihen on valmis uhraamaan aikaa, sekä fyysisiä että henkisiä voimavaroja!

Voit kääntää asian myös toisinpäin - monella nuorena aloittaneella on voinut motivaatio loppua. Myöskin jos aloitat nyt harjoittelun "tabula rasana" eli tyhjänä tauluna osaavassa opissa, niin omaksut lajin vaatimukset oikealla tavalla (ts. et ole harjoitellut väärin nuorena luomalla vääriä hermoyhteyksiä esim. suoritustekniikoiden suhteen).

Etuna on (tai tässä tapauksessa edellytyksenä korkealle tähdätessä), jos fyysinen suorituskyky on kohtuullisella / hyvällä tasolla kaikilla fyysisen suorituskyvyn osa-alueilla (lihasvoima, kestävyysominaisuudet, liikkuvuus, tasapaino, motoriikka). Kuntosalitausta ja kohtuullisen hyvä aerobinen kunto ovat melko hyvät lähtökohdat - olettaen, että salilla on harjoiteltu jokseenkin tulevaa lajia tukevasti (esim. harjoitettu vääntövoimaa keskikroppaan pelkän taljapumppailun sijaan).

Nimim. Räikkönen tarjoaakin hyviä linkkejä, joiden avulla tutustua eri lajeihin. Jos ajatellaan ihan puhtaasti kilpaurheilussa pärjäämistä, niin kannattaa hieman tarkastella omia luontaisia vahvuuksia ja heikkouksia fyysisten ominaisuuksien mukaan. Pitkäraajaisen ja hieman hennompirakenteisen kannattaa ehkä miettiä nyrkkeilyä esim. painin sijaan. Voit myös miettiä, että oletko luonnostaan räjähtävää V8-tyyppiä, vai puuskuttaako lihaksesi vähän heikommin, mutta tasavarmasti diesel-koneen tavoin.

Yleisesti ottaen kamppailulajit kaikessa raadollisuudessaan edellyttää erittäin monipuolisia fyysisiä ominaisuuksia, mutta jonkin asteista "vivahde-eroa" on lajikohtaisten hyveiden osalta. Siihen en ota kantaa, että missä lajissa pääsee hyvälle tasolle "helpoimmalla", jos aloittaa suhteellisen myöhään tavoitteellisen harjoittelun. Se on varmaa, että joka lajissa joutuu vuodattamaan paljon hikeä ja tekemään pään sisällä oppimistyötä. Tärkein tekijä kuitenkin viime kädessä on vahva psyyke. Likimainkaan kaikille ei kamppailulajit sovi.

Heitetään vielä ilmoille sellainen ajatusleikki, että tämän hetken paras raskaan sarjan potkunyrkkeilijä aloitti 7-vuotiaana harjoittelun erittäin osaavassa opissa. Päinvastoin kuin edellinen, niin maailman kovaiskuisemmaksi nyrkkeijäksi monessa yhteydessä tituleerattu Earnie Shavers aloitti harjoittelun taasen vasta 22-vuotiaana. Tämä tapahtui 70-luvulla, jolloin ammattinyrkkeilyn taso oli äärimmäisen kova. Ilmeistä on, että kaveri ei ollut teknisesti parhaimpia, mutta omilla vahvuuksillaan saavutti korkean tason, joskaan aivan mm-titteleitä ei saavuttanut. Lahjakkuuden merkitystä tässä tapauksessa ei käy kuitenkaan kiistäminen.
 
Nyrkkeilyssä noita myöhään aloittaneita on aika paljonkin ja ihan mestaruuksiin asti on ylletty, nyrkkeilyssä aina liikkunut rahaa niin vanhemmalla iällä yrittäjiä on tietysti myös riittänyt.
painia varmaan kukaan aloittaa vanhemalla iällä kun ei siinä ole samalla tavalla rahanteko mahdollisuuksia, siis oikeata painia ei show painia.
Brock Lesnar vapaaottelussa aloitti kolmikymppisenä ja pääsi huipulle.
sinähän olet vielä nuori aloittamaan kamppailulajit.
 
Nyrkkeilyssä noita myöhään aloittaneita on aika paljonkin ja ihan mestaruuksiin asti on ylletty, nyrkkeilyssä aina liikkunut rahaa niin vanhemmalla iällä yrittäjiä on tietysti myös riittänyt.
painia varmaan kukaan aloittaa vanhemalla iällä kun ei siinä ole samalla tavalla rahanteko mahdollisuuksia, siis oikeata painia ei show painia.
Brock Lesnar vapaaottelussa aloitti kolmikymppisenä ja pääsi huipulle.
sinähän olet vielä nuori aloittamaan kamppailulajit.

Eiköhän jokainen nykyinen mma:n huippu ole vielä aika noviisi lajissaan, sen verran tuore laji kyseessä, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Muuta kamppailua onkin sitten luonnollisesti paljon pohjalla (mm. Rashad Evans aloitti vaparin 2004 ja vuonna 2008 mies oli lhw-sarjan mestari). Ja kuten Evansilla, niin myös Lesnarilla oli paras mahdollinen lajitausta alla, eli kovassa liemessä keitetty painija.

Mutta edelleen, liian nuori et ole aloittamaan tavoitteellista kilpaurheilua. Tiedostat vain sen tilanteen, että alussa jotkut ovat paljon edellä, mutta välimatka on mahdollista kuroa umpeen.
 
kiitos kannustavasta palautteesta. sen takia kyseisen postin laitoin jotta saisin tiet'' pystynk' ikin' p'rj''m''n nyrkkeilyss' joka olisi se unelmalaji. ja jos en niin jokin kilpakamppailulaji jossa voisin joskus kaunis p'iv' kamppailla olisi hyv' saada tietoon
 
Itsekin ajattelin aloittaa bjj:n alkeiskurssilla, tuli joskus vuosi sitten käytyä siellä jonkun verran. Pohtisin pitkään juuri sitä että onko mahdollisuuksia menestyä vielä tässä iässä ko. lajissa, koska en löysin rantein haluaisi aloittaa, vaan tähtää suoraan pitkälle ja näin ylläpitää motivaatiota ja innostusta.

Vapaaottelu kiinnostaisi sen jälkeen kun bjj on hanskassa ja joku pystylaji, thai- tai normi nyrkkeily :)

Kannustuksen sana jokaiselle samanikäiselle ja miksei vanhemmallekkin, yks kaveri alotti reenaamisen lukkopainin ja thainyrkkeilyn merkeissä 18v korvilla. Näin kaverin vuoden kaks myöhemmin ja oli voittanut SM kultaa kuulemma. Kova motivaatio ja panostus sillä kyl oli!
 
Mites toi MMA? Se kiinnostaa mua todella paljon. En vain oikein tiedä miten kehittynyt kaveri pitää olla jotta kelpuutetaan tuon alkeiskurssille? Itse harrastelin Judoa lähestulkoon kymmenenvuotta ja kisoissakin tuli välillä käytyä, jotta jotakin pohjaa sentäs on. Olen vain kankea kuin rautakanki ja sitä nyt yritetään tässä venyttelyllä parantaa. Ja tosiaan espoosta olen itse. Enkä kyllä kisatarkoitukseen vaan ihan treenaamiseen ja sparriin mahdollisesti. Haluaisin tutustua tuohon lajiin muutenkin kuin vain seuraamalla kisoja ym :)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Eli ts. normaali laji se mma on siinä missä muutkin. Samanlaisia pullasorsia niillä peruskursseilla on.

Jep. Alkeiskurssit on alkeiskursseja mistä voi jatkaa pidemmälle jos innostusta riittää. Lajista riippumatta tekniikat ja tottakai samalla myös oma fysiikka kehittyy sitä mukaan mitä pidemmälle lajissa mennään. Alkeiskurssille mentäessä harvemmin kukaan ryhmäläinen osaa kunnolla mitään, ja hyvä niin. Kaikki ovat jotakuinkin samalla tasolla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom