🥣 Suuri puurokeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja strong
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 🥣 Suuri puurokeskustelu 🥣

Meta description: Kaikki puurosta: parhaat reseptit, makuvinkit, ravintoarvot ja pakkislaisten kovat mielipiteet yhdessä ketjussa.


Ns. tuorepuuroa olen joskus itsekin tehnyt laittamalla tattarinjyvät ensin siivilässä kraanan alle huuhteluun, sitten suolattuun veteen likoamaan yön yli ja aamulla oon syönyt. Tattarinjyvissä on silloin pähkinänmakua.
isoäiti taas teki niin, että laittoi jyvien sekaan myös muutaman kuivatun luumun niin sai puurostansa vielä vatsaystävällisenkin. Jos leivinuunissa oli illalla lämpöä, hän saattoi tehostaa hommaa laittamalla puurokuppinsa sinne yön yli jälkilämpöön.

Olen suosiolla vähentänyt kauraryynien määrää 50gr ja lisännyt vettä niin että puurosta ei ole enää kyse vaan melkein vesivellistä. Näyttäis ilmavaivatkin päättyneen siihen kikkaan. Toiv. joku muukin hyötyy tästä infosta jos potee samaa ongelmaa.
 
Vannon myös mantelimaidon nimeen. Vakkarisetti on aamulla puuron sekaan mustikoita, kanelia, kardemummaa ja lisärouskuvaksi esim. kaakaonibsejä tai sieminiä/pähkinöitä. Ja päälle mantelimaitoa. Välillä taas teen tuorepuuron mantelimaitoon samoilla mausteilla + vaniljajauhetta sekaan :kuola:

Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla tuorepuuroa tattarista.
 
En jaksa aamulla säätää, nopea mikropuuro raejuuston kanssa. Kyytipoikana pieruheraa, joka saattaa tosin joskus eksyä myös puuroon.

Viikonloppuisin tulee usein keitettyä puuro, kaura tai ruis.
 
Kattilassa keitettynä kaurahiutaleita, porkkanaraastetta ja pari valkuaista. Valmiiseen puuroon suolaa ja kookosöljyä ja päälle raejuustoa ja marjoja/sokeroimatonta aprikoosihilloa :kuola:
 
Puuro itsessään ei kyllä mene millään alas, mutta karahiutale+rahka+mehukeitto combo uppoaa helposti. Satunnaisesti banaania+kanelia joukkoon ja ääntä kohti. Melko helppo ateria pakata mukaankin.
 
Kaurahiutaleet menny jo parin vuoden ajan kaurajauhona sheikkerissä heran kanssa alas. Jos pitäs alkaa +100g kaurahiutalemääriä puurona syömään ja vielä aamuisin niin siitä tule lasta ei paskaa.
 
Kaurapuuro on kyllä hyvää, jos sen vetää sokerilla ja voisilmällä. Muuten ei oikein uppoa, joten ratkaisuna on ollut Killen blogista mukailtu kauraherkku :) Tekee illalla valmiiksi, niin aamulla ei tarvi kuin syödä. Voi laittaa mikroon siksi aikaa kun laittaa kahvin tippumaan. Käytännössähän tuo on sama asia kuin puuro: kaurahiutaleet, parit proteiinilähteet ja marjat.
 
Entinen puuronvihaaja on rakastunut. Kaurapuuro tehtynä kauramaitoon ja sekaan puolisen desiä minttusuklaanmakuista protskujauhetta. Nautitaan mehukeiton kera. Oi kyllä! ja nälkä pysyy pöissa.
 
Ihan ohi mennen vaan tokaisisin, että jos aikoo maustaa puuroa, kuivatut omenat ja kaneli on todella hyvä yhdistelmä. Sitten taas kuivatut omenat ja muskottipähkinä on aivan päinvastainen makuelämys. Tein tämän virheen tässä yksi aamu, nokka kun oli siihen malliin tukossa ettei salillekaan ollut asiaa, tällä tilapäisellä invaliditeetillä oli muitakin yllättäviä seurauksia, en tiedä miteen se näköön vaikuttikaan niin pahasti samalla. Saatana kun samanlaisissa minigrippusseissa molemmat.
 
Mä laitan munanvalkuaisen(vatkataan joukkoon, ku puuro kuplii), omenan paloja, kanelia ja syön sen sit joko mansikka-banaani mehukeiton kans tai kookosöljysilmällä ja hunajalla.
 
Kaurahiutaleita (gluteenittomia) kulhoon, vähän suolaa ja sopivasti vettä. Minuutti mikrossa, sekoitus, puoli minuuttia lisää mikrossa. Oliiviöljyä, sekoitus, raejuustoa, sekoitus, mehukeittoa, sekoitus. Ja sitten lapataan suuhun. Nam!
 
Back
Ylös Bottom