🥣 Suuri puurokeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja strong
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 🥣 Suuri puurokeskustelu 🥣

Meta description: Kaikki puurosta: parhaat reseptit, makuvinkit, ravintoarvot ja pakkislaisten kovat mielipiteet yhdessä ketjussa.


Menee se! Se on kuitenkin Ylen tekemä tutkimus joten dataa on! Eikä esim oma mielipide tai käytännön kokemus mitenkään voi erota Ylen tutkimuksesta!
Hitto mä alan olla ruosteessa kun en ota tollasia itsestäänselvyyksiä huomioon. Olen pahoillani ja olin väärässä. Tästedes en kyllä osta mitään muuta kuin Myllyn parasta.
 
:wtf:

Meitsillä menee 2dl just ja just alas. Kaveri sano että alle 4dl annokset on nälkäkuolemaa. Mitä helvettiä? Onhan se hyvää, mutta en millään jaksa vetää yli 2dl kerralla!

Siis eikös n.40g ole 1dl kaurahiutaleita? Miten ihmeen vähän ihmiset syö jos 2dl menee just ja just :wtf: Mä olen kuitenkin nainen ja helposti menee 2dl hiutaleita +raejuustot ja mehukeitot päälle. Menis varmaan tuplasatsikin jos ois "varaa" syödä.
 
Siis eikös n.40g ole 1dl kaurahiutaleita? Miten ihmeen vähän ihmiset syö jos 2dl menee just ja just :wtf: Mä olen kuitenkin nainen ja helposti menee 2dl hiutaleita +raejuustot ja mehukeitot päälle. Menis varmaan tuplasatsikin jos ois "varaa" syödä.

Silläkin on varmaan vaikutusta, et millasta siitä puurosta tulee. Muutaman kerran mäkin oon vahingossa tehny sellasta liisteripuuroa ja sellasta ei oo mukavaa syödä. Veteen tehtynä puuro ei myöskään oo yhtä hyvää ku (rasvaseen) maitoon tehtynä. Mut sitte ku koostumuksen saa hyväks ni sitä vois syödä vaikka kuinka paljon. Joskus vielä aion kokeilla puuron syömistä, johon laitan 10dl kaurahiutaleita ja 10dl maitoa. Tällä hetkellä "ennätys" on muistaakseni 6 tai 7dl eikä siinä ollu mitään ongelmaa.
 
Sekoittelen puurooni prodea milloin mistäkin pussista. Prode90 (nykyään joku bakeryprode vai mikä lie) toimii tosi hyvin! Ihan naturel maku, niin voi marjoilla,kanelilla tms maustaa oman mielen mukaan.
Mutta siis myös Soija90(mansikka), Whey+(vanilja,vadelma), Whey3 ja muutamia muita historian varrelta... Lisään siis keitettyyn puuroon, ja hyvin toimii!
 
Tänään meni 3 annosta puuroa, yhtä hyvää joka kerta :)
Miten porukat sekoittelee tuota heraa puuroon? sekaan ennen keittämistä, vai sitten kun puuro on valmis niin laitatte sinne sekaan?
 
Meneeköhän oikein noinkaan? Tossa ei sanottu mitään siitä että se olisi jollain tavalla gluteenittomien kaurahiutaleiden ominaisuus. Joillakin muillakin pienillä valmistajilla on lämpökäsittelemättömiä hiutaleita, mutta gluteenittomuudesta ei sanottu mitään. Ei se silloin sitä tarkoita. Oon mä maistanu gluteenitonta suklaatakin ja se oli ihan perseestä, mutta ei se johdu siitä että se oli gluteenitonta, vaan siitä että valmistaja tekee paskaa suklaata. Pitäiskö tästä nyt päätellä että gluteeniton suklaa on aina huonompaa kuin tavallinen? Suklaa kun menee samaan sarjaan kaurahiutaleiden kanssa eikä siinä ole kuin mahdollisesti gluteenin jäämiä. Tai sitten ei ole.

No ei tietenkään itse gluteenittomuus tee tuotteesta huonompaa, mutta esimerkiksi noissa kaurahiutaleissa ei ole mielestäni muita gluteenittomia tarjolla kuin noita lämpökäsittelemättömiä, jolloin kai sitten voisi sanoa että ne gluteenittomat on hieman eri makuisia?? Mutta edelleen korostan, että raaka-aineet samat, valmistus hieman poikkeaa normaalista.
 
Tänään meni 3 annosta puuroa, yhtä hyvää joka kerta :)
Miten porukat sekoittelee tuota heraa puuroon? sekaan ennen keittämistä, vai sitten kun puuro on valmis niin laitatte sinne sekaan?

Heitän kauhallisen yleensä vasta keittämisen jälkeen.
 
Täällä hyvän aamun vakio on 2dl kaurahiutaleita, n.2dl maitoa, 2min20sec mikrossa, ei tuu liian liisteriä vielä tuossa.
Päälle sekaan n.1dl raejuustoa ja soseutetun banaanin.. Melkosta herkkua ja banaani sopii tuohon mietona makeuttajana
todella hyvin, ja vastapainona voisilmälle joka sekin joskus toimii ja usein noita voisilmiä tulee laitettua useempikin jos
sille linjalle lähtee :)

Tuota isompia puuroannoksia en oo kokeillut, helposti varmaan menis, mutta sitten pitäis alkaa karsimaan muusta, kananmunat ja ruisleipä sekä piimä, ei niistä viitti tinkiä kuitenkaan kokonaisuus kun hyväksi itselle havaittu :)
 
No ei tietenkään itse gluteenittomuus tee tuotteesta huonompaa, mutta esimerkiksi noissa kaurahiutaleissa ei ole mielestäni muita gluteenittomia tarjolla kuin noita lämpökäsittelemättömiä, jolloin kai sitten voisi sanoa että ne gluteenittomat on hieman eri makuisia?? Mutta edelleen korostan, että raaka-aineet samat, valmistus hieman poikkeaa normaalista.
No voi hyvän tähen. Niin noissa kyseisissä kaurahiutaleissa ei ole muuta tarjolla. Ennen kuin osoitetaan että kaikki gluteenittomat kaurahiutaleet ovat lämpökäsittelemättömiä, niin musta on outoa tulla kertomaan että gluteenittomat on eri makuisia koska niistä puuttuu lämpökäsittely. Niin että liittyykö se jollain tavalla siihen gluteenittomuuteen vai onko olemassa gluteenittomia lämpökäsiteltyjä? Ihmettelen jos ei.
 
Siis eikös n.40g ole 1dl kaurahiutaleita? Miten ihmeen vähän ihmiset syö jos 2dl menee just ja just :wtf: Mä olen kuitenkin nainen ja helposti menee 2dl hiutaleita +raejuustot ja mehukeitot päälle. Menis varmaan tuplasatsikin jos ois "varaa" syödä.

Joo, puuro vähärasvaiseen maitoon tehtynä lisukkeineen on NIIIN hyvää, että voisin syödä sitä lähes rajattomasti!

Joskus vielä aion kokeilla puuron syömistä, johon laitan 10dl kaurahiutaleita ja 10dl maitoa.

Tuolla suhteellahan tulee ihan kittiä, vai laitatko jotain muutakin nestettä? :)
 
Tuolla suhteellahan tulee ihan kittiä, vai laitatko jotain muutakin nestettä? :)

Oon huomannu, et jos tekee pienempiä annoksia (1-2dl kaurahiutaleita) maitoa täytyy laittaa hiukan enemmän ku hiutaleita. Esim. 1dl kaurahiutaleita 2dl maitoa. Mut maidon määrää ei tarvii/kannata kasvattaa yhtä nopeasti ku hiutaleiden määrää. 3+3dl toimii jo ihan hyvin, ainaki jos laittaa maitoa pikkusen reilut desit. Se johtuu varmaan siitä, että mikroaikaa en pidennä ku korkeintaan puolella minuutilla isoissa annoksissa ja sillon se ei ehdi "tekeytyä" yhtä tehokkaasti, ku pienempi ehtis. Keittämällä olis varmasti eri juttu.
 
joka aamu 100g kaurahiutaleita, joskus vähän enempi, siihen 150-200g raejuustoo + sopivasti maitoo ja mehukeittoa

joskus korvaan raejuuston heralla.
 
Tuore puuro on puuroa, joka on tehty kypsentämättömiin hiutaleisiin. Ei kuitenkaan sama asia kuin pelkät hiutaleet raakana vaan tehdään muutama tunti tai yö aikaisemmin ja pidetään jääkaapissa "hautumassa". Esim. hiutaleita, maitorahkaa, tuoremehua, mustikoita, leseitä ja pähkinöitä/siemeniä yhdistettynä ja pidettynä imeytymässä kylmässä pari tuntia.

Nostetaans vanha aihe haudasta ja kysytään että mikä se kaikista ravinnollisesti hyödyllisin tapa syödä kauraLESEET? (teen siis puuroni pelkistä kauraleseistä)

Valmistus: keittäminen, mikrottaminen vaiko hauduttaminen (vedessä, maidossa, rahkassa jne?)
Entä jos maustaa puuron heralla, niin tuhoaako lämmittäminen herasta jotain hyödyllistä?

Hifistelyä joo, mutta olisihan se kiva kuitenkin tietää se mahdollinen "paras ja hyödyllisin" tapa.
 
Kaurapuuro

Ite laitan kauraleseitä, ruisleseitä, vehnäleseitä ja maitoa tai vettä ja mikroon. Sit mikron jälkeen viel vehnänalkioita päälle :). Sit päälle vähäkalorista mehukeittoa. :kuola:
jos haluat pilata puuron lisäät siihen ruis tai vehnä leseitä maistuu niin kuralta! samoin makeutetut mehukeitot :p TÄSSÄ MAAILMAN PARHAAN MAKUINEN AAMUPALAPUURO!! (minun mielestäni siis, kannattaa muittenkin kokeilla) Keitä 1.5dl Luomu kaurahiutaleita, 2.5dl vettä, ripaus suolaa. Valmis puuro lautaselle ja lisää joukkuun sekoittaen 1 dl mantelimaitoa, päälle ripottele kanelia ja pakastemustikoita reilulla kädellä! ;) Varsinaista herkkua ! ;P
 
6dl pikakaurahiutaleita
6dl kevytmaitoa
kivasti mustikoita pakkasesta
tässä välissä mikroon 3,5 minuutiks ja sitte lisätään:
hunajaa
loraus rypsiöljyä

Syöminen hoidetaan maitotuopin kanssa max viidessä minuutissa.
 
Back
Ylös Bottom