SHORT-TERM CONSEQUENCES
DEATH
In the
Sydney Diet-Heart Study, researchers separated study participants into two groups. Both groups consumed the same amount of fat and oil, but the first group’s fat came primarily from vegetable oil sources like safflower oil and margarine while the second group’s fat came from sources like olive oil and butter. Everything else about their diets and lifestyles remained unchanged.
Both groups were monitored and evaluated regularly for the next seven years. The result?
The group consuming more vegetable oil had a 62% higher rate of death during the seven-year study compared to the group eating less vegetable oil.
To put that into perspective, of the commonly cited diet and lifestyle risk factors, only severe obesity and heavy smoking are more dangerous:
katso liitettä 276271
Siitä vaan vetelemään. Kummasti me ollaan kansoitettu planeetta ennen seed oileja, mutta kuolleisuus ja taudit ovat lisääntyneet kun noi öljyt tuotiin markkinoille. 7 vuoden tutkimus. Mulla on mennyt usko kokonaan julkisiin lääkejuttuihin koronan takia, eikä olis mikään ihme, että samalla tavalla ihmisille valehdeltais hyvin haitallisissa rasvoissa.
Nyky rypsiöljyllä ei ole mitään tekemistä sydneyn tutkimuksen 60-70 luvun rypsiöljyn kanssa..
Tausta, Sydney Diet Heart Study (SDHS)
Samana vuonna vuonna 1973 Sydneysssä päättyi myös vuosikymmenten myrskyn aiheuttanut
Diet Heart -hypoteesin yksi keskeisistä rasvatutkimuksista;
Sydney Diet Heart Study (SDHS). Tutkimuksesta julkaistaan vuonna 1978 vain
kokonaiskuolleisuustulokset. Ja vaikka tutkimuksen oli määrä,
nimensä mukaisesti, tutkia rasvojen ja kolesterolin vaikutusta
juuri sydämeen, sydäntuloksia ei koskaan julkaistu.
Samana vuonna vuonna 1973 Sydneysssä päättyi myös vuosikymmenten myrskyn aiheuttanut
Diet Heart -hypoteesin yksi keskeisistä rasvatutkimuksista;
Sydney Diet Heart Study (SDHS). Tutkimuksesta julkaistaan vuonna 1978 vain
kokonaiskuolleisuustulokset. Ja vaikka tutkimuksen oli määrä,
nimensä mukaisesti, tutkia rasvojen ja kolesterolin vaikutusta
juuri sydämeen, sydäntuloksia ei koskaan julkaistu.
5.2.2013
British Medical Journal (BMJ) korjasi tämän puutteen. Se
julkaisi nämä neljä vuosikymmentä puuttuneet tulokset. Tutkimusraportin pääseppinä olivat SDHS:n alkuperäistutkija
Boonseng Leelarthaepin ja
Chris Ramsden, joka on jo aiemmin julkaisut
meta-analyysin rasvojen vaikutuksesta sydämeen.
Juuri sydänkuolleisuus- ja -sairastumistietojen puuttumisen vuoksi SDHS- tutkimus on ns. jäänyt ”ruikuttamaan rannalle” esimerkiksi
Dariush Mozaffarianin (2010) ja
Lee Hooperin (2011) meta-analyyseistä. Sen sijaan Chris Ramsden (2010) on ottanut tämän osittain huomioon jo aiemmin
meta-analyysissään.
SDHS -tutkimus on tärkeä siksi, että se kuuluu niihin harvalukuisiin satunnaistettuihin sairastuvuus- ja kuolleisuustutkimusten sarjaan, joita ravitsemuksen saralla on tehty. Rasvanvaihtokauppaa koskien tällaisia tutkimuksia tehty yhteensä yhdeksän. Yhden tutkimuksen uusi tulos ei muuta käsityksiä lopullisesti, koska edelleen kahdeksan muun tutkimuksen tulokset ovat muuttumattomat. Mutta uusi tulos vahvistaa edelleen käsitystäni, että rasvojen vaikutukset terveyteen monisäikeiset eikä yksioikoisesti hyvä-paha -akselilla määriteltävissä.