- Liittynyt
- 17.8.2006
- Viestejä
- 16 307
Aika heikosti selitetty Anssilta tuo. Itse ymmärsin tuon niin, että tossa selvennetään ravinnon massan ja sen hapettumisprosessin vaikutuksia kehonpainon muutoksiin ja kehokoostumukseen. Korkeaproteiinisella ja vähähiilihydraatisella ruokavaliolla suurempi osa ravinon massasta menee hapettumisprosessissa, rakennusaineeksi keholle ja vähemmän varastointiin. Enemmän hiilaria ja vähemmä rasvaa, niin tulee enmän ravinnon massaa ja menee vähemmä hapettumis prosessiin ja enemmän energian varastointiin. Safka on ravintotiheämpää ja siitä menee suurempi osa ns. käyttöön. Onhan se kehonkoostumus ylikaloreillakin erilanen kun syödään suurempi osa kaloreista proteiinista.
In conclusion, it is evident that overfeeding on carbohydrate and/or fat results in body composition alterations that are different than overfeeding on protein. It is commonly believed that 3,500 kcal is equivalent to 0.45 kg (1 pound) of fat and that changing energy balance in accordance with this will produce predictable changes in body weight. However, the overfeeding literature to date does not support this assertion. Dietary protein appears to have a protective effect against fat gain during times of energy surplus, especially when combined with resistance training. Therefore, the evidence suggests that dietary protein may be the key macronutrient in terms of promoting positive changes in body composition.The Effects of Overfeeding on Body Composition: The Role of Macronutrient Composition – A Narrative Review - PMC
Compared to investigations on hypocaloric diets, the effects of chronic overfeeding have been less studied. It has been posited that consuming calories in excess of daily caloric requirements will result in a gain in body weight and in particular ...www.ncbi.nlm.nih.gov
Onhan protskujen tiedetty antavan termogeenisen hyödyn. Yleensä tappelun aihe on juuri rasvat vs hiilarit.
Jossain vaiheessa tulee klyomikronit mukaan jne.. No toisaalta eipä tässä muuta tekemistä olekkaan kun lukea aiheesta.
tossa toisaalta tuo mikä määrittelee kalorit energian jne. Toki mikä vaikutus massalla on tuossa- ei liene tässä yhteydessä mikään.
Termodynamiikan ensimmäinen pääsääntö: energian säilyminen[1]
dU = δQ + δW,
jossa U on systeemin sisäenergia, Q on systeemiin tuotu lämpömäärä ja W on systeemiin tehty työ. Tämä on nykyinen IUPAC:in mukainen merkintätapa.[2]
- Energiaa ei voida luoda eikä hävittää. Ainoastaan muuttaa muodosta toiseen.
- tai adiabaattisessa prosessissa tehty työ riippuu vain alku- ja lopputilasta, eikä prosessin kulusta
- tai systeemiin tuotu lämpö muuttuu systeemin sisäenergiaksi, miinus systeemin tekemä työ.
Tämän vuoksi on ikiliikkuja mahdoton, koska esimerkiksi kitkan voittamiseksi systeemissä olisi synnyttävä koko ajan lisää energiaa.
edit, ja vielä kalorin määritelmä.
käytännössä kaloria käytetään kuitenkin edelleen usein ilmoittamaan, kuinka paljon energiaa syntyy elimistön polttaessa tiettyjä ruoka-aineita.[4] Yleiskielessä kaloria käytetään usein virheellisesti kilokalorin sijasta (1 kcal eli 1 000 cal).[5]
Alkuperäisen määritelmän mukaan yksi kalori on lämpömäärä, joka kasvattaa yhden vesigramman lämpötilaa yhdellä celsiusasteella normaalipaineessa. Kalorin suuruus riippuu siten hieman veden alkulämpötilasta. Eräässä kalorin määritelmässä gramma vettä lämmitetään 14,5 °C:sta 15,5 °C:seen. Tällöin 1 kalori on 4,1855 joulea. Jotta kalorin ja joulen suhde ei riippuisi mahdollisista epätarkkuuksista, määriteltiin vuonna 1956, että 1 kalori on tarkalleen 4,1868 joulea.[6]